Gde raste lepota

Sve je počelo 1921. godine, kada je filozof dr Rudolf Štajner zasnovao antropozofski pokret, koji nas podstiče da svoje telo, um i duh doživimo kao nerazdvojni deo prirode, kao delić velikog, holističkog sistema. Zastupnici antropozofije, među kojima je i mnogo lekara, shvatali su da ljudsko telo ima snagu da samo sebe leči – ponekad mu je u tome potrebno malo pomoći. Pomoć treba da dođe iz prirode – tako je stvorena prva biodinamička bašta, zatvoren sistem u kom se biljke gaje uz poštovanje ritmova prirode. Lekari su uvideli da ovakav pristup pomaže pacijentima. A ono što prija telu, donosi mu lepotu. Na ovim je principima nastala Weleda.

 Lepota, u Weledi, raste pravo iz zemlje.  Već punih 90 godina, Weleda dokazuje da priroda hrani i leči. Latice organskih negovanih ruža daju koži mladalački sjaj. Zlatna arnika zaceliće modrice i povrede. Biodinamički gajen neven postaraće se da nežna koža beba ostane zdrava.

 Organski pokret nije novi trend u koji se može “uskočiti”.  Weleda je preteča ovog trenda, sa prvom biodinamičkom baštom, čistim ekosistemom koji sam sebi obezbeđuje oprašivanje, zaštitu od štetočina, đubrivo…

Biljka nosi energiju života, i prerađuje se sveža, tek ubrana. Čist biljni sok, esencijalno ulje ili ekstrakt, oslobađa tada svoje najbolje sastojke i arome. Ovi se sastojci mešaju sa izvorskom vodom ili organskim alkoholom, da se dobiju tinkture, koje zadržavaju svojstva i lekovitu snagu biljke.

Kada kažemo “prirodno” mislimo “100% prirodno”. Bez sintetičkih boja, mirisa, konzervanasa… bez ičega sintetičkog. A da bi “prirodno” bilo i efikasno, sastojci moraju biti u skladu sa isceliteljskim sposobnostima našeg tela, moraju sačuvati svoju snagu u kozmetičkom preparatu, i biti u savršenom međusobnom skladu.

Weleda proizvodi nose najznačajnije evropske i svetske sertifikate kvaliteta: 100% prirodno poreklo sastojaka, NaTrue sertifikat koji garantuje najviši standard organske i prirodne kozmetike, Demeter kao garant biodinamički gajenih biljaka i BDIH – nemački sertifikat prirodne i organske kozmetike.

Fotor0415100916

Weleda proizvodi se mogu naći u okviru nekoliko jednostavnih linija za negu lica:

  •  na bazi badema za osetljivu kožu
  • na bazi irisa za mladu kožu
  • na bazi divlje ruže za prve znake starenja
  • na bazi nara za zrelu kožu

kao i nekoliko linija proizvoda za telo (ulja koja umiruju, greju, hidriraju, podmlađuju… zavisno od potreba kože, gelovi za tuširanje i sapuni koji ne isušuju kožu, dezodoransi za zdravu i mirisnu zaštitu), proizvoda za zdrave zube i svež dah, kompletnu negu za bebe i decu na bazi nevena, kao i linija namenjena  trudnicama i dojiljama, za lepu kožu, lakši porođaj i efikasnije dojenje.

 

 Linija za negu kože sa prvim znacima starenja – divlja ruža

Ukoliko ste neodlučni u vezi nege koja bi mogla da odgovara vašem tipu kože i godinama, predlažem da uradite isto što i ja – kratak test na ovoj web adresi, koji će vam pomoći da otkrijete koja će linija iz Welede najviše prijati vašoj koži. Kao rezulat na testu sam za svoju 38-godišnju kožu kombinovanog tipa, kao idealnu negu dobila kolekciju na bazi divlje ruže, iz koje sam isprobala dva proizvoda: dnevno-noćni fluid za mešovitu kožu i kremu za područje oko očiju.

weleda002 weleda003 weleda004

Dnevno-noćni fluid za lice za mešovitu kožu kao aktivne sastojke sadrži ulje jojobe, ulje breskve, muskatnu ružu i orpinu. Miriše zaista na ružu, ali je miris iako prilično intenzivan, nekako i biljni, pa mi nije smetao (inače mi ne smetaju posebno mirisi u kozmetici, ali nisam ljubitelj mirisa ruže, pa je čudno što mi se ovaj dopada). Miris na koži ostaje i posle nanošenja, ali polako bledi, pa nije ni izbliza intenzivan kao kad kremu tek nanesete – ovo dovodi do toga da fluid koji sam ja koristila najčešće kao noćnu negu, osim što fino deluje na kožu takođe deluje i opuštajuće, baš zbog tog mirisa.

Fluid je upakovan u metalnu tubu, što je super zgodno za doziranje, i tekstura mu je malo ređa od kreme – na primer poput nekog mleka za telo, na to me podseća. Čini mi se da se vremenom zgusnuo – za ovo nemam objašnjenje ali mi se tako čini, krema je bila ređa u početku, sad posle mesec i po dana korišćenja je čini mi se, gušća. Ili sam se samo navikla na teksturu, pa mi se čini 🙂

Lako se nanosi i razmazuje i prilično brzo upija u kožu. Mojoj mešovitoj koži je za noćnu negu potrebna stvarno mala količina, što donekle opravdava zapreminu pakovanja od samo 30 ml (u odnosu na prosečnih 50, koliko kreme najčešće imaju), tako da sam je za ovih nekoliko nedelja korišćenja potrošila nešto više od pola (koristila sam je skoro svako veče).

Dnevno noćni fluid na bazi divlje ruže nije izazvao nikakve probleme na mom licu, nije ostavljao masnjikavi sloj pošto se upije, i odlično je negovao kožu – sviđa mi se što nije posebno mastio kožu, a više nego dobro je hidrirao suve delove na licu koje sam poslednjih par meseci imala. Pošto kao deo jutarnje nege uglavnom izbegavam kreme, ni ova nije bila izuzetak – iako je lagana, za moje delove lica sklone prosijavanju tokom dana (t-zona), bila je ipak previše za ispod pudera, pa mi se čini da su mi se ti delovi, sa ovom kremicom kao podlogom još više prosijavali.

Sve u svemu, odlična krema za kombinovanu kožu, a mislim da bi mogla da odgovara čak i onima sa suvom – iako je lagana i nemasna, vrlo lepo hrani. Ipak, za suvu kožu postoje i posebna dnevna i noćna krema iz iste kolekcije, tako da se oni sa suvom kožom mogu odlučiti i za neku od njih. Za one koji imaju masniju kožu, ova krema bi mogla biti dobra za noć, ali za dnevnu negu bi im možda ipak više leglo nešto što matira.

Cena ovog fluida je 2273 dinara, a može se kupiti u Lilly i DM drogerijama, apotekama, Metropoliten parfimeriji. Za količinu od 30ml to jeste jača cena, ali meni se ova krema a i sam koncept Welede dopada, nega koju pruža mi savršeno odgovara, a pored toga i dosta dugo traje, pa ukoliko želite nešto 100% prirodno i kvalitetno za negu kože, mislim da je ćete kod Welede to i naći.

weleda008  weleda010

Krema za negu kože oko očiju je isto kao i prethodna upakovana u metalnu tubicu, i sadrži 10ml (što je količina manja od većine krema za negu okoloočnog područja). I ona je manje gusta nego ostale kreme, odlično se razmazuje i ni najmanje mi nije iritirala oči (koje su prilično osetljive i nije retkost da mi kreme smetaju, tj. izazivaju suze, peckanje i slične neprijatnosti). Upija se prilično brzo, pa je ovo poslednjih mesec dana bila moja najomiljenija krema za dnevnu negu – područje ispod očiju mi je jako suvo i dehidrirano, i ona ga je takvog preko dana savršeno hranila – odlična je podloga za korektor jer se brzo upija i nije masna, a neguje i sprečava da mi se korektor uvuče u borice.

Za noćnu negu je meni, ipak, potrebno nešto “jače”, ili samo takav utisak imam jer mi je i noću fino negovala, ali sam ja navikla da na taj deo uveče nanosim uglavnom “teže” kremice, ili one koji imaju više anti-age sastojaka, tako da bi mi, iako i ova odlično hidrira i jutro posle nanošenja nikad nisam imala osećaj da mi koža ispod očiju zateže, za noć ipak više odgovarala npr. krema iz kolekcije na bazi nara.

I pored toga, ovo ostaje jedna od mojih najomiljenijih (a do sada sam ih stvarno mnogo isprobala) krema za negu područja oko očiju tokom dana, i sigurno je skoro neću menjati. Mislim da bi odlična bila i za one koji imaju mladju kožu, jer je vrlo lagana i hidratantna bez nekakvih agresivnih sastojaka, pa i ako samo želite malo dodatne hidratacije sa uljem breskve, jojobe, badema i naravno muskatnom ružom, ova krema bi zaista mogla da bude pun pogodak i za one koji tek počinju sa negom kože oko očiju.

Cena od 2273 dinara za 10ml nije mala, ali ova krema, kao i prethodna, dosta dugo traje a i tokom aprila je možete dobiti kao poklon uz kupovinu na promocijama (čiji raspored možete videti na Weleda Srbija FB strani), pa ukoliko ste u potrazi za laganom, prirodnom okoloočnom kremom i ako nemate problema sa jako suvom kožom oko očiju, Weleda divlja ruža bi bila moja preporuka.

weleda005 weleda007

 

Gel za tušitranje od pasjeg trna

 

weleda013

Gel za tuširanje od pasjeg trna je divan! Prvo što će vas dočekati kada otvorite (fabrički zatvorenu, što je veliki plus) tubu je fenomenalan osvežavajući miris citrusnog voća (grejpfrut, limun, mandarina, neki takav miks), i gust gel koji savršeno klizi preko kože, pravi finu penu, i ne ostavlja klizav osećaj kada ga isperete. Prava stvar za jutarnje buđenje ili osvežavanje tokom dana, i toliko mi se svideo da sam već nabavila novi sa lavandom, koji je jednako dobar samo drugačijeg mirisa.

Cena ovog gela je 1139 dinara za 200ml, i po meni se totalno isplati dati više nego za klasični drogerijski gel za ovako dobar proizvod koji kao još jedan plus, ne sadrži sintetičke deterdžente. A i divno miriše, ali to sam već napisala 🙂

weleda012

 

Za decu: šampon i gel za tuširanje od nevena i gel za pranje zuba

 

weleda014 weleda015

Moje dete je skroz na mamu pa se, iako je dečak, uvek obraduje kada mu donesem novi gel za tuširanje ili pastu za zube. To je svakako zbog raznih trikova kojima se proizvođači služe da namame decu na neki proizvod ovog tipa (a i ostalih tipova), najčešće ih pakujući u šarene i neodoljive kutije sa crtanim i ostalim junacima, pa je samo rekao mlako “super” kada sam mu donela ove dve Weleda stvarčice.

Međutim, pasta za zube mu se, kada je prvi put isprobao, baš svidela, rekao je da ga podseća na neke bombone (nešto tipa bronhi, dodajem ja), a i tekstura je interesantna – u pitanju u stvari nije pasta već beličasto-providni gel koji sadrži neven, komorač i nanu i veoma blago i efikasno čisti dečije zubiće, nije ljut nitii agresivan i prijatnog je ukusa. I ne smeta ako ga dete pomalo i pojede. Ponekad.

Kupka i šampon na bazi nevena imaju miris vrlo blag i nekako biljni, i kao i gel za tuširanje koji sam malopre pominjala, savršeno i blago čisti kožu. Bonus je što ovaj proizvod može da se koristi i za kosu, pa je dečije kupanje mnogo lakše i brže, a sa kose se super-brzo ispire, pa mnogo kraće žmurimo nego kada peremo kosu drugim šamponima, što je super jer smo vrlo nestrpljivi i nervira nas kad moramo dugo da žmurimo tokom ispiranja kose :).

Moram da kažem da sam jedno vreme i sama ovu kupku koristila za pranje kose, jer mi je koža glave bila nešto suvlja nego inače i pomalo iritirana, pa sam pomislila da bi ovaj blagi šampon mogao biti rešenje za taj moj problem, što se ispostavilo kao potpuno tačno, tako da sam srećna što sam mu našla još jednu namenu.

Gel za zube se može kupiti po ceni od 519 dinara za 50ml, a šampon i gel po ceni od 1139 dinara za 200ml. U okviru bebeće-dečije Weleda kolekcije mogu se kupiti još sapun i kupka, losion, ulje, hidratantne i zaštitne kreme za lice i telo, krema za područje pelena, ulje za masažu dečijeg stomaka, i još razne divne stvari za koje mi je žao što ih nije bilo kod nas dok je moje dete bilo beba.

weleda016 weleda017 weleda019 weleda020 weleda021 weleda023

Sve u svemu, meni je ovo prvi susret sa Weleda kozmetikom, i generalno mi je utisak jako pozitivan – moram da budem iskrena i da kažem da to nisam baš 100% očekivala, obzirom da ne koristim često prirodnu kozmetiku i uvek me je malo strah kako će da miriše ili kako će da utiče na moju kožu jer je drugačije nego ono što inače koristim, ali me je Weleda oduševila – osim ovog u tekstu probala sam i nekoliko uzoraka i ni na jedan proizvod nemam zamerku niti mogu da im smislim neku manu. Možda neće odgovarati baš svakom tipu kože, i ne znam koliko će npr. kreme imati neke dugoročne efekte na moju kožu (u peglanje bora ili slično ionako ne verujem), ali su svi proizvodi kvalitetni i rade ono što bi trebalo, a kako su uz to i prirodni, za mene je to pun pogodak.

Weleda proizvodi se mogu kupiti u Metropoliten parfimerijama, Lilly i DM drogerijama, bolje snabdevenim apotekama. Više puta mesečno na raznim prodajnim mestima se održavaju promocije na kojima možete dobiti poklon uz kupljene proizvode ili zatražiti savete i preporuku za negu kože kao  i uzorke Weleda proizvoda, a o ovim događajima kao i o ostalim detaljima vezanim uz Weleda brend  možete biti obavešteni i na Weleda Srbija Facebook strani. Na strani uvoznika, Do-ing, možete se informisati o proizvodima, sastavu, upotrebi i cenama.

Da li ste koristili nešto od Weleda proizvoda? Utisci, preporuke?

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

 

Komentari

comments

20 Responses

  1. Avatar
    natashans

    Dobila sam tester Welleda kreme od nara (za mamu) i ulje za masazu od arnike. Nar mi je definitivno premastan, imam 29 godina, pa sam ga prosledila mami (lepo su mi rekli da je za zrelu kozu, ali nisma izdrzala). Meni su preporucili iris. Sto se ulja tice, predivno je! Miris jeste malo jaci, ali sma ja navikla na njega, jer koristim arniku iz Karlovih vari. Nega koju pruza, taj svilenkasti osecaj na kozi je fenomenalan. Zao mi je sto kod nas nema maske za lice da se kupi. 🙁

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      i ja sam probala to ulje, imala sam nekoliko testercica i odlicno je… razmisljam da uzmem neko njihovo full-size ulje, mozda sa drugacijim mirisom 🙂

      Reply
  2. Avatar
    maja75

    upravo zbog toga sto sam i ranije cula da su svi weleda preparati prirodni i jako dobri, uzela sam za svoju jednogodisnju cerku baby&kind kremu za lice… medjutim, njoj ne odgovara. ona ima suve obraze i nakon nanosenja welede kao da nisu dovoljno hidrirani, tako da smo se vratili na mustelu.
    ova linija za kozu sa prvim znacima starenja deluje fino, mozda cu isprobati.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      zao mi je sto joj nije odgovarala, mozda stvarno nije dovoljno hidrantna… i ja sam detetu mackala mustelu kad je bio bas bas bebica, za neke te suvlje delove koze

      Reply
  3. Avatar
    Aleksandra

    Lepo izgleda, sigurna sam da je bilo šta od ruže super za ten, tako da bih probala nešto od proizvoda za negu lica. Na nezi lica ne treba štedeti, ali za gel za tuširanje mi je već žao da dam toliko para.
    A što se zove Weleda, to mi je promaklo?

    Reply
  4. Avatar
    Šminka je ljubav

    Koristila sam njihov tonik, bio je baš fin, nisam isprobavala kreme, a uvek su mi tu negde na wish listi. Verovatno bi mi odgovarale upravo ovde, sad ću da uradim test za svaki slučaj 🙂

    Reply
  5. Avatar
    Skinhairandmore blog

    isprobala sam dosta njihovih proizvoda, jos pre nego sto su stigli u srbiju, i jako sam zadovoljna, pasji trn kupka fantasticno mirise! meni omiljen proizvod od njih je definitivno ulje od nara

    Reply
  6. Avatar
    Malo Prase

    Nisam ništa probala ali prijateljica mi je preporučila Badem fluid a sada me je i ova divlja ruža zainteresovala. Odoh da čačkam onaj test pa da se prelomim!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      badem je vise za suvu kozu, ovaj za mesovitu, pa otprilike po tome mozes da se odlucis…. svakako je test dobra stvar 🙂

      Reply
  7. Avatar
    Ksenija

    Ja koristim ovu ‘ružu’ već neko vreme, ali nisam baš nešto zadovoljna. U principu je ok, ali samo ako se mažem nekoliko puta dnevno, što je uglavnom, prilično teško izvesti. XD
    Ne znam zašto ovu kolekciju zovu ‘Divlja ruža’ u Srbiji kada je u pitanju muskatna ruža (geranijum), iliti narodski rečeno – rozetla. Čak i piše na specifikaciji, lepo se vidi na fotki 🙂
    Geranijum je odličan za kožu, ali ipak nije ruža.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.