Na red za mini recenzije je stigla još jedna grupica preparata iz DM drogerija. O mnogim Balea i Alverde proizvodima sam pisala ranije, a danas vam donosim utiske o nekoliko onih koje sam koristila u poslednja dva meseca.

balea-alverde-februar-01_Fotor

Balea maramice za skidanje šminke – pominjala sam ih i ranije, i mislim da sam isprobala većinu iz njihove ponude. Ove su sa mirisom grejpfruta, fine su, osvežavajuće i ne isušuju kožu što mi se posebno dopada. Vlažne su tačno koliko bi trebalo, njima se može skidati šminka ako izuzmemo onu vodootpornu i fino čiste kožu. Ne ostavljaju nikakav sloj na koži, i pogodne su kako za suvu, tako i za onu kombinovanu ili masnu jer fino neguju a ne maste.

balea-alverde-februar-03_Fotor

Balea maska za suvu kožu sa ekstraktom papaje – odlična maska za suvu kožu. Pakovanje deluje malo ali se može iskorititi za nekoliko nanošenja, maska je gusta i kremasta i savršeno hrani kožu, čak i moju kombinovanu. Ne ostavlja masni film, nije mi zapušila pore, i za hladnije ili vetrovite dane je prava stvar ako vam je potrebno nešto što će instant, za desetak minuta nahraniti kožu.

balea-alverde-februar-04_Fotor

Balea Beauty Effect 24h nega sa hijaluronom – o Beauty Effect liniji sam u nekoliko navrata već pisala na blogu – u pitanju je linija koja, iako sa hijaluronom, nije namenjena samo starijoj koži. Nema agresivne sastojke pa mislim da je mogu koristiti svi, a savršena je za one koji primećuju prve znake starenja. Pominjala sam masku za lice iz ove kolekcije koju obožavam, a sada sam imala priliku da koristim i ovu kremu, za koju sam mislila da će mi možda biti teška, međutim drago mi je što mogu da napišem da me je oduševila. Prijatnog je mirisa i fine, lagane teksture, može da se koristi i kao dnevna ukoliko vam je koža sklona isušivanju, a ja je koristim kao noćnu. Ne masti lice, brzo se upija, odlično hidrira i ujutru ne ostavlja nikakav sloj na licu. Koža je posle nje fina, glatka i nahranjena, pa mislim da bi, osim izrazito masnoj ili problematičnoj, ova krema mogla da odgovara svakom tipu kože.

balea-alverde-februar-05_Fotor

Balea Perlen Zauber  gel za tuširaanje i losion za telo imaju miris koji je prilično blag i pomalo neodređen zbog čega mi je teško da ga opišem: asocira me na čisto i to je otprilike to. U svakom slučaju, i gel i losion za telo su klasika kad su u pitanju Balea proizvodi, fino neguju mada neće biti dovoljni veoma suvoj koži. Ako ste koristili neke druge Balea kupke i losione, onda ćete tačno znati šta da očekujete, a ja sam veoma zadovoljna iako su mi neki drugi mirisi iz njihovih ograničenih izdanja ipak zanimljiviji od ovog.

balea-alverde-februar-06_Fotor

Balea štapić za kupanje kokos mi je potpuni hit! Prvo što se primećuje je naravno miris – ovaj štapić tako intenzivno miriše  čak i kada je upakovan, tako da mi je fiokom u kojoj stajao a kasnije i kupatilom sve vreme širio divan letnji miris kokosa. Na njemu sa punim pravom piše da nije za jelo, jer miriše na puslice od kokosa. Jedan je dovoljan za dve upotrebe, i koristi se tako što se polovina stavi u kadu sa vodom i u njoj se rastvori. Posle njega se nije potrebno ispirati sapunom, već samo vodom, kako bi ulja koja sadrži mogla da nahrane kožu. Miriše fantastično, i ako poželite da sebi priuštite malo spa ugođaja u kupatilu, od srca preporučujem da ovaj štapić isprobate.

balea-alverde-februar-07_Fotor

Balea balzam za usne sa ureom – još jedna stvar koja me je oduševila. Upakovan je u tubicu i prilično je guste teksture, ali se fino razmazuje klizeći po usnama. Nije lepljiv, ali oblaže usne bogatim slojem, pa sam ga najčešće koristila uveče, za noćni tretman usana kada je napolju bilo baš hladno i vetrovito, i ujutru su mi bile preporođene, meke i potpuno glatke. Moj je utisak da ovaj balzam nije za one kojima su usne u dobrom stanju, ali zato će onima koji baš imati problema sigurno pomoći, i jedan je od najboljih balzama za oporavak od onih koje sam do sada isprobala.

balea-alverde-februar-08_Fotor

Alverde Smoothing Lipstick  u nijansi 30 Raisin Berry je jedno divno iznenađenje za mene. Da li zato što sam dosta Alverde šminke isprobala ali me je oduševilo svega nekoliko proizvoda, pa nisam očekivala odličan karmin, ili iz nekog drugog razloga, nisam sigurna. Ovo je karmin koji u sredini ima balzam pa bi trebalo da neguje usne. Tekstura mu je (osim tog balzamastog dela) pomalo suvkasta, ali kada se nanese sve zajedno daje iznenađujuće intenzivnu boju koja, opet iznenađujuće, traje baš dugo na usnama. Karmin je pomalo šimerast, mada više tako izgleda u pakovanju nego kada se nanese. Boja je divna, tamno crvena, toplija, i baš je prava zimska. Ovo nije jedan od onih balzamastih karmina koji umeju da omekšaju usne, više je nalik klasičnom karminu, ali ih ni ne isušuje pa je to još jedan od razloga što me je baš prijatno iznenadio. Uz sve to je od prirodnih sastojaka, pa bi za one koji o tome vode računa ovo mogao da bude pun pogodak.

balea-alverde-februar-09_Fotor

Alverde 2 u 1 korektor – sa jedne strane ovog proizvoda je gel koji bi trebalo da umanji nadutost područja oko čiju sa metalnom kuglicom koja služi da istovremeno izmasira taj deo, a sa druge strane je korektor koji bi trebalo pomalo da prekrije podočnjake i osvetli ih. Deo sa kuglicom je odličan, fino osvežava i zaista pomaže da podočnjaci posle npr. spavanja splasnu i vrate se u normalu, ali je drugi deo vrlo svetle izrazito roze boje, a uz to prilično pigmentovan, pa mislim da većini neće odgovarati, osim možda onima koji su jako svetli i hladnog podtona. Uz to se malo teže razmazuje i prilično je gust, pa ukoliko ste mlađi i nemate borice oko očiju, onda bi vam i odgovarao, dok za mene zbog boje i teksture nije baš odgovarajući.

balea-alverde-februar-10_Fotor

balea-alverde-februar-11_Fotor

 Da li ste probali neki od ovih proizvoda? Kakvi su vam utisci?

Da li ste otkrili još Balea ili Alverde proizvoda koji su dobri? Rado čekam vaše preporuke, kao i uvek 🙂

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

14 Responses

  1. Avatar
    Snow

    Na osnovu tvog posta o maskama sam kupila Balea enzimsku i odlicna mi je. Bas sam se zapravo i iznenadila da zbilja nesto radi, jer sam ocekivala slabiji efekat. Inace mi smetaju klasicni zrnasti pilinzi, redovno od njih dobijem neke bubuljice iako mi lice nije tome sklono. Dobra mi je bila i Freeman maska od ananasa, takodje enzimska, ali ih vise ne uvoze kod nas u Bosnu, ali ih vi imate.
    Kupicu i masku od hijalurona, a mogla bih mozda i tu kremu probati. Imala sam fluid iz te linije i bio je jako dobar.

    Reply
  2. Avatar
    Mona Moon

    Probala sam nekoliko proizvoda iz Beauty Effect linije, ali nisam ovu kremicu i stvarno mi djeluje zanimljivo. Probala sam i ljubičastu mazalicu LE i bila mi je ok, ali ništa posebno 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Jelena

    Nesto mi je doslo da pronadjem medju jeftinim proizvodima ono sto je dobro i sto ce mi odgovarati. Jer sam ubedjena da ih ima. Na tvoju preporuku sam uzela Balea masku sa hijaluronom, pa testiram 🙂 Njihove mazalicame za telo i tusiralicame, naprosto obozavam.

    Reply
  4. Avatar
    Aleksandra

    Štapić sa kokosom i maska s papajom su mi na listi 🙂
    Perlen Zauber kolekcija mi se nije dopala, ne miriše mi lepo, a i ne neguje nešto specijalno, baš kao što si i napisala.

    Reply
  5. Avatar
    Mirjana

    Taman pomislim da mi nista vise nije potrebno od kozmetike… kao ono 🙂
    Moze li mi neko reci gde mogu da nadjem Freeman maske za lice? Trazim ih vec duze vreme :/

    Reply
  6. Avatar
    Dora

    Imam ovaj alverde korektor sa rolerom i bas sam zadovoljna. Roler rashladjuje i opusta kao sto si i napisala 😀 a korektor je meni odlican jer imam jako svetlu kozu i bas mi odgovara, ne uvlaci se u borice i dugo traje. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.