Priznajem da i meni izgleda da je ovaj post trebalo da nastane pre mesec ili dva, ali ja sam se zaista nadala da prava zima ipak neće doći. Ipak, prišunjala nam se sa svim vojim minusima, vetrom, snežnim i ostalim nepogodama (ovako može da piše samo neko ko preferira leto, jel), i to me je inspirisalo na današnji tekst.

Da bih podelila sa vama preparate koje trenutno koristim, moram prvo da napomenem da je moja koža tokom ovog godišnjeg doba uglavnom normalna, bez specijalno suvih, niti masnih delova. Ipak, kad god sam koristila neku težu i masniju kremu, uvek mi je izbila bar poneka bubuljica, što me čini opreznom kad su u pitanju preparati za negu kože. Primetićete da – baš iz tog razloga – izbegavam teške i preterano hranljive preparate iako ih verovatno velika većina vas koristi zimi, ali meni se zimska skoro uopšte ne razlikuje od nege lica u nekim drugim periodima godine, jer mi koža nije specijalno zahtevna.

Za skidanje šminke koristim skoro uvek micelarni losion, i trenutno mi je u opticaju La Roche Posay, kojim sam izuzetno zadovoljna i to mogu da kažem jer sam ih isprobala mnogo različitih. Odlično uklanja šminku, brzinski čisti lice, ne isušuje mi kožu i ima diskretan miris.

Za umivanje koristim obično neki od gelova ili blagih pilingaNeutrogena, Garnier Pure, Loreal, i uz njih omiljenu i neizbežnu Sephora četku za čišćenje lica.

Proizvod kome želim da (zbog oduševljenja istim) posvetim poseban post, sada ću samo da pomenem, a to je Lush-ov Dark Angels – može da se koristi kao piling, sredstvo za umivanje-čišćenje lica ili kao maska. Čisti fantastično a da pritom ne zateže i ne isušuje kožu, a uz sve to je i crne boje – skroz andergraund 🙂  Jedina mana mu je sto nikako nije fotogeničan, u šta se možete uveriti i sami:

Zatim serum – moj omiljeni Estee Lauder Advanced Night Repair Serum – spas za isušene delove lica, obožavam ga zimi isto koliko i leti (možda i malo više), a o njemu sam već dovoljno pisala.

Što se krema tiče, ljubitelj sam onih gelastih, a ako su kremaste u pitanju, uvek gledam da budu prilagođene kombinovanoj ili masnoj koži, kako me ne bi previše “umastile”  i kako ne bih rizikovala da mi iskoči neka bubuljica bez potrebe. Kad je zima i kada je moja koža suvlja, volim Estee Lauder Time Zone kremu za kombinovanu kožu – to je kremica koja je dovoljno lagana a opet hidratantna, i ne izaziva mi probleme a lice ostavlja divno glatkim i mekim.

Svake zime iskoristim bar dve Avene Diacneal kreme (koje se sada zovu Avene Triacneal jer su im dodali neki sastojak, ali mislim da mi se prethodna verzija više dopadala), ili neke slične kreme sa voćnim kiselinama – Exfoliac, Uriage i slično, jer je zima vreme kad ne viđam mnogo sunca, a za kreme sa kiselinama sunce nije baš najbolja pojava. Inače, ovakve kreme rade hemijski piling kože, i meni odgovaraju jer mi super ujednače ten,  prilično skupe pore, ispeglaju sitne borice, i uopšte gledano mnogo mi poboljšaju izgled kože.

Za predeo oko očiju najčešće koristim dve vrste kremica: jednu za jutro i jednu koju nanosim uveče. Ta uveče je obično “teža”, što će reći koncentrovanija i hidratantnija, i volim da ima i antiage svojstva, što mi u potpunosti ispunjava Strivectin krema, koja mi, iako malo skuplja, traje mesecima, dok ovu laganu za dan često menjam, i volim da je po teksturi lakša i više gelasta, pa trenutno koristim Loreal Youth Code, Avon Ageless, Sebamed Q10, ili neku sličnu.

Još samo da pomenem i maske za lice – već duže vreme moja koža uživa Sephora Instant Moisture  i Avon Planet spa Thailand Lotus Flower maskama, a često kupujem i one za jednu-dve upotrebe: Garnier, Balea i slično. Zimi maske koristim nešto ređe nego leti, ali se trudim da to bude bar jednom u dve nedelje.

Kako vi negujete kožu u zimskim mesecima?

 

 

Hvala na čitanju!

Komentari

comments

18 Responses

  1. Avatar
    Biljana

    Moje otkriče ove zime je Eucerin ph5 hidrantna krema. Lagano hidrantna, ne masti, umiruje prištiče, vse kaj je bilo crveno zvečer ujutro neče više biti. Ma, super je i dobiš 75ml za 10 eura v Sloveniji, v Makedonije stane oko 7 eura.
    Za skidanje šminku uporabljam vlažne maramice i Balea za vodotporne šminke, ali tražim i nešto drugo da probam. Za umivanje lice Neutrogena pink grejp i bvrši svoi posao, mada razmišljam dal kad završi da probam Eucerin ph5 za umivanje.
    Ovaj tedan sem dobila i Charcoal mask i stvarno je izvadila dosta crnke od moje kože.
    E sada moja misija ove dane je nači krem za predel oko očiju… gledam Bioderma… Green line… razmišljam da bi prvo probala Baleo, od Baleje sam imala urea i aqua, i urea mi je bio bolji, razmišljam o Balei Q10… Eto, tako… inace, imaš super blog, i ovo je moj prvi komentar na njemu, iako te pratim več vremena..

    Reply
  2. Avatar
    Ana

    super stvarcice koristis 🙂 volela bih dosta ovih stvari da probam 🙂
    ja se mackam SebaMed kremicom sa hialuronom 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      napisacu post bas uskoro o njemu, i onda cu detaljno i slikovito da prikažem… a dotle, ukratko, malo se stavi na dlan (količina kao npr. zrno graška, možda dva), i kapne se malo vode, prstom se razmuti i napravi se kao neka pasta. nanese se na lice, može odmah da se umije, može da se drži malo duže kao maska, odlično pilinguje, ma super stvar.

      Reply
  3. Avatar
    My Perfect Lounge

    Dobro kako te nije mrzelo da iznosis sva ova cudesija u sneg?:))
    Pomno sam procitala post iako imam jako suvu kozu pa radim sve suprotno od tebe tako da nemam sta vise da dodam 🙂

    Reply
  4. Avatar
    Psycho Cat

    Meni se takođe zimska nega ne razlikuje od nege u ostalim godišnjim dobima, imam normalnu nezahtevnu kožu, tako da je balea young kremica tokom cele godine uz mene + sapun za čišćenje lica sa kozjim mlekom 🙂

    Reply
    • Avatar
      cassie griggs

      Heya i am for the primary time here. I came across this board and I to find It truly useful & it helped me out much.
      I am hoping to provide something back and help others like you aided me.

      Reply
  5. Avatar
    Emma

    Ovaj Garnier gel i ja često koristim, a hidratantne kreme mijenjam često, iako mi sad za suhu kožu nema bolje od Niveine Soft (iako je jedna od najjeftinijih koje sam probala, a probala sam ih mnogo).

    Reply
  6. Avatar
    Eca

    Ja sam koristila avene cleanace K kremu i super mi je bila, jedina koja mi zaista smiri lice, ali kada je koristim duze naravno zasiti mi se koza a i primjetila sam da mi je i isuseno lice nakon duze primjene :S i voljela bih pomoc, jer imam bubuljice, ali ne akne prave, i nemam masu kozu :S trenutno koristim vicy aqualia thermal serum i kremu, i promjetila sam da mi ne izaziva nove bubuljice, modjeutim trazim nesto sto ipak ima u sebi i djelovanje protiv bubuljica a da nije jako… 😀 i da imam 20 god jer je i to kod njege lica bitno 🙂 i hvala na pomoci 🙂

    Reply
  7. Avatar
    tanja

    a gde se može kuputi taj Lushov Dark Angels piling..?
    super saveti, sve pohvale za blog!

    Reply
  8. Avatar
    Masaa

    mozes li mi reci gde si kupila Neutrogena Visibly Clear Oil-free Facial Wash posto bih zelela da ga kupim.. cula sam mnogo dobrih komentara o njemu.. hvala unapred.. 🙂

    Reply
  9. Avatar
    Tinna

    Pre svega sve pohvale za blog, puno korisnih saveta 🙂 Mozes li mi reci gde si kupila La Roche Posay- miceralni losion? Hvala unapred 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.