Eucerin Hyaluron Filler noćna nega, dnevna nega iz iste kolekcije za normalnu i mešovitu kožu, kao i micelarni losion su, posle balzama za usne i kreme za ruke, moj prvi susret sa Eucerin kozmetikom. U današnjem postu ćete moći da pročitate kakve je svaki od ovih proizvoda utiske ostavio na mene.

eucerin-hyaluron-filler-08

eucerin-hyaluron-filler-06

DermatoClean 3u1 Micelarni gel

Idealan je kada žurite! 3-in-1 micelarni gel za čišćenje lica je sveži, lagani, fluid za čišćenje koji sadrži losion za čišćenje lica, toner i losion za uklanjanje šminke oko očiju. Uklanja šminku, nečistoće, tonira i hrani kožu dozvoljavajući joj da diše. Pruža koži lagani osećaj svežine. Tečnost nanesite na tufer i pređite preko celog lica uključujući i predeo oko očiju. Ne ispirajte. Kliničke i oftalmološke studije pokazale su da je pogodan i za osetljivu kožu lica i nežnu kožu oko očiju. Namenjen je svim tipovima kože i pogodan i za osobe koje nose sočiva.

Ako pratite blog onda znate da sam isprobala dosta micelarnih losiona “apotekarskih” brendova, među kojima Vichy, Avene, Roc, Bioderma – i nije tajna da sam ovom poslednjem i najviše naklonjena, jer od svih isprobanih čini mi se da najlakše skida šminku, a ne ostavlja lice zategnutim ili isušenim (istina, ni za ostale koje sam isprobala ne mogu da kažem da su mi isušivali kožu).

Eucerin je jedan od micelarnih losiona koji mi baš odgovaraju, jer solidno uklanja make up (vodootpornu maskaru ne baš lako, ali nju ne koristim često), lepo čisti i osvežava lice i ne ostavlja ga suvim ili previše zategnutim.

Ne znam zašto su ga nazvali gel, jer to svakako nije, kao i kod svih micelarnih losiona u pitanju je potpuno providna tečnost nalik vodi, bez nekog posebnog mirisa.

Ukoliko do sada niste koristili micelarne losione, važan podatak je da se oni ne moraju ispirati, i da posle njih umivanje nije neophodno jer potpuno čiste sve sa lica (ja se ipak uvek umijem i posle, za svaki slučaj). Meni ovaj proizvod nije isušivao kožu, i nije smetao mojim očima (ovo pominjem jer sam na nekim blogovima čitala i drugačija iskustva), i kako sam ljubitelj ovakve vrste proizvoda – jer su lagani, jednostavni za korišćenje, za brzo skidanje šminke kao i zato što mislim da bi mogli da odgovaraju svakom tipu kože – ovaj zaista mogu da vam preporučim.

Najbolji mi je i dalje Bioderma, jer mi se čini da mi on najbolje uklanja šminku, ali ukoliko poželite neku povoljniju varijantu pristojnog kvaliteta, mislim da se nećete razočarati ukoliko se odlučite za Eucerin.

Da li bih ga i sama kupila? O da, i to ću učiniti već za nekoliko dana kada potrošim ovaj koji imam (traje mi oko dva meseca uz svakodnevno korišćenje). Količina u pakovanju je 200ml, a cena mu je 844 dinara, i može se kupiti u većini apoteka, kao i Lilly drogerijama.

eucerin-hyaluron-filler-05

eucerin_hyaluron_filler_night_cream_50ml

Eucerin Hyaluron-Filler noćna krema

Intenzivna noćna nega protiv bora popunjava bore iznutra i vidljivo smanjuje čak i duboke bore. Obnavlja volumen, elastičnost i čvrstinu kože. Podstiče proizvodnju hijaluronske kiseline u koži, efikasno popunjava bore iznutra i vidljivo ublažava čak i duboke bore. Naučno dokazano bioaktivni saponin pojačava sopstvenu proizvodnju hijaluronske kiseline u koži i na taj način popunjava opušteno vezivno tkivo na prirodan način. Blaga formulacija koju koža brzo upija sadrži pantenol za prirodnu regeneraciju kože tokom noći, laganog je i prijatnog mirisa. Vidljivo ublažava bore na čelu, oko usana i nosa, pogodna za upotrebu nakon dermatoloških injekcija hijaluronske kiseline, a izvrsna podnošljivost dokazana je u kliničkim studijama.

Hyaluron Filler je kolekcija namenjena zrelijoj koži, mada sam ja posle korišćenja noćne kreme tokom nekoliko večeri ukapirala da za mene definitivno nije, iako imam 38, pa sam je prosledila dalje (sestri dosta mlađoj od mene ali sa jako suvom kožom lica koja je ovom kremom bila zadovoljna).

Nije na mestu da pišem recenziju proizvoda koji nisam pošteno isprobala, pa ću samo reći ono što sam za to kratko vreme mogla da primetim – krema je bogate teksture, prilično intenzivnog mirisa koji se dosta dugo po nanošenju oseća na koži, i za moju kombinovanu kožu previše masna. Inače nemam problem da isprobam kreme koje su namenjene sprečavanju ili rešavanju problema sa borama, iako ih (osim sitnih oko očiju) na licu nemam, ali ova je delovala zaista teško i “ozbiljno”, pa pretpostavljam da bi za stariju, isušenu kožu bila odgovarajuća, a da li ispunjava obećanja o umanjenim dubokim borama, je pitanje na koji ne mogu da dam odgovor.

Da li bih je kupila? Možda za desetak godina (i ako mi koža bude suva ili normalna, za kombinovanu ne bih).

Može se kupiti u apotekama i Lilly drogerijama po ceni od 2788 dinara za količinu od 50 ml, a ukoliko vam je potrebna nega za zrelu kožu, Eucerin ovih dana ima i lepu akciju koja se tiče njihove Dermo Densifier linije (uz kupovinu dnevne kreme na poklon se dobija krema za područje oko očiju i usana)  što može biti lep osmomartovski poklon nekoj mami/baki, a više informacija o ovj akciji sam pisala na strani sa popustima).

eucerin-hyaluron-filler-02

 Eucerin_hyaluron_filler_dnevna_krema

Eucerin Hyaluron-Filler Dnevna krema za normalnu/kombinovanu kožu

Laganija formulacija Eucerin Hyaluron-Filler dnevne kreme napravljena je tako da ispunjava potrebe normalne i kombinovane kože: one koja je sjajna u T-zoni, dok je ostatak lica suv. Koža je negovana i bez masnog sjaja. Ova krema je odlična podloga za šminku. Hijaluronska kiselina deluje u svim slojevima kože – tamo gde nastaju i gde se nalaze bore, bio-aktivni saponin stimuliše sintezu hijaluronske kiseline duboko u koži.

Iako iz iste, Hyaluron-Filler kolekcije, ovo je krema koja mnogo više odgovara mojoj koži. Srednje je gustine, žućkaste boje i intenzivnog cvetnog mirisa (mislim da su neke ljubičice u pitanju, a miris se dosta dugo zadržava na koži pa iako mi u principu mirisi u kozmetici ne smetaju volela bih da je suptilniji). Pakovanje je odlično, praktično i za put, i u pitanju je plastična bočica sa pumpicom iz koje izlazi onoliko proizvoda koliko želite.

Ne bih se složila sa tvrdnjom da je ovo odlična podloga za šminku za one koji imaju normalnu i kombinovanu kožu, jer i pored toga što je laganija varijanta noćne i uz to namenjena baš mom tipu kože, prilično je bogata i ne upija se u kožu tako brzo, zbog čega je koristim isključivo kao noćnu negu, i to u onim danima kada mi je potrebno više hidratacije, ili kad primetim da su mi neki delovi lica suvlji nego inače.

Kada sam probala da je nanesem kao podlogu ispod pudera, nos i čelo su mi prosijali brzinom svetlosti, pa je moj savet da je, ukoliko imate meštovitu kožu kao i ja, ne nanosite pre šminkanja. Iako je za dane ( posebno zimske i hladne) kada je koža dehidrirana ova krema sasvim dobra jer mi tokom noći reguliše sve isušene delove lica, nije moj izbor kada je svakodnevna nega u pitanju jer mi je za to preteška, pa je više koristim kao SOS tretman za delove kože koji su mi isušeni, ili celo lice kada osetim da mi je koža “žedna”.

Da li bih je kupila? Ne verujem, jer mislim da obećanja koja donosi nije ispunila. Možda bi uticala na bore kada bih imala neke koje se ističu, ovako nisam mogla da je testiram u tom pravcu. Nije dovoljno lagana da bih je koristila kao dnevnu negu, posebno ispod šminke.

Onima koji imaju zreliju kožu ili izraženije bore će ova krema verovatno više odgovarati, posebno ukoliko im je koža normalna ili suva. Može se kupiti u apotekama po ceni od 2650 dinara za količinu od 50ml, i trajaće vam prilično dugo jer je bogata i lako se razmazuje, pa je za jedno korišćenje dovoljna minimalna količina.

eucerin-hyaluron-filler-04

eucerin-hyaluron-filler-03

Ko me poznaje, zna da nemam ništa protiv korišćenja jačih, agresivnijih krema i tretmana koji možda i nisu neophodni mojoj koži, ali prosto volim sve da probam, takva sam vam ja 🙂 Ipak, mislim da je Hyaluron kolekcija definitivno namenjena drugačijoj, ne samo zrelijoj koži od moje. Dok se sa noćnom kremom nikako nisam snašla, dnevna mi je već par meseci u upotrebi, iako ne svakodnevnoj, ali je bila odličan saveznik mojoj koži u borbi sa hladnim danima i eksperimentima kojima je, jadna, prečesto podvrgnuta.

Za razliku od njih, micelarni losion je pun pogodak, solidan kvalitet za povoljnu cenu, dobro skida šminku i odlično čisti lice a ne isušuje ga, pa mogu da ga preporučim svim tipovima kože – od one osetljive, preko suve, a posebno onima sa kombinovanom ili masnom.
.
Volela bih da čujem kakva su vaša iskustva sa Eucerin kozmetikom? Ja sam, osim micelarnog losiona, prezadovoljna njihovom kremom za ruke (pisala sam o njoj ovde) i balzamom za usne (onim u obliku stika). A vi, imate li neke favorite ili neke proizvode koje biste  (ili ne biste) preporučili?
.

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

28 Responses

  1. Avatar
    Dear Skin

    Probala sam i micelarnu i cijelu Hyaluron liniju, nažalost, nijedno nije ostavilo dojam na mene, iako Eucerin jako volim i imaju mi neke nezamjenjive proizvode.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ove kreme def. nisu za mene, ali sam mislila da bi mi možda hyaluron za oko očiju bio ok, jer mi je tu baš isušena koža, pa ću možda njega probati. a koji su ti njihovi proizvodi nezamenjivi?

      Reply
  2. Avatar
    The beauty doctor

    Svi Eucerin proizvodi mi ne prijaju,imam ekstremno osetljivu kozu koju smiruje samo Avene kozmetika,tako da ih i ne razmatram za kupovinu.
    Isprobala sam dosta njihovih proizvoda kroz testere koje mi je davao dermatolog,i nikako nam nije islo 🙂
    A steta,moja drugarica godinama koristi ovu hijaluron kremu i kune se u nju,ja se ne usudjujem ni da je probam:-)

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Šteta, jer imaju linije za sve tipove kože, ali nije čudno da nekom uopšte ne odgovara neki brend, možda zbog nekog sastojka, dešava se to. Srećom ima dosta tih “apotekarskih” brendova sada, među kojima i onih za osetljivu kožu, pa bar imamo izbor 🙂

      Reply
  3. Avatar
    Jelena

    Danas sam kupila Q10 Active za dan i dobra je. Imam mešovitu kožu, krema jeste bogata, lepo se maže, možda malo masnija nego što mi treba, ali je bez mirisa što mi apsolutno odgovara. Isto kao i ti 38. godina sa malo bora oko očiju i mešovitom kožom. Razmišljala sam se o Sebamed liniji, pa ću uporediti i videti šta mi više odgovara. Interesantno imaju sajt za Hrvatsko tržište ali ne i za naše. Šteta!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Da, q10 bi trebalo da je ipak lakša od ove hyaluron linije, ili sam bar tako pročitala negde. Stvarno je šteta što nemaju sajt na srpskom, nadam se da će ga uskoro napraviti. Ja sam koristila neke Sebamed proizvode (sapun za umivanje, šampon, mleko za čišćenje) i bila sam zadovoljna, ali kremice nisam probala, baš me zanima kakve su…

      Reply
  4. Avatar
    Sandra

    Ja koristim ovaj miscelarni losion, i njihov tonik, i leti mi je odlična AquaPurin light krema. Nedavno sam kupila, bila je na sniženju u mojoj apoteci, kremu za predeo oko očiju i usana, i izuzetno mi prija. I stik za negu usana.
    Ukratko, veoma sam zadovoljna, uklapa mi se u budžet njihova kozmetika, i prija mi sve što sam probala.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      I meni se čini da su cene sasvim ok a proizvodi kvalitetni. Imala sam testere za nekoliko proizvoda iz Aquaporin linije, i bili su mi ok, ali nikako nisu došli na red za kupovinu… Stik za negu usana je i meni odličan, a stvarno nije skup 🙂

      Reply
  5. Avatar
    Coxy

    Zanimljivo mi je kako smo stekle skroz isti utisak o ovim proizvodima 🙂 Micelarna je zaista fina, meni najbolja od ovih koje sam probala (nisam još kupila Bioderminu), videćemo da li će je Caudalie nadmašiti, to ću da isprobam ovih dana. Za kreme sam vrlo brzo zaključila da nisu za mene, stvarno je ta linija najbolja za žene od 40-50 godina, možda i više i silno se iznenadim kad vidim da ih hvali neka mlada blogerka. Mojoj mami su dobre, posebno noćna.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Eto, a ja sam ovu noćnu dala sestri koja ima 30 godina i njoj se svidela – ima jako suvu kožu i kaže da joj baš prija. Ja bih je verovatno koristila da nije tako teška, definitivno nije za kombinovanu kožu, pa čak mislim da je preteška i za normalnu, bez obzira na godine. Micelarni je stvarno odličan za tu cenu, iako Bioderma meni bolje/lakše skida šminku, posebno sa očiju.

      Reply
  6. Avatar
    LeClaire

    Za sada mi ne treba hijaluron, pa cu sve te stvarcice preskociti. Inace bas sam juce sa apotekarkom komentarisala kako su glupo nazvali micelarnu gelom, jer uopste nije gel. Obe smo se iscudjavale. Definitivno cu je probati. 🙂 A inace od Eucerina najvise koristim njihove kreme za suncanje, posebno jednu za kozu sa alergijama i, naravno, matirajuci fluid za lice. 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Čula sam baš dobre stvari o njihovim kremama za sunčanje, čak već tri leta detetu kupujem njihovu kremu sa spf (dečiju) i prezadovoljna sam. Verovatno ću ovog leta uzeti i za sebe 🙂

      Reply
  7. Avatar
    Di

    Ja ne znam da li postoji nešto bolje od ovog micelarnog. Čitala sam na mnogim blogovima ali nikada nisam imala potrebu da kupim pošto previše gomilam, mogla bih nekada i da potrošim nešto za promenu :). Međutim, dermatolog mi je preporučila da to uzmem kao dodatak nekoj terapiji koju sam primenjivala i definitivno sam prezadovoljna, najbolja investicija kada su stvari ovakvog tipa u pitanju ;)))

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Micelarne su stvarno zakon 🙂 otkad su se pojavile ja uvek moram da imam bar jednu. Ova je jedna od boljih, bar kad se u obzir uzmu one koje sam probala. I cena joj je odlična, tako da se slažem 🙂

      Reply
  8. Avatar
    Anibani

    za kremice ove vrste mi je jos rano 🙂
    a micelarnom sam zadovoljna, samo sto je meni uzasna na ocima i za skidanje sminke sa njih sam ga koristila jednom i nikad vise 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Baš mi je žao, sećam se da sam kod tebe i pročitala da ti iritira oči, i ja imam osetljive pa mi je skroz jasno kako to grozno može da bude 🙁

      Reply
  9. Avatar
    Angelsmiledoll

    I meni je micelarni odlican! Moja mama je u 40im i njoj sam prosledila ove kreme sa hijaluronom i odlicne su joj a ima masnu kozu, cak joj je i popunila neku rupicu od mitisera i tek tad mi je poverovala (i uverila se sama) da te kreme u stvari i rade nesto!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Eto , zato volim da čujem i ostala iskustva…. ne vredi, za preparativu izgleda nema nekih pravila, svačija koža je različita i prijaju nam različite stvari…

      Reply
  10. Avatar
    bamby

    Pisala i ja o njima, sve ih volim, pogotovo nocnu hyaluronic kreme, koristim je sigurno 5 godina od kad se pojavila, iako imama samo 32 meni totalno odgovara

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Definitivno zavisi od tipa kože – i inače mislim da bi svako trebalo da koristi ono što njegovoj koži odgovara, bez obzira na godine…

      Reply
  11. Avatar
    Dragana

    Koristila sam njihovo labelo, onako nesto da kazem da mi je poput niveinog.Probala njihov losion za telo, veoma zadovoljna…ali bez njihove intimne kupke ne mogu:)
    Kupka im je fenomenalna

    Reply
  12. Avatar
    Tijana

    Trenutno koristim Bourjois Micellar cleansing water.
    Odlicna je vodica, temeljno cisti lice, ne isusuje ga.

    Nakon sto namocenim tupferom nezno predjem licem, koza mi ostaje barsunasta i putena.
    To mi je vazno jer je moje lice sklono isusivanju.

    Topla preporuka za ovaj Bourjois proizvod. 🙂

    Svakako cu probati Eucerinov micelarni losion, verujem da je kvalitetan.

    Balzam za negu usana volim.

    Kremice za negu lica nisam probala.
    Trenutno koristim Toleriane ultra La Roche Posay i zadovoljna sam pa cu prestati s eksperimentisanjem do daljnjeg. 😉

    Mala digresija s ovog posta – kupila sam Saubar sprej protiv cudovista na tvoju preporuku.
    Obozavam ga, cuvam ga u fioci nocnog stotica i rado posezem za njim.
    Posteljinu obavije laganom koprenom cudesnog i sve zamirise na Provansu.
    Uz Glade aromaticne svece svakako je omiljeni mirisni trag kojim se ogrcem u snenim vecerima.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      I ja obožavam taj sprej 🙂 Baš je dobra stvarčica, znam da ima još takvih sprejeva, ali ovaj je baš dobar posebno kad se u obzir uzme super cena 🙂

      Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Ovih dana! Znam da kasnim, ali imala sam baš puno posla oko bloga (van njega još više), pa sam skroz zaboravila na njih, hvala što si me podsetila 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.