Najzad i ja da napišem nešto, posle raznih događanja zbog kojih nisam baš dugo pisala, iako imam puno recenzija koje čekaju na red.

NYX senke sam viđla na raznim blogovima, čitala recenzije (uglavnom svi su ih hvalili), i odlučila prvo nekoliko njih da naručim, a da onda napadnem dalje ovaj brend, poznat po kvalitetnoj i izuzetno jeftinoj kozmetici.

Svoju prvu narudžbinu ovih senki sam napravila na sajtu cheapsmells, razmišljala sam i o e-bay i cherryculture.com, ali mi se ovo činilo kao najbrža i najjednostavnija opcija. Na cheapsmells-u je izbor Nyx kozmetike prilično ograničen, uključujući i senke, ali kako ja nemam još ni jednu, njihov izbor mi je bio i više nego dovoljan.  Narudžbina mi je stigla otprilike za 7-8 radnih dana, senke sam platila po 3,03 eura, poštarina je iznosila 2,65 eura, i na ovu sumu od 20,85 eura su mi naplatili carinu 1060 dinara. Teta u pošti mi je rekla da sada naplaćuju carinu za bukvalno svaki paket, ali meni se i sa plaćanjem carine ove senke isplate, jer su odlične.

Jedva sam se odlučila za boje; pregledala sam milion swatcheva na netu, a mogu da kažem da mi je savetima dosta pomogla i blogerka beautymaniac. Pokušavala sam da pomirim svoju želju za drečavim i jarkim bojama, i prilike u kojima ću ovu šminku koristiti (posao, na primer), pa je izbor na kraju pao na sledeće boje:

  • golden – zlatna, metalik, najjače pigmentisana, malo se mrvi kad se stavlja i već mi se okrnjila
  • copper – isto jako pigmentisana, bakarna, crvenkasto brao, metalik
  • orange – najslabije pigmentisana, narandžasta, sjajna
  • ocean – zagasito (prljavo) plava (vuče na sivkasto), srednje pigmentisana, mnogo lepa boja
  • hunter green – prilično pigmentisana tamno zelena, metalik
  • flamingo – ovo mi je najlepša od svih, jako interesantna prljavo roze bež koja se presijava na zlatno, nije jako pigmentisana ali je prelepa, a i najneutralnija je od svih tako da ću je sigurno najčešće koristiti.

U nastavku pogledajte svočeve, jer nemam mnogo toga da kažem obzirom da nemam zamerki na ove senke, po meni su sjajne, pigmentisane (doduše nisu sve jednako), dugo traju na kapcima, jednostavno ali lepo su upakovane, postoji ogroman izbor boja (mislim da sam pročitala da ih ima nešto preko 160), odličan su proizvod za svoju cenu, i ja ću ih sigurno naručiti u još mnogo boja i nijansi.

gornji red / upper row: orange, flamingo, hunter green; ispod / below: golden, copper, ocean

hunter green, golden, orange, copper, ocean, flamingo

hunter green, golden, orange

copper, ocean, flamingo

P.S.  A evo da vidite zašto me uglavnom nije bilo i kakva smo to događanja (između ostalih) imali ovih dana – naše prasence je napunilo čitave tri godine!

Komentari

comments

8 Responses

  1. Avatar
    Princess*Eden

    ajme, čestitam prvo 3. rođoš preslatkom dječaku 😀

    a od ovih sjenila najviše mi se sviđaju orange i flamingo <3 obožavam te roze koje se preljevaju u zlatno 🙂

    još nemam njihova sjenila, ali kad mi to zatreba, sigurno ću njihova uzeti, jer sam i ja čula samo pohvale 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Biba

    Čestitam ob rojstnem dnevu! Upam, da ste se dobro zabavali 🙂

    Hunter Green in Flamingo sta mi najbolj všeč, res krasno izgledajo.

    Reply
  3. Avatar
    beautymaniac

    Čestitaaaam, maleni je ko medić !!!
    Hvala za ove slike i swatcheve, jer ja osim Flaminga nemam nijednu od nijansi koje si dobila pa će mi biti velika pomoć kad ih budem kupovala sledeći put. Super si izabrala, koliko vidim sve nijanse su nosive i u dnevnim varijantama. Najviše mi se sviđaju Orange i Hunter Green

    Reply
  4. Avatar
    Maybe

    Čestitke komadu! predivan je! Vjerujem da već ima listu čekanja kad su curke u pitanju!

    A sad sjenila – flamingo me oborilo sa nogu!

    Reply
  5. Avatar
    bubbles

    ja necu uopste da citam post o senkama da se ne iznerviram jer mi je nyx nedostupan 😀 a mali je preprepresladak, secerko!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.