Dobro veče želim svima, a posebno Ani, po čijoj narudžbini i čitate ovu recenziju baš danas. Svakako bih pisala o ovom puderu u nekom momentu, ali imam mali problem koji ima veze sa mnogo polugotovih postova u draftu i sa tim što sam neodlučna, i zato vas sve pozivam da mi slobodno napišete o čemu biste konkretno voleli ovde da pročitate (ako vas neki proizvod posebno interesuje u odnosu na ostale – od ovih koje sam najavila), pa da se malo ubrzam. Da se bar potrudim.

 

Healthy Balance puder obećava da će da nas hidrira i da nas matira, sve u jednom proizvodu i istovremeno, da nam ostane na licu 10 sati, da ujednači ten i osveži ga,  a sve to pomoću antialergijske i nekomedogene formule koja je napravljena uz dodatak azijskog voća za koje nikad nisam čula, a izgleda ovako:

 

sharon fruit

 

yuzu

 

Sastav: Osim ovih čudnih voćkica koje su negde na samom dnu liste sastojaka tako da verovatno ne utiču preterano na ponašanje pudera, Healthy Balance sadrži kaolin, koji bi trebalo da reguliše lučenje masnoće, i vitamin E i cink, koji bi takođe trebalo da spreče mašćenje a imaju i umirujuće i antibakterijsko dejstvo.

 

 

Tekstura: Healthy Balance je puder divne, svilenkaste i meke (ne previše meke, tako da se ne mrvi) teksture, jako sitno mleven što ga u stvari čini svilenkastim i zbog čega sam se pre svega i odlučila na kupovinu.

Pakovanje: Spakovan je u simpatičnu plastičnu kutijicu, tanku i ne preveliku, koja unutra ima i ogledalce pristojne veličine, što je po meni odlično obzirom da mi puder u kamenu služi da ga uvek nosim uz sebe i nanosim tokom dana kada prosijam.

Nema aplikator za nanošenje, što mi je s jedne strane ok obzirom da puder nanosim četkom, ali ne bi možda bilo loše da ima neku pufnicu za usputno popravljanje, mada bi onda kutija bila veća i glomaznija što opet ne bi bilo dobro za poneti, tako da… ništa.

Količina od 9 grama je (pretpostavljam) ok, nisam primetila da se posebno brzo troši.

 

 

Nijanse: Kupila sam ga u nijansi br. 53, što bi trebalo da je druga po redu (mislim da je 52 najsvetlija), i prilično je tamna za moj ten, iako na primer Healthy Mix serum koristim u nijansi 53. Ipak, kada nanesem ovaj puder preko HM seruma volela bih da sam mrvicu svetlija. Međutim, proizvodi se u samo četiri nijanse, a 52 Vanilla mi je bila svakako previše svetla, tako da jedan mali minus od mene ide nijansama).

Nanošenje: Odlično se nanosi, ne skuplja se u porama/borama, izgleda fino na koži (mat naravno, ali ne preterano i po meni baš daje lep izgled licu), ne mrvi se i ne rasipa dok ga uzimate četkom, na licu ne deluje musavo, čak i ako ga nanesete u više slojeva. Iako najčešće koristim četku za puder, sasvim dobro izgleda i kad se nanese pufnom za puder ili sunđerom.

Prekrivanje: Fino matira, i sprečava da mi se nos i čelo prosijaju dobra 4 sata – možda čak i više, što je za moju kombinovanu kožu sa iritirajućom T zonom odličan rezultat, istovremeno ne isušuje ostale delove lica (obraze, ivice nosa i sl.) kada ga koristim za setovanje tečnog pudera, mada mi malo zateže te suvlje delove kada ga nanosim bez pudera ispod. Prekrivanje mu je srednje ka slabom, nije potpuno transparentan, a ne prekriva ni jako, već nešto između. Sasvim ok, dovoljno da ujednači ten i da malo boje licu.

 

 

Miris: Miriše na neke voćkice, meni se taj miris sviđa pa mi to ne predstavlja problem.

Trajanje na licu: Na licu mi ne ostaje baš tih 10 sati koliko obećavaju, ali se ni ne skida brzo – 6,7 sati na mojoj koži što je za puder u prahu sasvim ok, kod onih koji imaju normalnu ili suvlju kožu možda će ovaj puder i izdržati svih 10.

Ostalo: Sviđa mi se i to što posle nekog vremena u spoju sa tečnim puderom na licu ne pravi one smuljane fleke (kombinovani će znati o čemu pričam), već i posle nekoliko sati izgleda jednako fino i sveže.

Takođe, ogroman mu je plus što ne izgleda ni najmanje brašnjavo i suvo na licu, iako je mat.

Mali oprez za one sa suvom kožom: ne bih ga preporučila za nanošenje direktno na lice (bez tečnog pudera ispod), mislim da bi mogao da vam isuši lice i potpomogne perutanje delova kože koji su vam baš suvi.

Preko tečnog pudera, ako ga koristite za setovanje, oko ovoga nema brige – zaista ne isušuje.

 

 

Gde kupiti, cena: Bourjois se prodaje u Jasminu, mislim da je ovaj puder oko 900 dinara (ne znam da li još uvek traje ta akcija – uz kupovinu ovog pudera se dobijala Bourjois četka na poklon).

Zaključak: Odličan puder za setovanje, solidno matira, divna svilenkasta tekstura, kvalitetan – preporučujem ga svima koji imaju kombinovanu i normalnu kožu. Za one sa jako masnom možda ne bi matirao dovoljno dugo, a oni kojima je koža baš suva trebalo bi da ga koriste uz dobru hidrataciju ispod (tečni puder koji ne isušuje ili krema). Jedina mana mu je, po meni, slab izbor nijansi, čak mu je i cena sasvim ok obzirom na sve dobre strane.

Da li ste probali /koristili ovaj puder?  Kakvi su vaši utisci?

 

 

 

Hvala na čitanju!

Komentari

comments

28 Responses

  1. Avatar
    Jelena K.

    mmmmmhmm hvala 🙂
    trenutno sam napustila puder, presla na HM serum
    ali mi se cini da mu treba malo pomoci
    ovo bi moglo da bude idealno resenje 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Aurora

    Vec mi je na wish list 🙂 Samo razmisljam koju nijansu bih uzela, HM podlogu koristim u nijansi 55…

    Reply
  3. Avatar
    maja

    hm zanimljivo, ovaj post me totalno naveo na razmisljanje da si kupim upravo ovaj puder :))
    Skuzila sam da rijetko tko pise o puderima u kamenu, da cesce citam o njima vjerojatno bi imala i puno vise a ne samo 4.
    p.s uskoro darivanje kod mene na blogu
    http://makeupmaja.blogspot.com/

    Reply
  4. Avatar
    Tacy

    I ja sam htela da ga uzmem cim je izasao, ali mi trenutno ne treba uopste, ne zelim jos da trazim zamenu Mac blotu, ali svakako cu ga isprobati , odlicna recenzija 🙂

    Reply
  5. Avatar
    zoxy

    Slažem se sa tobom 100% 🙂
    Ja koristim HM 54 i uzela sam healthy balance 53 i super se slažu! (planiram da predjem na serum pa se nadam da ce se i sa njim slagati lepo, nakon sto prekrijem flekice korektorom)
    Kupila sam ga pre par nedelja i nisam dobila četku 🙁 (mada sam zaboravila i da pitam prodavačicu za istu)
    Možda mu je mana gramaža, npr. MF creme puff ima 21gr, mada od MF-a četka mi postane nekako ‘lepljiva’, a od hb-a ne!
    Sve u svemu- kupujem ga sigurno opet kad ga budem potrošila!

    Reply
  6. Avatar
    Milica

    Probacemo,meni je bas potreban neki puder koji matira lice,mrzim kad se sija!Da li imas nekog iskustva sa oriflame ob matte control?

    Reply
  7. Avatar
    Skye

    Meni su ovi puderi najnaj.
    Koristim HM podlogu br 51*vanille clair*, ali ovaj ne uspevam da pronadjem u toj nijansi 🙁

    Reply
  8. Avatar
    Ana

    imam ga od dana kad se pojavio kod nas u Jasminu i obozavam ga 🙂 definitivno ga kupujem opet kad ovo pakovanje potrosim 🙂

    Reply
  9. Avatar
    Emma

    Dugo na WL, imam već mineral radiance u kamenu, isto od Bourjoisa. Meni se čita o onim Aurora i L’oreal karminima i nekom rozom kojeg nisi imenovala u Uskoro albumu 🙂

    Reply
  10. Avatar
    Lena

    kad sam videla da je izasao i ovaj puder, pozelela sam ga, i nalazi mi se vec neko vreme na spisku. po recenziji zvuci bas dobro, ali mi se stalno menjaju prioriteti i za sada ga necu uzimati. nekako sam uspela da ubacim ispred njega jedan drugi i da kupim kameni Deborah, kojem sam omasila nijansu, ali bice super kad me malo Sunce uhvati, a za sada se malo izbegavamo 😀
    tvoje recenzije i fotke, onako bas profi 😉 me like it !!!

    Reply
  11. Avatar
    Marijica

    Probacu ga sigurno! Moram da kazem da obozavam ovaj blog (po mom misljenju je najbolji u regionu). Pre svega volim to sto napises bas SVE sto treba da se zna o nekom proizvodu (i cenu,sto je odlicno jer ne moram da idem samo da bih to pitala :D),a onda i to sto si bas objektivna i sto pises na jako lep nacin. Svaki put kad odem na internet otvorim stranicu fakulteta pa ovu! Sjajno,sjajno! 🙂

    Reply
  12. Avatar
    Maja

    Koristim ga od kad se pojavio u Jasminu i jako sam zadovoljna. Imam ga u nijansi 52, mislim da je vanila, medjutim da licu mi izgleda za nijansu-dve tamnije. Inace uvek koristim najsvetlije nijanse tecnih pudera ( Loreal True match C2, MF Experience Light Ivory, Rimmel 25h True Ivory), pa mislim da bi devojkama svetlog tena bolje stajao kad malo preplanu, ali ni ovako nije strasno, samo nije svetao koliko se cini 🙂 Inace mi se T-zona jako masti kad krene toplije vreme, a ostatak lica mi je izuzetno suv, medjutim skoro sam ga imala na licu od jutra do kasnog popodneva, ispod samo kremu za lice i korektor, i nakon visecasovne voznje rolerima mi lice nije prosijalo, tako da je malo reci da me je puder odusevio 🙂
    P.S. Sve pohvale za blog, jedini beauty blog u regionu koji pratim!

    Reply
  13. Avatar
    Tijana

    Citajuci tvoju recenziju resila sam da kupim ovaj puder. Juce sam ga kupla i vec danas isprobala. Cini mi se sasvim ok sem sto imam problem sto mi se nos peruta i sto mi onda kao i svaki puder u kamenu li prahu naglasi deo koji se peruta , bez obzira sto ispod imam podlogu. Trenutno korstim HM tecni puder u nijansi 52 i jako sam zadovoljna , u smislu da je lagan a ima solidnu pokrivnu moc. Imam kombinovanu kozu i naravno posle samo sat-dva mi prosija T zona ali sa ovim kamenim HB kamenim puderom, preko tecnog, cini mi se da je situacja mnogo bolja, videcemo na kraju dana.I jeste istina d aje nijansa koze tamnija kada se stavi ovaj kameni preko tecnog bez obzira sto su oba nijanse 52, ali to je tako sa svakim zavrsnim cini mi se. Inace mislim da imamo isti tip koze i jako slicnu boju tena jer i ja koristim Revlon color stay i to bas u istoj nijansi kao i ti, Sand beige 180 i odlican je. Zato sam i odlucila da probam ovaj kameni puder. Velim ako tebi odgovara trebalo bi i meni. Jer mi, vecina stvari za koje si rekla da tebi odgovaraju a ja bila u prilici da ih probam, savrseno odgovaraju.
    Imam jedno pitanje koju kremu da koristim da nahranim te delove koji mi se perutaju a da opet ne bude krema koja ce mi dovesti do isijavanja T zone?

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      drago mi je sto ti odgovara, meni je stvarno dobar. ne najbolji, ali dobar.
      i sama imam nekad problem sa suvim delovima koze (nekad i ne), i tesko je i meni da nadjem pravu kremu kao podlogu kad imam taj problem.
      kad nemam, ne stavljam nista ispod pudera, ili samo neku bazu, a kad imam isusene delove (obično vrh nosa i obrazi) nanesem kremu samo na njih.
      trenutno mi je za to odlicna La Roche Possay Effaclar Duo, ona mi lepo nahrani lice a cini mi se da ne doprinosi prosijavanju – iako nije skroz mat kad se namaze, jako brzo se upije u kozu i jako je lagana – skoro tecna, pa mi ne masti lice ni najmanje, a cini mi se i da mi je koža bolja od kad je koristim.
      nju možeš da nađeš u većini apoteka, oko 1200 dinara je i ima 40ml..

      Reply
      • Avatar
        Tijana

        Hvala puno na odgovoru. Za ovih par dana kako ga koristim koza lica je bas pocela da mi se susi,kao da su pecati koji se ljuste ili kako ih neki zovu lisajevi, znaci definitivno mi ovaj puder isusuje kozu ili pospesuje njeno susenje shodno tome da ne koristim pravu podlogu. Koristila sam La Roche Possay Effaclar ali mi se cini da mi isusuje ostatak lica ili mi je ne hrani dovoljno, e sad ne znam da li je bila Effaclar duo. Znam da imaju neku kremu koja je za jako osetljivu kozu ali je hidrantna, cula sam sve pohvale za nju ali kada je nabavim javljam utiske. Pozdrav
        P.S Ako nije najbolji, reci koji je najbolji 🙂

      • Makeup&more
        Makeup&more

        onda ti definitivno treba hidrantnija krema ispod, la roche posay ima neke dobre kreme bas za suvu kozu, ali ja ne znam koje su, probaj na njihovom sajtu da pogledas ili pitaj u apoteci da ti preporuce. effeclar duo je stvarno lagana, i meni sa kombinovanom kozom je to taman, ali tvoja je koza izgleda osetljivija ili suvlja. i ne znam koji je najbolji, i dalje ga trazim 🙂

  14. Avatar
    Tijana

    Samo jos jedno pitanje- Ja ovaj puder nanosim presovanim sundjerom pa se pitam da nije to problem, da ga nanesem previse. Pa posto sam nova u koriscenju raznih vrsta cetkica reci mi koja je najbolja cetka kojom bi mogla njega da nanosim? Videla sam da <boujoris ima neku kratku a debelu, zaobljenu, cini mi se da je to Kabuki, da li je ona dobra za nanosenje ovog pudera i ako jeste da li se ona koristi tako sto se kruznim pokretima utrljava(nanosi) puder? Ili moze da se koristi i ona za puder u prahu?

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      mislim da je bolje da ovaj puder nanosis cetkom za puder u prahu nego kabuki ili sundjerom. mozes npr. ecotools cetkom za puder u prahu ili za bronzer, one su ok, ima ih u dm-u, bitno da su mekane, i onda neces naneti previse pudera.

      Reply
  15. Avatar
    Aleksandra

    Meni se sve njihovo sto sam probala dopalo. Nisam jos probala sminku, samo kozmetiku. Jedva cekam i ovo da probam 🙂

    Reply
  16. Avatar
    jelena

    super recenzija (kao i sve ostale na ovom blogu, jedan od retkih koje pratim)

    uzela bih najsvetliji, 52,
    ali se plasim da ne oksidira na licu.:/

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.