Primetila sam da na blogu imam manjak postova sa maskarama, i to me je iznenadilo utoliko što mi je maskara jedan od neophodnih rekvizita u šminkanju, i što uvek imam ne jednu nego nekoliko njih koje su mi u opticaju. Volim da probam nove maskare, i uglavnom kupujem one srednje cene, Maybelline, Loreal, Max Factor i sl, i to pre svega jer sam onda u mogućnosti da ih kupujem i isprobavam relativno često, i jer mi je najčešće žao da dam više novca za one skuplje, od kojih me je retko koja do sada dovoljno oduševila i opravdala svoju (kod nas naročito visoku) cenu.

Takođe, htela sam da ih slikam na trepavicama kako bi najbolje mogla da se primeti razlika između njih, ali ne znam koliko je to uspelo obzirom da nisam imala strpljenja da ih nanosim mnogo precizno, raščešljavam između slojeva i slično, te da sam ih nanosila jednu za drugom i da su mi još par sati nakon foto sešn-a tekli potočići suza iz nesrećnog eksperimentalnog oka.

 

.

.

.

.

Ali ok, ispalo je kako je ispalo, i kao takvo vam ga isporučujem na čitanje.

Za početak, moje oko dok još nije zaplakalo:

.

.

.

Lancome Hypnose Precious Cells


Uz DiorShow, Lancome Hypnose mi je jedna od omiljenih high-end maskara, i kada sam došla u priliku da isprobam najnoviju njenu varijantu, nisam mnogo razmišljala. Međutim, sama četkica je dosta drugačija (tanja, ređa, i naizmenično duža i kraća , tj. pljosnatija i izduženija kad je okrećete) od obične Hypnose, i rezultat koji se dobija nanošenjem – prosečno duge i ne mnogo dramatične trepavice je očekivan obzirom na sam izgled četkice. Međutim, ono što je za nju zanimljivo je što je obogaćena  sastojcima za negu i brži rast trepavica, pa na neke duže staze možda i vidim napredak u gustini i dužini mojih, iako sam odavno prestala da verujem u reklame 😀

Sve u svemu ne preterano postojana na trepavicama (ali se ne mrvi, samo polako nestaje sa vrhova), dva sloja se nanose bez problema i bez grudvica, što je čini sasvim finom maskarom za svakodnevnu upotrebu i neku dnevnu varijantu, a uz to možda i pomogne da vaše trepavice budu gušće i duže kroz par nedelja/meseci.

.

.

Lancome Hypnose Precious Cells

.

.

L’oreal Volume Million Lashes Extra-Black

Ova maskara ima gumenu, debeljuškastu i okruglastu četkicu, a ja gumene četkice volim jer su mi se uglavnom pokazale dobrim. Uz to, ima neki dodatak unutar tube koji zadržava sav višak maskare u unutra i pomaže da četkica izađe prilično uredna i čista, tako da je i nanošenje ove maskare takvo – uredno i lako. Već sa jednim slojem produžava trepavice baš dobro, pa iako ne daje neki ekstreman volumen (kakva reč), trepavice su veoma izdužene, lepo razdvojene i uredne (sem kod mene na slici). Veoma je postojana na trepavicama i ne raspada se i ne mrvi (iako se neki koji je imaju duže vremena kažu da hoće to da radi kad se osuši posle par meseci, mada meni retko koja mskara toliko poživi). Imam je u varijanti Extra-Black, kako bi mi trepavice bile što crnje, i od ove četiri maskare o kojima danas pišem, ova je sigurno moj prvi izbor i preporuka.

Plus, u drogerijama je trenutno na promociji, pa po ceni od 1300 i nešto dinara koliko inače košta Volume Million Lashes dobijate Loreal dvofazni skidač šminke oko očiju gratis.

.

.

Loreal Volume Million Lashes Extra Black

.

.

L’oreal Volumissime x 5 Carbon Black

Jao, ovo mi je nekad bila omiljena maskara (ili bar neka njena starija verzija koja u nazivu ima x3 ili x4). Ali više nije. Ne znam, možda su je suviše unapredili pa im je izmakla kontroli, pa je sada to dobra maskara samo za polumračna i mračna mesta, gde vam trepavice stvarno mogu izgledati deblje, gušće i crnje, ali za dnevnu šminku nije baš najbolji izbor. Užasno neuredna pri nanošenju (a ja se nisam trudila da je ulepšam), dobra je samo prvih nedelju dana od otvaranja, pa i tada se sporo suši i preti da vam ubrlja ne samo kapke, već i sve predele ispod, iznad i sa strane očiju. Slepljuje trepavice i pravi grudvice, pa ako nemate dovoljno vremena za nanošenje maskare, trepavice neće izgledati baš lepo. I posle nekog vremena se preslikava iznad kapka. I tako…

Cena Volumissime x5  je oko 800 dinara.

.

.

Loreal Volumissime x5 Carbon Black

.

.

Maybelline The Falsies Volum’ Express

Ovo mi je jedna od boljih Maybelline maskara, i za tu cenu po meni odličnog kvaliteta. Ova koju imam na slici je stara sigurno tri meseca i skoro je potrošena, pa zato možda izgleda malo suvlje i neuredno, a inače svojom zakrivljenom i neobičnom četkicom daje odličnu gustinu i super produžava trepavice. U početku korišćenja je suviše vlažna, ali dve-tri nedelje posle otvaranja daje svoj maksimum. I prilično dramatične trepavice sa samo dva sloja. I sasvim lepo razdvojene, bez grudvica. Meni se ne preslikava, niti mrvi posle nekog vremena i dosta dugo stoji na trepavicama bez mrdanja. Jedna od omiljenih mojih jeftinijih maskara, uz Maybeline Colossal.

Cena Maybelline The Falsies maskare je oko 600-700 dinara.

.


.

Maybelline The Falsies Volum’ Express

.

 

.

Na kraju, najbolje su mi se pokazale Maybelline Falsies i Volume Million Lashes. Ova prva za dramatični look, dok je druga divna za produžavanje i razdvajanje trepavica. Moram da pohvalim i Lancome Hypnose Precious Cells koja je odlična svakodnevna maskara. Trudila sam se da ne budem nepotrebno opširna, pa se nadam da će nekom ove slike biti od pomoći kad bude odlučivao o kupovini masdkare. U nekom od sledećih postova ću pisati o još nekim maskarama koje koristim, a među kojima su i Essence, Avon, Max Factor i Clinique maskare.

Da rekapituliramo:

.

.

Komentari

comments

16 Responses

  1. Avatar
    zox

    Na slici falsies izgleda najbolje. Ali regularna hypnose mi je i dalje omiljena 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Miss A

    I love the L’Oreal Voluminous and the Hypnose by Lancome.

    I always re-purchase them ’cause they volumise so well. Love! 🙂

    xo

    Reply
  3. Avatar
    Emma

    Nisam još isprobala Maybelline maskare, ali to svakako namjeravam učiniti nakon što potrošim zalihe 🙂

    P.S.: Maloprije sam primjetila odjeljak sa narednim postovima, pa bih te zamolila ako ikako možeš da što ranije napišeš post o kistovima za šminkanje, pošto ih namjeravam kupovati uskoro.

    <3

    Reply
  4. Avatar
    Dzenana

    Probaj Avonovu super Shock, ja je koristim već duže vrijeme, četkica mi je odlična, a tekstura je onako, bolja je nakon nekoliko sedmica korištenja, kao i svaka. 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      probala sam, tačnije potrošila sam ih dve, stvarno je dobra (s tim da mi je bilo potrebno malo vremena da se naviknem na ogromnu četkicu), tako da su i moji utisci pozitivni 😀

      Reply
  5. Avatar
    Ivana

    Ja trenutno tj. vec 1 i po godine koristim max factor false lash effect maskaru, bila sam prezadovoljna njom. Medjutim u poslednje vreme kad god je uzmem mnogo se brzo osusi :((( A inace je super, msm iskreno vise je za produzavanje, ali daje sasvim solidan volumen,ne mrvi se. Malo je skuplja ali pre je opravdavala tu cenu jer je mogla bas dugo da se koristi. Mada iskreno, ako neko ima lepe trepavice svaka maskara ce da mu odgovara a ako ima male ne postoji maskara koja ce omoguciti da te trepavice izgledaju wow. A i za svaku maskaru pa cak i onu najbolju moras znati kako da je stavis.

    Reply
  6. Makeup&more
    Makeup&more

    eto, a ja sve hoću da kupim tu false lash effect maskaru i još uvek nisam… a baš sam čula pohvale o njoj… plus, sad izašla neka nova max faactor koja mi deluje primamljivo, tako da ću možda odmah nju.
    a što se trepavica tiče, potpuno se slažem sa tobom 😀

    Reply
  7. Avatar
    Maja

    HVALA TI NA SAVETAMI, POMOGLA SI MI JER MI TREBA MASKARA A NIS MASIGURNA KOJU BIH ODABRALA. ZNAM DA REKLAME PREUVELIČAVAJU PROIZVOD I PERFORMANSE, ALI OVO ŠTO NAM TI DAJEŠ JE TAKO SUPER!

    Reply
  8. Avatar
    Jelena

    Heijjj
    OBOŽAVAM da čitam tvoj blog – nisam make up stručnjak, i ne šminkam se bogznakako predano, ali svejedno uživam – i tek sad (posle meseci pokušavanja) mi pade na pamet da tebe pitam: imala sam Lancome Cils Design maskaru – dupla, crno sa jedne a nešto sa druge strane, i mislim da mi je to sa druge strane pravilo super neku definiciju trepavica, plus – ono za čime tragam – maskara se skidala bukvalno bez ostatka, kao da je svaka trepavica bila obložena nekakvim slojem koji je u dodiru sa vodom spadao sa trepavicama bukvalno kao tubice, kakvo crno razmazivanje!
    E sad, znaš li kako se zove taj, hm, efekat (mislim na skidanje) i koje još maskare ga imaju? Našla sam neki profil na fejsbuku, prodaju Lancomove maskare, ova košta 2200,00 (znammmm, u Jasminu je oko 3500,00), ali ipak bih nešto jeftinije…

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Prvo, mnogo mi je drago što ti se sviđa blog, hvala 😀
      Onda maskare: to bi trebalo da se zove tube mascara. Malo sam gledala po netu i nema mnogo tih maskara, ali vidim da Loreal ima jednu takvu (beauty tubes mascara) koje naravno nema kod nas. Zatim, Clinique Lash Power – ne znam da li ima kod nas – ona je možda nešto jeftinija od Lancome. Ovo ostalo što sam našla su ugl. neke kojih nema kod nas, evo ovo bi trebale da budu te tube maskare:
      Blinc Kiss Me Mascara
      Philosophy The Supernatural Mascara
      L’Oreal Double Extension Beauty Tubes,
      Clinique Lash Power Mascara Long-Wearing Formula
      Prestige Lash Matrix in Black
      CARGO Better-Than-Waterproof Mascara
      TheBalm Two Timer Mascara
      Imju Fiberwig
      LORAC Publicity Stunt Lashes
      Kevyn Aucoin Curling Mascara
      Too Faced Lash Injection

      I ne znam šta da ti kažem za cenu, znam da je mnogo, ali mislim da je bolje da ne kupuješ to preko fb, jer ima toliko kopija kod nas, i to dobro urađenih kopija, i uglavnom se prodaju po kućama, po fejsbuku i po aukcijama, i plašim se da ćeš platiti 20 eura a dobiti neku fejk. U stvari sam sigurna, pa mislim da je bolje da kupiš neku dobru a jeftiniju u prodavnici, ili da skupiš parice za parfimeriju. Ja to iz najbolje namere 😀

      Reply
      • Avatar
        Jelena

        Pročitala sam odmah, i ne stigoh da ti odgovorim – hvala što si se iscimala da istražiš, pročačkaću sad i sama, možda nešto i nađem za manje pare – javljem ako uspem 😉
        Veeeeeeliki pozdrav!

  9. Avatar
    Ana

    Probala sam Maybelline The Falsies Volum’ Express. Frapirala sam se. 🙂 Inace imam duze, crne, gusce trepavice i od njih je napravila bombu, koleginica kaze da mi je profil fenomenalan :))).
    Jedina mana je sto se tesko skida i traje dugo 🙁 .
    Ona koju sam ja do sada koristila je Bourjois LINER EFFECT MASCARA i super lako je skidam, lepe su trepavice ali ne tako bombasticne kao kod maybelline.

    Hvala za savet 😉

    Reply
  10. Avatar
    Lola

    moj favorit je maybelline falsies,i sve maybelline maskare,jer stvaraju divan volumen na trepavicama,a to mi je vaznije nego duzina…

    Reply
  11. Avatar
    calcanea

    Imam ne bas guste trepavice ali sa maxfactor fals lash efffect maskarom su fenomenalne(naravno sa dva sloja) i loreal telescopic mi je nezamenljiva

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.