Ako imate suvu kosu, farbate se ili iz bilo kog razloga imate potrebu za dodatnom negom, onda će vam možda biti zanimljivo da pročitate o nekoliko proizvoda koje povremeno koristim i  za koje mi je žao da ne ugledaju svetlost bloga jer većina to zaslužuje. U pitanju su preparati za kosu koji ne spadaju u šampone, regeneratore i maske, već  služe da dodatno nahrane, zaštite ili jednostavno ulepšaju kosu.

1234

kosa-10_Fotor

TIGI S Factor Flat Iron Heat Defender sprej je namenjen zaštiti kose pri feniranju ili peglanju, dok istovremeno štiti od UV zraka i hrani kosu. Nanosi se na vlažnu, opranu kosu, i potrebno je svega par pumpica ovog spreja kako bi kompletna kosa bila pokrivena (za izuzetno gustu možda malo više).  Ovaj sprej ne masti i ne otežava kosu, mada može biti malo previše za nekoga ko ima izuzetno tanku kosu, mada se uvek može naneti manja količina. Međutim, odličan je za one kojima je kosa suva, jer uz zaštitu od toplote, posao koji odlično obavlja, ostavlja kosu sjajnom, finom, svilenkastom i glatkom, a feniranje i kasnije oblikovanje je uz ovaj sprej mnogo lakše. Isprobala sam dosta preparata za zaštitu kose od toplote, i za sada je ovaj u samom vrhu. Cena mu nije mala, ali se ne troši tako brzo i može dugo da potraje. Cena mu je 2080 rsd za 125ml  i može se kupiti u Unitech-u ili online.

Amika Blow Up sprej za zaštitu kose od toplote ima sličnu funkciju kao i Tigi, s tim što bi trebalo da daje i efekat gušće kose, tj. s više volumena, što je mene u startu obradovalo, međutim taj efekat nisam primetila. U svakom slučaju, posao zaštite od toplote radi dobro, kosu ne otežava niti je masti ali je zato blago ukruti, nalik nekom slabijem laku za kosu, i moj utisak je da bi više odgovarao onima koji imaju tanku kosu koja nije mnogo suva. Cena mu je 598 rsd za 60ml, a može se kupiti u Alexandar Cosmetics.

kosa-06_Fotor

O Revlon Uniq One sam pisala u zasebnom postu još davno. Meni je ovaj sprej i dalje odličan, mada ga ne koristim stalno već povremeno. Varijanta od kokosa ima zaista malo egzotičniji miris, ali za razliku od klasične verzije u crvenom pakovanju, miris ovog tretmana se ne zadržava u kosi dugo. I on je zgodan za ferniranje/ispravljanje, kosa mi se sa njim zaista brže suši i lakše je oblikovati je. Prodaje se u Dm i Lilly drogerijama, Jasmin parfimerijama i frizerskim salonima, a cena mu je oko 1500 rsd za 150ml.

Balea mleko za kosu sa mangom i Aloe Verom je još jedna vrsta leave-in tretmana koji se nanosi na vlažnu kosu (može i na suvu, ali ga ja tako ne koristim). Prvo što sam primetila kod ovog proizvoda je divan voćni miris, koji se kod mene u kosi zadržava prilično dugo. Ovo je proizvod koji je baš pomogao mojoj kosi da izgleda koliko-toliko pristojno u najgorim fazama, tako da će mi zauvek biti drag. Odličan je za pre feniranja ili sušenja kose  – pomaže da bude glatka i zaista olakšava raščešljavanje. Sada ga retko koristim jer mi kosa nije baš toliko suva, ali mislim da mogu da ga koriste svi ukoliko pripaze na količinu i drže se one: manje je više. Sve u svemu, jedan od najpovoljnijih preparata za kosu koji su me oduševili. Može se kupiti u DM drogerijama a cena mu je oko 300 rsd.

kosa-12_Fotor

Phyto 9 je krema za oštećenu kosu, koja potpomaže njen oporavak i štiti je od daljih oštećenja. Sastoji se od čak 9 biljaka i potpuno je prirodna. U pitanju je krema koja uopšte nije masna, ne daje onaj silikonski osećaj pod prstima i u kosu se upija skoro trenutno. Mana joj je visoka cena i ne baš izdašno pakovanje, pa ako imate dužu ili gušću kosu, ova krema će vam potrajati nekih mesec i po dana, najviše dva. Meni se dopada jer je u pitanju nešto potpuno drugačije od svih preparata za kosu koje sam do sada isprobala – pomoću ove kreme kosa je lepša, nekako bolje zaglađena, ali i dobije i na gustini, makar vizuelno, dok je istovremeno krema ni najmanje ne masti niti otežava. Vrlo interesantan i iznenađujuće dobar efekat koji moja kosa baš voli! Phyto 9 krema za kosu je 2273 rsd za 50ml, a može se kupiti u nekim apotekama.

kosa-09_FotorProbala sam i koristila razna “ulja” za kosu – pod tim mislim na proizvode za dodatnu negu sa dodacima ulja. Dopada mi se Macadamia ulje, volim i Loreal Elseve kao i Balea preparat sa arganovim uljem, a trenutno koristim Davines OI i Orofluido.

Davines ulje mi se malo više dopada od ovog drugog jer imam utisak da je nekako lakše, manje masti kosu, i manja količina može lepše da se rasporedi. Ima veoma jak miris koji se meni sviđa, i kosa miriše jako dugo po nanošenju, pa bi pre kupovine trebalo proveriti da li vam se miris dopada. Izuzetno mala količina je potrebna i traje mi već mesecima, a ova manja bočica nije toliko ni skupa kad se uporedi sa ostalim tretmanima ove vrste. Baš ga volim i mislim da je ovo, bar za sada, moje omiljeno ulje za kosu. Nisam mogla da pronađem tačnu cenu, ali mislim da je ovih 50ml koštalo oko 1200 rsd, i može se kupiti u nekim frizerskim salonima.

Orofluido sam kupila relativno skoro, ali sam ga i dosta potrošila obzirom na to da ga nisam mnogo puta koristila. Nekako je gušće teksture, i ima vrlo lep, pomalo orijentalni miris koji se nažalost u kosi ne zadržava dugo. Mislim da je ovo bolje rešenje za gušću i suvlju kosu, dok mojoj, iako je suva, ipak više odgovaraju neke laganije formule. Ima ga u frizerskim salonima i DM drogerijama, a ovu bočicu od 25ml (koja je i nezgodna jer nema pumpicu, samo prilično velik otvor) sam platila oko 1000 dinara.

kosa-13_Fotor

Tu je i Batiste suvi šampon za kosu, o kome sam čitala toliko pohvala da sam morala da ga isprobam. On je tu da doda kosi malo volumena i da produži period između pranja kose. Ovaj Blush koji sam kupila ima zaista lep, cvetni miris kako i piše, za koji sam se nadala da će se u kosi zadržati nešto duže. Verujem da će većini odgovarati, mada meni ostavlja beličaste tragove i teme mi posle njega ostaje prilično suvo. Više mi se dopao Amika sprej za istu namenu, koji nije ostavljao tragove u kosi, ali je i skoro tri puta skuplji. Cena Batiste spreja od 200 ml je oko 550 rsd, a ima ga u DM drogerijama.

 

 Šta koristite od tretmana za kosu? Da li ste isprobali neki od ovih proizvoda?

 

Komentari

comments

34 Responses

  1. Avatar
    Tacy

    Neke od ovih proizvoda i sama koristim i obozavam, pogotovo orofluido i uniq one, meni batiste sampon bas odgovara, sad testiram treci miris, ali mi je i dalje najbolji onaj classic original. Zanimljivo mi zvuci balea krema mogla bih da probam, ne znam da li si koristila macadamia leave in kremu, meni je savrsenstvo!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Da, pa svi hvale Batiste, i baš mi je krivo što mene nije toliko oduševio… Imam Macadamia Leave In kremu, baš sam je skoro kupila ali nisam još isprobala, čekam da bar nešto potrošim, a sad jedva čekam 🙂

      Reply
      • Avatar
        Marija

        Od srca vam preporucujem Batiste XXL Volume, mislim da je 200ml. Nema neki specifican miris vec onako tipican za suve sampone, ali efekt je fantastican, daje odlican volume i za min. 2-3 dana odlozi pranje kose, ja ga narucujem preko asos-a. Ovaj ruzicasti Batiste sam isprobala, kao i Tropical, i takodje nisam bila zadovoljna, nekako mi je pusta kosa bila od njega.

  2. Avatar
    Cosmoholic

    Uniq One obožavam, pitam se kako sam uopšte živela bez njega 🙂
    Macadamia leave in krema mi je odlična, i pisala sam o njoj.
    Batiste takođe obožavam, morala bih svakog dana da perem kosu da nije njega.

    Reply
  3. Avatar
    Alex

    Ne znam da li sam ja problem ali uopste nisam zadovoljna (a kamoli odusevljena) Revlonovim Uniq One..Kosa mi ninasta ne lici posle njega, a niti sam farbana niti mi je kosa ostecena,malo je suvkasta nista posebno..Jos uvek ga testiram,od skoro ga imam ali za sada mrka kapa..Ali zato ovo Balea mleko kad stavim bude kao svila 🙂 Ono mi je predobro.Sledeci je Davines na redu,e od njega ocekujem svasta dobro 🙂

    Reply
    • Avatar
      tanja

      da da, i kod mene isti slucaj sa revlonom, za moju kosu totalni promasaj, cak mi je kosa lepsa bez njega…

      Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Ima još onih koji nisu zadovoljni sa Uniq One – mislim da je to jer je svaka kosa različita, a i ne želimo svi isti efekat od nekog proizvoda, tako da… sve je to ok 🙂

      Reply
  4. Avatar
    Tijana

    Isprobala sam Orofluido i to je meni, za sada, najbolje ulje koje sam koristila. Miris me odusevljava, a ta gusca tekstura odgovara mojoj grivi. Slazem se da je pakovanje lose, jer da ima pumpicu bilo bi savrseno. 🙂

    Reply
  5. Avatar
    Sabina B

    Upravo sam ovaj Batiste dugo koristila i sad kako nigdje nema ovog mirisa, možda je pravo vrijeme da probam taj od Amike jer već sam na nekoliko mjesta pročitala da je mnogo više hvaljen! 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Da, pa mojoj kosi nekako taj Amika više odgovara. Batiste možda čak da i veći volumen, ali mi Amika ne ostavlja beli prah u kosi i temenu pa mi se to više sviđa 🙂

      Reply
  6. Avatar
    SuperNova

    Balea mleko sam nedavno kupila i totalno se odusevila. Jeftino je a dosta bolje od mnogih slicnih proizvoda. Batiste obozavam, A Revlon onako.,..nije mi nista spektakularno.

    Reply
  7. Avatar
    Marija Maki

    Moram probati Balea mleko za kosu! 🙂

    Jel mozes uporediti Davines ulje i Loreal Elseve Huile Extraordinaire koje si cini mi se koristila ranije? 🙂

    Hvala unapred 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Mogu, Davines mi se sporije troši i mnogo duže traje – koncentrovanije je i gušće. Što se efekta tiče, vrlo su slični. Ipak mi se mrvicu više dopada Davines 🙂

      Reply
  8. Avatar
    chuch

    Od pomenutih proizvoda probala sam samo Batiste, i na meni ne deluje pa sam ga prosledila mami kojoj je dobar. 🙂

    Uniq One i Orofluido su mi na listi zelja, a posle tvog posta i ovo Davines uljasce, samo ne znam kad ce stici na red jer meni Macadamia od 10ml traje oko godinu dana :/

    Reply
  9. Avatar
    Sandra

    I meni se Batiste na prvo koriscenje nije svideo. Medjutim drugi put sam ga nanela u dosta vecoj kolicini nego prvi,na nekoliko razdeljaka, da tako kazem, i ostavila 5min, a ne minut kako tamo pise. Jeste da ostavlja tragove,ali kad protrljam peskirom meni tragovi nestanu. I najvaznije, ni traga ,,masnoci” kose. Probaj ovako,mozda bude bolje. E sad ne znam kako je ljudima koji imaju suvo teme glave, moje je masno tako da ga ovaj sampon ,,unormali”, a ne isusi. 😀

    Reply
  10. Avatar
    Jovana

    Ima li negde konkretno ovaj Tigi da se kupi ali u centru? Nije mi usput kod Cvrleta na Slaviju a kamoli do Ustanicke…

    Reply
  11. Avatar
    Jelena K.

    Balea sa breskvom je linija koju neizmerno volim, najdrazi su mi ona trouglasta pakovanja
    Plus su prakticno besplatni, ljubav za Baleu 🙂

    Reply
  12. Avatar
    Nina

    Ja bih kupila ovo Balea mleko jer volim njihovu liniju sa breskvom ali da li mozes da mi kazes koliko je prikladno za kosu koja se brzo masti? Uvela bas Batiste sprej u negu da proredim malo pranje jer je perem svaki dan., svaki drugi najmanje, sprej mi je sjajna stvar jer radi bas no sto treba – regulise masnocu temena a i daje cak I fini volumen za taj dan…ok, bar pola dana iskreno. Ali je i farbana pa su krajevi suvlji i generalno zimi izgleda dehidrirano osim samog vlasista. Manje je vise, znam, to si napisala, ali zanima me da li bi ga preporucila za tanku, gustu ravnu kosu koja se dosta mrsi? Hvala! 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      nije baš prikladno za kosu koja se masti, ali ako ga nanosiš u maloj količini i samo na krajeve, mislim da može da ti bude skroz ok 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.