Da, dobro ste pročitali – torbica za šminku za hitne slučajeve – ne znam da li ovo još neko praktikuje ali to je nešto što skoro uvek nosim sa sobom, tu su proizvodi pomoću kojih mogu da popravim šminku ili se kompletno našminkam za desetak minuta.

Sadržaj ove torbice se često menja, a trenutno su u njoj proizvodi koje sada najviše volim da koristim, ali i koji su laki i zgodni za “usputno” nanošenje.

 

 

 

 

 

Clinique BB krema u nijansi 02, o kojoj sam pisala detaljnu recenziju, je moja omiljena podloga proteklih meseci, posebno u nekim brzinskim i usputnim varijantama jer se lako i brzo nanosi, trenutno se upija, čini kožu svežom i finom iako ne pokriva mnogo, a i ne sija se previše već daje lep prirodan sjaj.

 

 

Artdeco Dita kompaktni puder je još jedan proizvod o kome sam pisala ranije, i uz kvalitetan sunđerčić koji dolazi u pakovanju, lepo veliko ogledalce i fino pakovanje, pravi je izbor za poneti sa sobom – nanosim ga najčešće na t-zonu kako bih ublažila prekomeran sjaj tokom dana, ali i za fiksiranje šminke. Iako je dosta svetao ne ostavlja brašnjav trag, svilenkast je, i ako vas o njemu interesuje još nešto, možete potražiti informacije u postu o Artdeco Dita Von Teese kolekciji u kome sam mu posvetila malo više prostora.

 

 

O Max Factor Eye Brightening maskari sam takođe pisala u jednom od ranijih postova, i ispostavilo se da je odlična maskara za dan i da u jednom sloju njom dobijam lepe, razdvojene i duge trepavice, koje izgledaju vrlo prirodno i ističu se taman koliko je potrebno. Najdraža mi je naravno ona predviđena za moju boju očiju (braon), ali postoje i varijante koje će odgovarati onima sa plavim, zelenim, ili svetlo smeđim očima.

 

 

I Rimmel Glam Eyes tečni ajlajner je jednostavan za korišćenje i brzinsko šminkanje podjednako zbog dobre i tanke četkice kao i zbog svoje formule, pa je to još jedna stvar koju mogu da stisnem u petominutno šminkanje. Koliko god ajlajner kao proizvod delovao pipavo za nanošenje, ovaj je zapravo vrlo lagan za upotrebu, a u postu u kome sam ga detaljnije opisala pročitaćete i zbog čega mi se još dopada.

 

 

Korektor koji najčešće nosim sa sobom je MAC Studio Finish Concealer, odličan mi je za poneti jer je zgodno upakovan i lako se nanosi (najčešće ga nanosim prstima). Solidno prekriva, i malo je suvkastiji nego što ja volim za područje ispod očiju, pa nije deo moje dsvakodnevne make up rutine, ali je koristan za neke hitne slučajeve zbog čega ga i gajim u ovoj torbici.

 

 

Rumenilo MAC Mineralize Blush u nijansi Warm Soul sam relativno skoro otkrila, pre par meseci, i od tada svuda ide sa mnom. Kad se šminkam kod kuće nekad ga nanosim a nekad ne, ali je uvek u ovoj torbici i spremno za popravljanje šminke, divne je rozikasto-bronzane nijanse i ja volim da ga zovem bronzer i rumenilo u jednom. Ima lep diskretan sjaj, solidno je pigmentovano, i uskoro ću vam ga bliže predstaviti u jednom od postova koji planiram o mojim omiljenim Mac proizvodima.

 

Ovaj karmin koji malo neugledno deluje na mojoj slici (jer je vrlo izmaltretiran – celo leto mi se topio u tašni) je Sephora Rouge Shine u nijansi 39 koja je malo intenzivnija nude  – dobra za nas sa tamnijim usnama – i jedan mi je od trenutno omiljenih karmina. Kremast je, ima sitne šljokice koje su skoro nevidljive na usnama i samo daju lep sjaj, veoma je postojan i fantastično miriše – dakle ima sve predispozicije da se svakodnevno nađe u mojoj emergency torbici. Inače imam nekoliko karmina iz ove linije i mnogo ih volim, pa ću pripremiti i jedan post o njima.

 

 

Nigde ne idem i bez Rimmel olovke za obrve, koja je po mom skromnom mišljenju, ako ubodete odgovarajuću nijansu jedna od najkvalitetnijih kada se u obzir uzme vrlo povoljna cena, i uz to što ima češljić za obrve što je uvek plus, vrlo je postojana, tvrda baš koliko je potrebno da bi se lako nanela i da se ne bi razmazivala, sve u svemu, odlična stvarčica.

 

 

Još dve stvari ostaju koje nisam pomenula, a to su Clinique Chubby Stick o kome sam već pisala ovde – divan nepretenciozan sjaj-karmin u praktičnom pakovanju za poneti koji je po pigmentu više nalik sjaju ali jako lak za nanošenje (može i bez ogledala – provereno), i Sigma F40 četka za rumenilo koju koristim za usputno i brzo nanošenje gore pomenutog rumenila i koja je jedna od boljih četki za ovu namenu koje sam imala. Više o ovoj četki kao i ostalim iz kompleta Sigma četki za putovanja možete pročitati u jednom od mojih ranijih postova.

 

 

Na kraju, istina je da sam o većini ovih proizvoda pisala i ranije, ali je ovo nešto što uvek imam uz sebe u poslednje vreme, pa se nadam da vam je bilo interesantno da zavirite u moj neseser za hitne slučajeve i brzo šminkanje 🙂

Da li vi imate nešto što nosite uvek uz sebe? Šta je u vašoj kozmetičkoj torbici za poneti?

(i podsećam vas da se prijavite za Kenzo Madly nagradnu igru sa divnim poklonima koja traje do 31. oktobra!)

Komentari

comments

11 Responses

  1. Avatar
    Coxy

    Volim ovakve postove 🙂 I ja volim i rado koristim ruževe iz te Seforine linije, volim i taj Mekov korektor, Rimelov tečni obožavam, olovke sam zagledala sa puno optimizma, ali mi boja ne odgovara, baš je slab izbor. BB krema me opako mami, ali moram se obuzdati, imam ih već 5, što je mnogo mnogo je.
    Imam i ja torbicu za poneti, u njoj su 2-3 ruža, blot puder, neko rumenilce, maskara, braon olovka, univerzalni melem i još ponešto šta se zadesi tu 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Pirinco

    Ja ne volim narocito da popravljam sminku u toku dana + dopada mi se kada se sve nekako slegne, malo razmaze, stopi… :)) Ponesem balzam za usta, blot papirice (a zapravo ih vrlo retko koristim), ruz/stain koji nosim tog dana, ogledalce i gumicu za kosu, i eventualno rumenilce ako bas imam inspiraciju (koje ima svoju cetkicu ako je kameno, a ako je krem onda prstima nanesem). Prakticno ruz i (rumenilo). I popravljam sminku samo ako sam lose raspolozena da podignem duh i moral, ili ako moram da sedim negde gde mi je jako dosadno, takodje malo da se osvezim i zabavim.

    Reply
  3. Avatar
    Eržika

    I moj neseser je sličan…Max Factor maskara za zelene oči, Blisnetex lip brilliance i Blistex Cherry berry balzami za usne, Avon blonde olovka za obrve ( odlična olovka ), zatim kameni puder – nekad je to Alverde a nekad Bourjois minerlani, a ruževe menjm prema raspoloženju. Trenutno je to Yves Rocher Rose Ispahan. I lak za nokte Loreal 102 macaron noisette.

    Reply
  4. Avatar
    hermetic

    Bas volim ovakve postove, pravi sam voajer kad je sminka u pitanju. U mojoj torbici nista posebno posto nemam naviku, a ni potrebu da se popravljam tokom dana – maskara, labelo, kameni puder, ruz/sjaj – bar 5 komada jer nikad ne znam koji cu pozeleti da stavim.

    Reply
  5. Avatar
    Ksenija

    Zanimljiv post i ja sam make up voajer! :)Ranije sam vucarala sa sobom mnogo vise stvari, ali sam se srecom, odvikla od toga. Uvek nosim Clinique kompaktni puder, MAC korektor select-cover up, staro Shiseido krem rumenilo u stiku (jedna od najboljih make up investicija koje sam ikada napravila), i nekoliko sjajeva i karmina. Ponekad ubacim i jednu staru Shiseido quad paletu senki. Maskaru sam prestala da nosim od kad sam otkrila Diorshow. To cudo stoji i po sesnaest sati, a ni makac da se pomeri, tako da se trudim makar nju da namackam kod kuce, ako nista drugo. Ovo ostalo moze i ú hodu’.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      vec mesecima razmisljam o tom shiseido stiku, bas mi je jedan onako koralni zapao za oko, i mislim da cu najzad morati da popustim i da ga kupim 🙂

      Reply
  6. Avatar
    Ana

    prelepe stvarcice i slike 🙂
    ja sam neko vreme nosila pa sam prestala ali bih sad opet mogla da organizujem jednu ovakvu torbicu 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.