Kako od drogerijskih proizvoda najviše koristim one iz DM-a, Balea i Alverde, često ih kupujem i isprobavam, a i prošli postovi koji sam pre nekoliko meseci objavila (Balea ovde, Alverde ovde) o onima koje trenutno koristim je bio vrlo čitan, odlučila sam da opet napišem nešto slično o njihovim proizvodima koje sam u međuvremenu isprobala. Takođe, prošli put sam od vas dobila sjajne predloge šta je to što bi trebalo isprobati a šta zaobići, pa se nadam da će tako biti i sada.

 

 

Kao što sam i ranije pisala, volim njihove proizvode jer su uglavnom solidnog kvaliteta a vrlo povoljni, a još jedna stvar koja me njima privlači je često dodavanje novih proizvoda koji nisu samo oni osnovni za negu, već ima zaista raznih (i potrebnih i možda nepotrebnih, ali je super što postoji izbor), i česte promene limitiranih (ograničenih) kolekcije, što s jedne strane možda nije ok (npr. ako mi se svidi nešto što posle par meseci prestanu da proizvode), ali sa neke druge strane mi se baš dopada, jer obožavam da menjam i isprobavam nove proizvode, i koliko god da mi se neki sviđa, ne odlučujem se baš često za ponovnu kupovinu istog, uvek radije isprobam nešto što do tada nisam.

 

 

 

Počeću sa Balea maramicama za skidanje šminke, koje su zaista dostupne u najrazličitijim varijantama i za razne tipove kože, i iako ne skidam šminku njima, uvek imam bar jedno pakovanje kod kuće, ako ništa onda za pomoć pri skidanju šminke, neko putovanje, ili prosto za potrebe pri fotografisanju proizvoda za blog, brisanje swatcheva sa ruku i slične stvari. Ove na slici su namenjene mešovitoj i normalnoj koži što znači da ne ostavljaju kožu masnom, a dobra stvar je što je ne isušuju i prilično uspešno skidaju šminku (za vodootpornu je ipak potrebno nešto jače). Inače volim još i njihove maramice iz Young kolekcije, namenjene masnijoj koži koje fino čiste a dostupne su u nekoliko varijanti uvek sa fino osvežavajućim mirisom.

Još jedan proizvod koji uvek imam u kupatilu su Ebelin ovalni tuferi za lice, i volim ih jer mi baš dugo traju zbog veličine (npr. za skidanje šminke za očiju mi je najčešće dovoljan samo jedan), i osim njih volim da imam i njihove velike četvrtaste tufere za negu beba (ima ih na delu gde su proizvodi za bebe), koje koristim za skidanje šminke sa celog lica (jedan mi je dovoljan), koji dolaze u velikom pakovanju i nešto su skuplji od Ebelin ali su i veći i duže traju, mada ih ne nalazim baš uvek pa ih menjam ovim gornjim.

 

 

Balea penasta krema za telo sa mirisom maline je jedan od Balea proizvoda za telo koje baš volim, miriše divno – na malinu – za one koji vole voćne mirise, nije previše teška i masna i fino se upija u kožu i lepo razmazuje, tako da je pogodna i za moju normalnu kožu, a verujem da bi bila ok i onima sa suvom, mada bih njima preporučila nešto drugo, par fotografija ispod. Inače, (sve ovo sam čini mi se pisala i u prošlom tekstu o njihovim proizvodima, ali ću ipak ponoviti) baš volim njihove proizvode za telo jer su u odnosu na cenu odličnog kvaliteta, i dolaze u raznim mirisima i teksturama pa je izbor baš veliki, i mislim da svako može da pronađe ono što odgovara njegovim potrebama i afinitetima.

 

 

O SauBar Spreju protiv čudovišta 🙂 sa fenomenalnim i umirujućim mirisom lavande sam već pisala, ali ga ne znam po koji put iznova kupujem tako da moram još jednom da ga pomenem. Ovo je ubedljivo najpovoljniji i najlepši proizvod te vrste koji sam imala priliku da koristim, i služi kao osveživač za prostorije i posteljinu, pa iako je namenjen deci (moje dete ga obožava), i mi odrasli ga podjednako koristimo za osvežavanje sobe i posteljine pre odlaska na spavanje, ima divan i nenapadan miris lavande koji baš opušta. Super stvarčica kako za decu, tako i za odrasle!

 

 

Ovo je prvi put da sam kupila neki miris u DM-u, i to je Alverde Sweer Harmony toaletna voda  sa osvežavajućim breskvastim mirisom koji sadrži esencijalna ulja ruže, jasmina i irisa kao i note vanile i sandalovine koje mu daju toplinu – mene podseća na leto, more i plažu zbog čega sam mu i pružila šansu, i prilično je blag, ne traje na koži previše dugo, ali nije ni skup (oko 700 dinara otprilike), tako da za neke dane kad poželim da se odmorim od težih ili komplikovanijih parfema, kao i za prolećne ili letnje dane, ova toaletna voda koja podseća na čisto i sveže, a opet deluje nekako slatkasto i toplo, je meni odličan izbor.

 

 

Balea enzimski piling-maska je veganski proizvod  namenjen svim tipovima kože, interesantan po tome što ne sadrži piling zrnca već svoju ulogu dubinskog čišćenja kože obavlja pomoću posebnih sastojaka. Koristi se tako što se nanese na kožu poput maske, drži nekoliko minuta a zatim ispere toplom vodom, i tako 2-3 puta nedeljno. Zbog sastojaka koje sadrži, potrebno je izbegavati predeo blizu očiju jer je tu koža osetljivija.

Meni se ovaj piling dopada jer zaista lepo očisti lice, mada mi se, iako nemam osetljivu kožu, ukoliko ga ostavim malo duže na licu (kao npr. prvi put kada sam ga koristila) lice malo zacrveni pošto ovu masku isperem vodom, pa ga ne bih preporučila onima kojima je koža izuzetno osetljiva, eventualno uz držanje na licu od dva-tri minuta i korišćenje jednom nedeljno na primer, ili uz trenutno ispiranje sa lica ukoliko počne da vas pecka. Lice je posle upotrebe ove piling maske fino i mekano a koža baš glatka, pa ako do sada niste, a nemate previše osetljivu kožu, preporučujem da ga isprobate.

Pakovanje je malo, 50ml, ali je mala količina potrebna za nanošenje jer je baš tečan (pažnja kad budete otvarali tubicu – podseća na mleko za skidanje šminke po teksturi), i cena je oko 200 dinara što je super povoljno za ovakav proizvod koji je, čini mi se, trenutno jedninstven u toj nekoj drogerijskoj ponudi kod nas. Ranije sam imala Freeman enzimsku masku od ananasa koja mi je takođe bila super, pa sam zbog toga odlučila da isprobam i ovaj proizvod i drago mi je što jesam.

 

 

Balea krema za negu stopala sa ureom je krema koju sam i u nekom od ranijih postova pominjala, jer mi je jedna od najboljih krema za negu suve kože stopala, kako leti tako i zimi, pa je za sada ne menjam. Dopada mi se jer je fine teksture koja nije masna, i veoma brzo se upija u kožu što mi je veoma bitno kad su stopala u pitanju, a istovremeno sasvim lepo neguje. I cena je povoljna, kao i sve Balea stvarčice košta možda oko 200 dinara, pa je i to jedan od faktora koji utiče na to da je iznova kupujem.

 

 

U mnogo ranijih postova sam pominjala Balea losione za negu ruku u velikim pakovanjima, a to je zato što ih volim i kupujem čim vidim da je izašao novi miris. Trenutno ih imam od maline i u Dark Glamour varijanti mirisa, oba fino mirišu i super su za usputnu – dnevnu negu kože ruku koja nije previše suva ili problematična, jer su lagane i tečnjikave teksture. Meni se dopadaju jer se trenutno upijaju, imaju zgodno pakovanje sa pumpicom i traju dugo, koristi ih cela porodica nekoliko puta dnevno (meni jedan stoji u kupatilu i jedan u kuhinji) pa iako nisu kao što već napisah namenjeni tretiranju jako suve i ispucale kože, sasvim su ok za hidrataciju posle pranja ruku, posuđa i slično, a cena im je oko 200 dinara i miris prijatan i zadržava se na rukama, pa ih zbog svega toga volim i kupujem.

 

 

 

Što se Balea proizvoda za negu kose tiče, oduševljena sam njihovim šamponima koje sam ranije pominjala (iako trenutno, jer isprobavam neke druge proizvode ne koristim nijedan), kao i serumima za suve krajeve i Alverde uljem za kosu. Zbog toga sam odlučila da isprobam i Balea pakovanje za obojenu kosu od kokosa (mislim da sam ga videla na nekom blogu kao preporuku, ne mogu sad tačno da se setim), ali kako je moja kosa jako isušena, posebno na krajevima, ovaj proizvod za nju nije učinio mnogo tako da nije uspeo da me oduševi. Mogu da kažem da pakovanje lepo miriše, ukoliko volite miris kokosa, i da bi bilo dobro za negu normalne kose koja nije previše isušena, još jedna dobra stvar je što ne otežava i ne masti kosu i nema silikona, ali za baš suvu kožu nekako je previše slabo i ok mi je kada ga koristim kao balzam, dok mi je za pakovanje kose ipak potrebno nešto jače.

 

 

Balea kremasti uljani losion za telo sa bademom ima fenomenalan miris, ukoliko volite takve (ne znam nikog ko ne voli, svi koji su ovo pomirisali su oduševljeni) i odlično neguje suvu kožu. Ja je nemam jer je moja koža prilično normalna i ne koristim teške i uljane mazalice za telo, pa mi se ovaj losion dosta sporo upija (iako ga obožavam zbog mirisa), ali sam ga prosledila sestri koja ima baš suvu kožu i kojoj je odličan, pa mislim da mogu da ga preporučim onima koji imaju suvu kožu sklonu perutanju i kojima je potrebno nešto “bogatije” za intenzivnu negu tela sa prelepim mirisom.

 

 

Ovo je još jedan proizvod koji me je oduševio – Balea šampon za suvo pranje kose. Mogu slobodno da kažem da mi je do sada, od svih preparata ovog tipa koje sam isprobala (a isprobala sdam ih bar deset, možda i više – što sprejeva, što talkova-prahova) ovo najbolji. U obliku je spreja, potrebno je promućkati ga pre upotrebe, nanosi se na kosu (ja ga nanosim samo na koren) kada je potrebno da je osvežite, kada vam se koren izmasti a nemate vremena da je operete ili želite da produžite period bez pranja kose za dan ili dva. Ima vrlo prijatan osvežavajući miris koji ostaje neko vreme na kosi ali nije napadan i prejak, ne ostavlja beli puderasti trag ukoliko ga ne stavite previše pa je pogodan za sve boje kose, i što je najvažnije, ne ulepi kosu kao neki od preparata ove vrste koje sam imala prilike da koristim. Odličan proizvod po odličnoj ceni, po meni jedan od najboljih kod nas, posebno ako uzmete u obzir cenu i činjenicu da ga je potrebno zaista malo, pa meni traje već mesecima. Preporučujem! (Napominjem da ovo nije isti proizvod kao Balea sprej sa zelenim poklopcem (koji sam pominjala ovde), taj sa zelenim mi nije bio dobar uopšte, dok je ovaj odličan!)

 

 

I još jednom moram da pomenem Alverde penu za umivanje osetljive kože koju koristim iako moja nije previše osetljiva, ali moram da priznam da jako prija i da lepo uklanja nečistoće a da je jedan od retkih proizvoda (uz Nivea penu za čišćenje koja mi je takođe odlična, pa ih koristim naizmenično) koji ne zateže kožu posle umivanja i ne ostavlja je isušenom. Jedino što mi je malo problematično je miris, koji srećom nije jak ali je onako, čudan (kao i većina Alverde proizvoda za lice), što je negde i razumljivo obzirom da je u pitanju kozmetika koja bi trebalo da je bez veštačkih parfema i sličnih potencijalno iritirajućih sastojaka. Ne znam koja joj je cena, pretpostavljam ne više od 300 dinara, a veoma se isplati jer mi traje mesecima. Sve u svemu, odlično sredstvo za umivanje za sve tipove kože, posebno ako imate suvu ili osetljivu pa vam je teško da pronađete preparat koji je ne iritira i ne isušuje dodatno.

 

 

Ja, eto, volim mirise, pa volim i dezodoranse koji lepo mirišu – ovo je Balea Hawaii deo sprej, i miriše na egzotično voće, i iako ne mogu da vam kažem koliko je efikasan (posebno 48 sati kao što piše, ali smo nekako navikli na obećanja tog tipa kad su u pitanju drogerijski dezodoransi), ima fin miris i ne iritira mi kožu što je meni dovoljno, jer mi očekivanja nisu preterana. Sviđa mi se što ih prave u raznim mirisima koji se na koži iako prijatno mirišu ne osećaju jako i dugo, pa mi se ne sudaraju sa mirisom parfema koji koristim, a i ima zaista različitih – od egzotičnih, preko slatkastih, osvežavajućih, pa kad svemu tome dodamo cenu koja je povoljnija od većine drugih dezodoransa na tržištu, ispadne da je Balea sasvim ok. Plus, prave ih i u malim pakovanjima (koje sam zaboravila da fotografišem, ali uvek imam u tašni) koja su zgodna za poneti sa sobom, za putovanja i slično.

 

 

Za kraj ću napisati par reči o Alverde pilingu za ruke, koji sam relativno skoro kupila, nadajući se da će biti dobra i prirodna zamena za moj omiljeni Crabtree&Evelyn piling za ruke od lavande. Alverde piling ima specifičan biljni miris i ekstrakt bergamota i grejpfruta, sadrži čestice lekovitog blata i koštica kajsije, kao i ulja masline, avokada i badema. Moram da priznam da sam čitajući sastav očekivala malo više, pa iako ne mogu da kažem da me je potpuno razočarao, moram da kažem da sam očekivala da mi posle pilinga koža na rukama bude mekša i nežnija, i ona jeste takva, ali ne dovoljno. Više mi omekša ruke npr. home-made piling sa kokosovim uljem i šećerom, ili Crabtree piling, mada ni ovaj, posebno ako u vidu imamo povoljnu cenu, nije loš, samo je potrebno da se koristi češće. Ukoliko volite intenzivnije prirodne i biljne mirise ovaj će vam se dopasti, a ukoliko niste ljubitelj, onda se bolje odlučite za neki drugi piling.

 

 

Balea i Alverde proizvodi su, sve u svemu, zaista odličnog kvaliteta obzirom na njihovu cenu, i kao što sam ranije pomenula, mislim da su, kada se u obzir uzme zaista široka paleta proizvoda gde svako može pronaći nešto za svoj tip kože i svoje afinitete,  česte limitirane kolekcije i dodavanje novih i interesantnih proizvoda uz zaista povoljne cene, po meni jedni od najboljih drogerijskih brendova koji se kod nas mogu pronaći, a iako i nisu, meni su najdraži.  Uvek kada odem u DM mogla bih da razgledam satima, jer uvek ima svašta novo i zanimljivo, i to je još jedan razlog što ih volim, uz činjenicu da mi je većina njihovih proizvoda koje sam isprobala solidna, a retko koji me je razočarao.

 

Naravno, deo koji jedva čekam su komentari: volela bih da pročitam da li ste isprobali nešto od ovih proizvoda i kakvi su vaši utisci, kao i šta je to što ste isprobali i dopalo vam se, a šta ne – šta bi obavezno trebalo da isprobamo, a šta da zaobiđemo?

 

Update:

Zboravila sam da dodam da, ukoliko niste već videli, DM Srbija ima svoju FB stranu na kojoj možete saznati razne zanimljive i korisne informacije, raspitati se o njihovim proizvodima i slično (po meni jedna od bolje vođenih kompanijskih fb stranica kod nas), a odnedavno postoji i DM Srbija android aplikacija koju možete instalirati na svoj smartphone i saznati za popuste, ponude, nove proizvode, prodavnice, i svaštra korisno što vas zanima u vezi njihovih proizvoda – preporučujem!

 

Komentari

comments

50 Responses

  1. Avatar
    Nevena

    Alverde pena za umivanje je odlicna!
    Krema za telo sa mirisom maline izgleda super pa planiram da ju probam 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Tacy

    Meni npr smeta miris badem losiona, iako obozavam te slicne mirise, ali mi je ovaj nekako vestacki, ali nega je fenomenalna, masniji je pa ga mazem izkljucivo pred spavanje, i jos bolji mi je od crne ribizle, isti sastav i nega samo lepsi miris. I ja bas volim njihove proizvode za telo najvise i kupujem. U nedostatku losiona coko smokva, navukla sam se i na kupku i na jos jednu peachy rose koja fenomenalnoooo mirise, i ako je nisi probala obavezno je uzmi ( iscimala sam se do kupatila da procitam naziv, posto je za svaku preporuku ). Ne znam da li ima i dalje da se kupi mus od maline, citala sam da su ga povukli, ako ne, moram ga uzeti, mada toliko mazalica za telo imam da bih mogla na neko odvikavanje da idem 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      jao i ja ih imam mnogo, ali sta da radim kad ne mogu da odolim… sve je tako sareno i lepo mirise i samo izmisljaju nesto novo 🙂
      pogledacu peachy rose i ribizlu!

      Reply
  3. Avatar
    My Perfect Lounge

    Balea badem odnosi zlatnu medalju – kako losion, tako i kupka 🙂
    Trenutno testiram kofeinski sampon i regenerator (Balea), zeleni cerum (cell energy Balea) i Acerola deodorant Averde pa javim utiske 🙂
    Na preporuku Balea butter sa shea maslacem i arganom – redji od klasicnog mleka, malo gusci od losiona. Brzo se upija a koza je divno meka 🙂

    Reply
      • Avatar
        My Perfect Lounge

        O, da – isto mirise 🙂 Cak mi letos posle kupke losion i nije bio neophodan pa kontam da ce mesovitoj kozi u prelaznom periodu bas odgovarati. Ne znam kako u Bg, ali kod mene su trenutno na 30% popusta pa idem sutra po zalihe 🙂

  4. Avatar
    Snow

    Ja puno vise volim Balea proizvode od Alverde, ali i oni mi imaju par super proizvoda. Vec sam imala post o Balea favoritima, a Alverde sam odavno otkucala i sacuvala i nikako da dodje na red 🙂 Taj Balea losion od badema mi je super,a imala sam Balea sprej za suho pranje ali u onom crno zelenom pakovanju,ali moj favorit i dalje ostaje Batiste.I volim te njihove LE,jer volim stalno mjenjati. Taj djeciji sprej od lavande sam kupila upravo na osnovu tvog posta, a sad cu morati i tu enzimsku masku ionako je vec dugo zagledam 🙂 Obozavam Alverde body butter od makadamije, muski sampon sa hmeljom, kremicu od marelice za njegu zanoktica i ulje za lice od divlje ruze.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      hvala na preporuci – kremu za zanoktice cu odmah da potrazim! kod nas nema batiste pa je meni ovaj balea za sada naj sampon za suvo pranje kod nas 🙂

      Reply
    • Avatar
      Kristina

      Post je odlican, kao i uvek!! Zelim samo da preporucim Alverde kremicu sa kajsijom za negu zanoktica…sjajna stvar, odusevljena sam.. Uzela sam je juce u DMu, u toku je -20% na Alverde dekorativu!!

      Reply
  5. Avatar
    Jelena

    Obozavam postove o Balea proizvodima. 🙂 Ja preporucujem 2 stvari- 1. Moj apsolutni favorit sto se tice preparata za kosu: http://3.bp.blogspot.com/_bY0D234XoGg/TEHifka5DxI/AAAAAAAAAKc/CNEIwMLthjo/s1600/BILD2124.JPG
    Ja ga koristim duze od godinu dana sigurno, stavljam na kosu kao zastitu pre feniranja i peglanja kose i fantastican je. Kosa mi je uvek glatka i meka, iako ima sve preduslove da bude ostecena i suva s obzirom da je peglam nakon svakog pranja kose. 🙂
    2. Jedan od novijih favorita je ovaj dezodorans:
    http://www.dm.de/cms/servlet/linkableblob/de_homepage/213454/data/bild-balea-deospray-feige-und-schokoladenduft-data.png?v=1348214272000
    Mirise divno, bas se oseca cokolada i zadrzava se prilicno dugo. Mana mu je sto je deo limited edition kolekcije i nece ga biti stalno u prodaji. :/ I znam da ga nema u svim DM prodavnicama, ja sam ga uzela u prodavnici kod Beogradjanke, a na Zelenjaku se npr. jos uvek nije pojavio.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ovo mleko za kosu nekako uvek zaobidjem iako sam na dosta blogova citala pohvale tako da moram sledeci put da ga uzmem definitivno, a dezodorans cu takodje da pogledam. hvala na predlozima!

      Reply
    • Avatar
      Marina

      Ja sam danas bila u dm-u na Zelenjaku i videla taj dezodorans i to jedan jedini komad. Ali sam se ipak odlucila za Mademoiselle chic, takodje LE. Uf kakav miris. Najpre mi je mirisao na cajne kolutice (funny, I know – mozda su mi se jeli) a onda sam procitala da je to cokolada, pomorandza. Kada ga naspricam sama sam sebi uzasno slatka. 😀

      Reply
      • Makeup&more
        Makeup&more

        jao, meni je mademoiselle chic jos bolji miris – imala sam dezodorans i gel za tusiranje. sad sam kupila ovaj havajski da probam, i iako mi je fin, priznajem da je mademoiselle bolji 🙂 skroz je slatkast pa se mozda nekom i nece dopasti (npr. mojoj sestri se ne svidja uopste), a meni je fenomenalan!

  6. Avatar
    The beauty doctor

    Ja planiram da isprobam sve proizvode sa mirisom maline koje si navela u postu 🙂 Nesto u poslednje vreme samo na maline mislim 🙂
    Inace,najbolja krema za ruke po meni je Balea sa ureom,narandzasto bela tubica,mirise na pekmez od kajsija,predivna i jedina koja mi je prosle zime oporavila ruke,sve preporuke!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Za ljubitelje malinastih mirisa su prava stvar:) tu kremicu za ruke nikako da isprobam a cini mi se da mi je neko vec preporucio, ali ako mirise na pekmez od kajsija eto nje u sledecem postu o Balea proizvodima sasvim sigurno 🙂

      Reply
  7. Avatar
    melisa

    Ja koristim tu kuru za kosu od kokosa i meni je odlicna. Jedina koja ne slijepi kosu i oteza je. I ostalih dosta proizvoda imam, i cesto kupujem s obzirom na cijene.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      eto, zavisi od toga kakva je kosa – moja je bas isusena pa mi nekako nije dovoljno, ali verujem da je za normalnu kosu sasvim ok – plus fino mirise.

      Reply
  8. Avatar
    Aneta

    Odlican post, ja bas volim Balea proizvode! Krema za stopala o kojoj si pisala je i meni odlicna, a pored nje imam i losion za stopala od limuna koji ima efekat hladjenja i odlican je za leto. Sampon od maline je takodje fenomenalan, ali pise na njemu da je LE kolekcija, mozda ga uskoro i ne bude, dok na primer imam i onaj ph neutralan za osetljivu kozu glave, ali mi ne odgovara, kosa mi bude kao da sam stavila stirak 🙂 Inace sutra planiram neku stvarcicu, pa eto moze biti ovaj losion od badema za telo, ionako imam previse suvu kozu na nogama 🙂

    Reply
  9. Avatar
    Malo Prase

    Jao pre svega moram da kažem da ću obavezno probati ovaj šampon za suvo pranje kose, za to mi je baš bila potrebna preporuka! Uh a moram uzeti i ovaj dečiji sprej, jeste da smo u kući svi veliki ali… 😀

    Što se tiče mojih utisaka, Balea badem uljani losion mi je fenomenalan, obožavam ga i stalno pravim zalihe kada odem do grada 🙂 takođe mi je divan i gel za tuširanje iz te linije.
    Tuferi su mi odlični i najviše volim njihove da kupujem, slažem se za mus od maline i volim Balea kreme za stopala.

    Reply
  10. Avatar
    Pirinco

    Odlicne preporuke u tekstu, a bogme i u komentarima.

    Moram da priznam da nisam ljubitelj balee, sve mi je previse sareno, mnogobrojno i konfuzno, i deluje mi agresivno i supstance, a i ambalaza, ali upravo zato su mi ovakvi tekstovi korisni! Probala:
    – sampon+regenerator od kajsije, odlicni!
    – zeleni suvi sampon, meni odlican ali vidim da ga niko ne voli 🙁
    – ponekada kupim tecne sapune za ruke za kuhinju, sareni su pa me vesele, ali jako mi isusuju kozu,ne preporucujem (imam sada od maline :))

    Sa druge strane, alverde je najzastupljenija marka u mojoj kuci, za mene licno trenutno na trzistu imaju najbolju kombinaciju ponuda/kvalitet/cena/dizajn. Vec godinama iskljucivo koristim njihove:
    – sapune za pranje ruku
    – gelove za tusiranje (regenerisali izraziato suvu kozu tela, cak toliko da vise nema potrebe da koristim mleka za negu)
    – dezodorans od limuna (blag ali nakon upornog koriscenja resava problem neprijatnih mirisa)
    – krema za ruke od nevena (izgleda povucena :()
    – pakovanja/kure/maske za kosu
    – olovke za usne

    Nisam odusevljena:
    – kremama za lice
    – samponima (za moju kosu su izrazito losi)

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      meni ni alverde ni balea kreme za lice nisu nesto, iskreno retko sam naisla (a dosta sam ih isprobala) na neku da mi bar koliko toliko odgovara.
      puno ti hvala na preporukama i za balea i za alverde, vecina ce biti isprobana 🙂

      Reply
  11. Avatar
    Biljana

    Ja imam Balea kremasti uljani losion za telo sa bademom i mogu da kažem da je odlčan,ono sto cu ja da pitam nema veze sa ovim postom..Pošto jako cenim vaš radi i trud želela sam da se posavetujem sa vama.
    Koristila sam tečni puder Maybelline – Affinitone Mineral nijansa Cameo 20,medjutim ja više tu nijasu nigde ne mogu da nadjem,ne znam da li su je izbacili iz prodaje i jedino mi je ta nijansa odgovarala. Imam normalnu i ne preterano suvu kožu,ne želim težak puder,već da mu je laka tekstura i da ima koliko-toliko dobru prikrivnu moć.Kakav mi puder preporučujete da koristim a da bude neka pristupačna cena i da se može naći kod nas? Hvala unapred na odgovoru i najsrdačniji pozdrav!

    Reply
  12. Avatar
    LeClaire

    Svasta sam probala od Balee i Alverdea, ali najvise volim Balea gelove za tusiranje! Odlicno mirisu, ali ne prejako, tako da kada se istusiram u roku od pola sata-sat miris nestaje, sto meni odgovara. 🙂 Takodje, Alverdeov skidac sminke za oci je odlican. Kremast i fin, mada ne skida vodootpornu maskaru u potpunosti.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      kad bi me pitali koji su mi balea proizvodi omiljeni, mislim da bih se odlucila za gelove za tusiranje – svidjaju mi se i mleka za telo, ali mi neka odgovaraju a neka ne, dok su mi gelovi svi do sada bili super, plus ih ima u milion boja i mirisa 🙂

      Reply
  13. Avatar
    X.S.

    Da li si koristila Balea suhi sampon u onom drugom pakovanju sa zelenim cepom, isto u spreju? Da li je to isti sampon samo u drugom pakovanju?

    Reply
  14. Avatar
    Marg

    inspirisala si me da probam ovaj losion za ruke, nisam ni znala da postoji, i odusevljena sam
    imam i sampon za suvo pranje, koristila sam ga svega 2-3 puta ali je dobro imati ga za hitne slucajeve
    koristim kokos balzam za kosu, pakovanje nisam probala
    balzam mi je super, ne slepi mi kosu, lepo mrise
    za ruke koristim balea kremu sa maslinom (maslinasto-zeleno pakovanje) vec drugu zimu za redom, za redovno mackanje, i super mi je
    imam jos neku kremu za stopala, okrugla kutija, lepo osvezava i hladi, nadjoh je:
    http://www.pinkmelon.de/test/pflege-2/hand-fuss/fusspflege/balea-fus-butter-grapefruit-minze-fresh.html

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      hvala za preporuku, na svoju listu stavljam kremu za riuke od masline koju mi je jos nekoliko osoba preporucilo i kremu za stopala 🙂

      Reply
  15. Avatar
    Angelsmiledoll

    Od ovde navedenih proizvoda koristila sam onu baleinu kremu za stopala i bila mi je ok.
    A ovako od baleee obozavam buter od cokolade! To moras da probas 😀 i od alverde mi je dobra maska/piling iz crvene kolekcije za necistu kozu

    Reply
  16. Avatar
    Zubotehnicarka

    Dark Glamour-favorit nad favoritima;) Steta sto je LE.Neguje i predivno mirise(ah taj miris) …I veoma bitno sto ne moram da cekam 5 min da koza upije.

    Reply
  17. Avatar
    Ana Petrovic

    ima tu dosta mojih favorita 🙂 stvarno odlicne stvari imaju, pogotovo mazalice za telo! uvek novi divni mirisi, da se raspametis 🙂 ja obozavam balea uljani losion, kao i onaj od cokolade i smokve koji se rasprodao brzinom munje, ali ja ga imam u steku i jedva cekam toplije dane da ga mackam 🙂

    Reply
  18. Avatar
    Sminkanje ociju

    Obozavam Balea hand losione, jedva docekam kad izadje neki novi, makar kuci imala tri ja cu kupiti i taj novi 🙂
    A alverde pena je neprevazidjeno dobra, uvek se umivam sa njom, ne verujem da cu je ikad promeniti.

    Reply
  19. Avatar
    Sara

    Balea krema za tijelo s mirisom maline – predivna je! Volim voćne mirise i tako mi je divna 🙂
    Što se tiče Balea kokos i cvijet tiare kure za obojanu kosu, ja sam s njim oduševljena. Moja je kosa jako dehidrirana i regeneratori mi ne pomažu. Ova kura je moj spas, meni tako divno omekša kosu da mi maska niti ne treba 🙂

    Reply
  20. Avatar
    Dijana

    Cekala sam ovaj post :D. Balea ima super mleko za telo, BODY MILK se zove, jednostavno pakovanje pise neko 24h nega..Koristimo ga i moja mama i ja i veoma je prijatnog mirisa i brzo upija :). Dobara je i limitirana kolekcija bila sa onim kolacicima, obe vrste sam probala (Generalno preparatima za negu tela sam jako zadovoljna). Alverde imam korektor trobojni i super je za onih 300-400 dinara koliko je kostao. Odlican post, moram da uzmem malinicu 😀

    Reply
  21. Avatar
    Jelena

    super clanak!
    ja za sad koristim samo kreme za tijelo, tacnije maslac za tijelo od cokolade koji je fantastican za moju suvu kozu i kad ga nanesem svi me pitaj koji parfem imam 🙂

    a ima li neko iskustva sa njihovim stikovima za znojenje i kremama?

    Reply
  22. Avatar
    Zmaj

    Odličan post 🙂

    Sprej za čudovišta moram kupiti 😀

    Balein losion s badem mi je bio odličan, obožavala sam ga zimi 🙂

    Pripazi s alverde umivalicom, i meni je bila odlična u početku, no nakon dva mjeseca svakodnevnog korištenja isušila je kožu :/

    Pozdrav 🙂

    Reply
  23. Avatar
    Tijana

    Odlican post! Sve pohvale.

    Sprej protiv cudovistanaca prvom prilikom kupujem. 🙂

    Volim decentni miris lavande, verujem da je cudesan osecaj kada dasak Provanse uljuljka u snove.

    No, da izvestim o novostima. Tuturututuuu! Kupila sam Naked paletu u petak! Sreca sreca radost! 🙂

    Drzim je na kozmetickom stocicu, gledam i divim se.

    Pazarila sam Sephorin hajlajter, onaj prugasti, koji si pomenula medju pastelnim novitetima.

    Divan je.
    Sadrzi minijaturne zlatne cestice;
    ovlas predjem debelom cetkom po jagodicnim kostima, ostavlja blistav, decentan trag i uliva zdravost licu.

    Veoma prijatno su me iznenadile devojke u Sephori, sve odreda su veoma ljubazne.
    Vrzmala sam se oko dekorative trazeci savrsen puder, kada se sjajna i predusretljiva devojka ponudila da mi pomogne prilikom odabira.

    Posle nekoliko isprobanih testera, odlucila sam se za Chanel Vitalumiere Aqua BR20 Beige Rose Tendre.

    Isprobala sam puder na licu (ah, kao druga koza!), savrseno odgovara mom tenu, gotovo neprimetan, vazdusast, nezno ujednacava ten.
    Imala sam osecaj lakoce, kao nakon nanete hidratantne kreme. Definitivno ljubav!

    Medjutim, kada je devojka posegnula u fioku, ustanovila je da boje koju zelim nema. 🙁

    Rekla mi je da su u petak ujutro dobili robu, ali se ocito do uvece rasprodao.

    Posavetovala me da odem na I sprat Usca u Jasmin, medjutim tamo je puder citavih 1000 srd skuplji. (5.860 rsd)

    Nisam pazarila. Trazila sam ga ovde u NSu u Pafosu. Nemaju. Ipak, ne odustajem, moraju dobiti robu jednom. 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Mnooogo mi je drago sto si kupila Naked! 🙂
      Hajlajter je i meni mnogo lep, prvo sam mislila da ce biti onako, neke od cestica delovale su mi krupno, ali na licu je sasvim druga prica…
      Zao mi je sto nisi nasla VA – i meni je to divan puder, ya oni kojima nije potrebno jako prekrivanje vec nesto lagano, svakodnevno…
      Ne mogu da verujem da je u Jasminu toliko skuplje – pa sad sam se iznervirala 🙁
      Dobijace taj puder sigurno, ako ga nekad spazim po parfimerijama, pa jos tvoju boju, javicu ti.
      Inace mozes povremeno i da pozoves Sephoru da pitas da li su dobili, na google-u potrazi telefon 🙂
      Hvala ti sto si javila kako si prosla *)

      Reply
  24. Avatar
    Milica

    Ja OBOZAVAM Baleu!
    Povoljna je i daje odlucne rezultate u odnosu na svu drugu kozmetiku za koju sam izdvajala mnogo para!
    Moji omiljeni su- tonik za lice za necistu kozu (ocistila mi je akne, a imala sam problema godinama!!), maska od gline za ciscenje koze, medicinska kupka PH 5,5, dezodorans za osetljivu kozu. Nedavno sam uzela i kremu za lice bez parfema sa zastitnim faktorom 25, jako sam zadovoljna, svima preporucujem Balea proizvode! Koristim takodje alverde sminku, jedina sminka posle koje mi je koza meka, a ne upaljena i iziritirana!

    Reply
  25. Avatar
    Sanja

    Ja bi samo da preporučim Alverde ruževe za usne u olovci.. Nešto fenomenalno, dugo traju, ne oslikavaju se usne na rubu čaše..i td.. 🙂

    Reply
  26. Avatar
    Nataša

    I ja volim balea losione za ruke i redovno ih koristim posle pranja ruku ili posuđa.Preporučujem i Balea kreme za ruke,isto su jako dobre i lako se upijaju i lepo mirišu.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.