Ne znam iz kog razloga nisam mnogo pominjala ArtDeco šminku na blogu, iako imam dobro mišljenje o istoj, u stvari smatram da ArtDeco u tom nekom srednjem cenovnom rangu ima i odličan kvalitet i daleko veći izbor proizvoda od brendova koji se mogu naći kod nas po sličnim cenama.

Njihovim senkama sam vrlo zadovoljna, kao i sistemom po kome se kupuju pojedinačne boje koje želite, tako da sami možete da složite paletu po svom ukusu. Kutije za senke se kupuju posebno, i može se birati između varijanti za  2, 3, 4, 6 ili 12 senki, ili senki u kombinaciji sa rumenilom. Meni se sviđa što svake sezone uz novu kolekciju predstavljaju ove magnetne kutije za senke sa drugačijim dezenom, i to uvek izgleda baš lepo, na primer:

.

.

.

Uspela sam da pronađem sedam njihovih senki među svojom šminkom, neke su mi odlične a neke samo dobre, kutijicu za senke imam jednu jedinu i to onu za tri komada, a ostale držim po nekim drugim magnetnim paletama i najčešće koristim u kombinaciji sa nekim drugim senkama. Osim plave i tamno crvene, ostale koje imam su uglavnom neutralnih boja koje mislim da pristaju svakom tenu i boji očiju.

ArtDeco senke nemaju nazive boja (osim na njihovom sajtu), već samo brojeve, i svaka spada u jednu od sledećih kategorija: pearl, duochrome, matt ili glamour.

.

.

.


.

.


.


.

.

.


.

.


.

.

.

Senke sam na ruci slikala preko UD Primer Potion prajmera za senke, sve su dobro pigmentisane, svilenkaste su i meke, super se blendaju i jednostavne za rad, osim 96 koja ostavlja tragove, neujednačeno je pigmentisana i pomalo brašnjava, a uz to je boja ove senke na koži potpuno ravna tamno braon a ne šimerasta tamno ljubičasta-braon kako izgleda u pakovanju.

.

.

Uz ove senke svakako preporučujem podlogu ispod, bez nje nisu ni izbliza dovoljno dugotrajne za cenu po kojoj se prodaju (u odnosu na količinu koju sadrže).  ArtDeco i sam proizvodi popularnu podlogu za senke, pomoću koje će vam one stajati duže na kapcima a boja biti izražajnija.

Cena ovih senki je oko 600 dinara po komadu, a svaka sadrži oko 0,8 grama što je prilično malo. Mnoge od njih se brzo troše jer su baš mekane, ali iako i kod nas ima boljih i isplativijih (Inglot senke npr. koje su skoro duplo teže a slične cene i najrazličitijih boja), ArtDeco senke imaju zaista široku paletu nijansi, od čega veoma mnogo neutralnih i prirodnih. Takođe, dobra stvar je što možete da ih kupujete pojedinačno i tako (ako hoćete postupno) složite svoju paletu, s tim da cene kutijica nisu baš povoljne, ali same kutijice su vrlo kvalitetne i lepe i ne izgledaju jeftino.

Da li ste probali ArtDeco senke i da li vam se dopadaju? Ako jeste, baš bih volela da podelite sa mnom ideje za neke zanimljive boje, jer kad god odem da ih pogledam sve mi je slično, a i mnogo ih je pa nemam strpljenja da ih pipkam pojedinačno.

.


Komentari

comments

10 Responses

  1. Avatar
    Bamby311

    ja koristim njihovu bazu za senke, bronzere i neke cetke, mogu reci da su iako nemacki brend jako dobri( nemci nisu poznati po dobroj kozmetici) zbog toga im skidam kapu za artdeko!

    Reply
  2. Avatar
    Vanja

    Meni su oni odlicni, koristim njihov puder, korektor i senke, i to godinama…. a senke obozavam! 🙂 super su i tvoje boje!

    Reply
  3. Avatar
    Variola Vera

    odlican brend, stvarno podcijenjen u nasim krajevima. rumenila su im fantasticna, mogu ih komotno usporediti s MACovim, puderi su isto ok, a sjenila da ne pricam. imam i ja ovo br. 95 😀

    Reply
  4. Avatar
    maja

    Imam 2 njihove senke: zlatnu-37 i tamno smedju- 02. Kutiju nisam jos uvek kupila:(. Skroz su mi OK, a u pravu si za to da se brzo trose…

    Reply
  5. Makeup&more
    Makeup&more

    Baš mi je drago da se i vama dopadaju, i meni je AD kao što rekoh, odličan. Njihove pudere do sada nisam probala, ali su mi rumenila, senke, olovke, bronzeri, pa čak i lakovi za nokte stvarno dobri.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.