Već neko vreme razmišljam o tome da pokrenem neke rubrike koje bih redovno objavljivala na blogu, i imam dosta ideja među kojima je  u pripremi i ona sa makeup look-ovima koji su, kako vidim, veoma traženi, a dok to ne bude spremno napisaću ponešto o par novih proizvoda koje sam proteklih dana koristila, daću kratak pregled onoga što ste ovde mogli prošle nedelje da pročitate, najaviti vam o čemu ću pisati u sledećim postovima, pomenuti poneki blog koji mi se sviđa, možda čak i napisati nešto što nema veze sa kozmetikom i tako… razno nešto.

 

Sephora Refillable Powder Brush 54

 


Ovu četku sam pomenula u prošlom postu kao obavezan inventar mog nesesera, a i kupila sam je jer mi je trebalo nešto u šta mogu da sipam puder u prahu koji želim da koristim tokom dana, a da bude jednostavno i praktično za korišćenje.

Bilo je nekoliko pitanja o njoj u komentarima, pa sam htela svima koji ste se raspitivali da je NE preporučim, što ću i objasniti. Prvo hoću da kažem da ima i dobre strane, a to je da nije bila preterano skupa (ne mogu tačno da se setim ali mislim da nije bila skuplja od 1500 din), i da je kvalitetna u smislu dlake od koje je napravljena, mekana je ali ne previše, jako je gusta i ne linja se. Super nanosi proizvod, ali ima veliki problem sa mehanizmom, koji jednostavno ne funkcioniše.

Ona je super zamišljena, tako da kada je otvorite i okrenete donji deo možete (u teoriji) da podesite i količinu pudera koja izlazi, ali u praksi iz nje ne izlazi ništa jer je ta neka rupica previše mala, a dlake guste, i uopšte nije dobro napravljena. Mislila sam da je samo moj primerak feleričan dok nisam pogledala i utiske drugih ljudi po internetu (što je trebalo da uradim pre kupovine, jel), a onda sam shvatila da je ta četka prosto takva – loše izvedena.

Može da se koristi kao klasična četka, tj. da se umoči u puder ili bronzer ili štagod, i onda je super, ali onda vam ne treba četka koja može da se puni. Ja sam je bušila i bušila i na kraju izbušila da bi mogla kako-tako da je koristim, i nosim je sa sobom jer nemam bolje rešenje za puder u prahu trenutno, ali radim na tome.

 

Sephora četka za umivanje

 


Prvi put koristim četku za čišćenje lica (osim Garnier Exfo-Brusher koji je takođe neka vrsta četke) i oduševljena sam. Ova Sephora četka je pristojno urađena, ni tvrda ni meka nego baš kako treba, odlično čisti lice, nežnije ili jače u zavisnosti od toga kako je pritisnete, super lako se pere, brzo suši, dolazi sa zaštitinim poklopcem, i meni odlično radi uz sva moguća sredstva za umivanje, čišćenje lica i sve pilinge. Uz to joj je cena pristojna (oko 590 din.) i prodavačica kaže da je često dobijaju (dva-tri puta mesečno) ali da se strašno brzo rasproda, što znači da verovatno nisam jedina kojoj je ova četka super.

 

SVR micelarni tonik

 


U više navrata sam na blogu pisala o tome kako volim micelarne tonike, i kako su mi oni jedni od najboljih proizvoda za skidanje šminke, doduše pisala sam o njima davno, i pomenula sam Vichy i Sephora tonik, iako sam isprobala i Bioderma, Roc, i još neke razne kojih ne mogu da se setim. Ovaj SVR tonik je do sada, čini mi se, najjeftiniji (ni Bioderma nije bio skup ali se više ne uvozi), i košta 1100 dinara za čak pola litre (Apoteka Celsius, Delta City). Dopada mi se kako čisti lice, bolje to radi od Vichy-jevog, i ne zateže i ne suši mi kožu kao on. Uz to je baš isplativ, i jedina stvar koja mi malčice smeta je miris koji je blag ali kojim nisam oduševljena. Svima koji traže sredstvo koje nežno ali dobro skida šminku i koje traje, preporučujem ovaj micelarni tonik, a onima koji još uvek nisu probali ni jedan, od srca preporučujem da probaju – posle njih lice ostaje čisto toliko da ne morate ni da se umijete, za razliku od mleka i sličnih skidača šminke.

 

Papci 😀

Prvi put imam priliku da koristim neke od Oriflame proizvoda jer sam dobila paketić u kome je nekoliko njihovih stvarčica iz linije za negu stopala, pa ih trenutno isprobavam (u čemu mi velikodušno pomaže i moja ružnija polovina) i jedva čekam da ih sve testiram kako bih vam napisala utiske, a za sada ću samo da kažem da su neki od njih veoma prijatno iznenađenje obzirom da nikad nisam koristila njihove proizvode pa mi i očekivanja nisu bila velika, ali detalje o ovome očekujte u nekom od sledećih postova.

Takođe, u pripremi je post o još Lush proizvoda (ako vam se svideo onaj o Soft Coeur masažeru od pre neki dan, i ovo će vam biti zanimljivo), i naravno, sprema se izveštaj o omiljenim stvarčicama koje sam koristila u avgustu.

 

Max Factor Liquid Effect olovka za oči

 

Nije ništa specijalno. Uzela sam je u crnoj boji, tek onako, da je probam, i prilično sam razočarana. Ne mogu da kažem da je mnogo loša, stvarno je crna, dobro pigmentovana i fina za nanošenje, meko klizi preko kapka. Ali joj je postojanost nikakva, bar na mojim očima, i na gornjem i na donjem kapku počinje da se skida već posle sat-dva, tako da mi je to ogromna mana. Na suprotnom kraju ima gumicu koja bi trebalo da služi za razmrljavanje kreona, tj. za smokey eye, ali je potpuno neupotrebljiva jer je tvrda i ne razmazuje olovku lepo, samo briše (mada je to možda i do teksture same olovke). Košta oko 500-600 din, ne mogu tačno da se setim, i po meni ne vredi toliko. Neuporedivo bolje za sličnu cenu su mi Bourjois Effet Smoky, Avon SuperShock i nešto skuplja Sephora Jumbo Liner, za koju sam u odgovarajući post dodala još jedan swatch za nijansu Grey.

 

Facebook

Moram da kažem da sam oduševljena i da ne mogu da poverujem da imam ravno 900 članova u Makeup & more grupi na FB, a tek ne mogu da poveruejm da će ih u budućnosti (nadam se) biti i hiljadu. Meni je to skroz neverovatno, da ovaj blog koji sam počela da pišem samo zato što sam čitala strane beauty blogove i poželela da napravim nešto slično jer obožavam šminku i pisanje a ovo je delovalo kao dobar spoj, plus nije bilo nijednog srpskog bloga koji se bavi ovom tematikom, totalno mi je neverovatno da vas toliko sve ovo čita, pa još i komentariše, pa se još učlani i u grupu na FB…. oduševljena sam i beskrajno zahvalna na svemu, i zahvalnost ću da izrazim u vidu super nagradne igre koju spremam kad se učlani i jubilarni hiljaditi član.

 

Avon farbe za kosu

Šmrc, moram da priznam da mi je skroz čudno da se samo jedna čitateljka prijavila za Avon nagradnu igru u kojoj delimo nekoliko farbi za kosu, i prosto ne mogu da verujem da se niko od vas ne farba ili se svi farbate u neke druge boje 😀

Moj glas razuma, u životu poznatiji kao muž, kaže mi da je to zato što sam tražila da napravite galeriju na avonovom sajtu, i još kaže da je to previše posla i eksponiranja zbog jedne farbe za kosu 🙂 Pa iako odbijam da se složim sa njim, nekako mislim da sve to ima smisla, ja ću produžiti ovu nagradnu igru i promeniti propozicije, a vi onda trknite na ovaj moj post i ostavite komentar da biste osvojili neku od lepih braon i crvenkastih nijansi i obradovali svoju, maminu, tetkinu, bakinu ili već nečiju kosu.

 

Novi blogovi

Pratim, tj. pokušavam da pratim mnogo blogova, i domaćih i stranih, i ima ih dosta koji mi se sviđaju, ali me posebno raduje pojava novih u srpskoj blogosferi, pa još onih koji se bave kozmetikom…divno. Ovde hoću da vam pokažem dva najnovija za koje mislim da će biti odlični jer su počeli baš po mom ukusu, a to su Tacy’s makeup & beauty corner i My makeup & you. Kad pišem o domaćim beauty blogovima, ne mogu da zaobiđem ni uvek zanimljiv i koristan Bamby’s beauty lab, a o kozmetičkim blogovima iz regiona, kao i domaćim modnim i ostalim blogovima ću pisati u nekom od sledećih postova.

 

Jao, ima još toliko toga o čemu sam htela da pišem, i mogla bih ovako da nastavim još dugo, ali čisto sumnjam da bi iko pročitao sve to. Zato se ovde zaustavljam i pišem podsetnik za iduću blog nedelju, a vama koji ste izdržali do kraja ovog teksta želim lep i zabavan vikend. Uživajte!

thumbnail image © mel bochner – blah, blah, blah [2010]

 

Ukoliko vam se dopalo ovo što ste pročitali, makeup&more blog i novosti na njemu možete pratiti pomoću servisa RSS Feed, kao i mreža Twitter, Facebook, Bloglovin i Google Friend Connect.

Hvala na čitanju!

Komentari

comments

23 Responses

  1. Avatar
    littleBird

    Puno hvala što si uvrstila i moj blog u svoj post, jako sam se obradivala ! Puno mi znači i nadam se da će još neko doći da ga pogleda !!!

    Elem, sad si me podstakla da ipak uzem onu Sephora četku za čišćenje, i SVR tonik za koji da budem iskrena, prvi put čujem 🙂

    Srce siiii, stvarno :*

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      nema na čemu, sephorina četka je neophodna (što nisam znala dok nisam probala) 😀 a svr micelarni je skroz ok, super za tu cenu!

      Reply
  2. Avatar
    Jelena

    Ja sam pre nekog vremena dobila SVR tester gela za umivanje lica i odlican je bio. Bas mi je prijao i dugo je trajao. Pogledacu gde mogu da nabavim njihove proizvode, pa cu probati i ovaj tonik 😉 Inace, tekstovi su ti fenomelani! Obozavam ih! 🙂 I da, jedva cekam rubriku sa make up look-ovima 😉

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      meni je ovo prvi proizvod od njih, iskrena da budem, kad sam kupovala ovaj tonik tada sam i videla svr proizvode prvi put. moraću da probam i ostalo, ovim sam baš zadovoljna 🙂

      Reply
  3. Avatar
    Red Berries

    Ova cetka za umivanje lice mi se cini kao nesto sto mi je potrebno :))

    Reply
  4. Avatar
    Tacy

    Jaoooo hvala puno na pohvalama! Divna si!:) Moram obavezno da uzmem tu Sephora cetku za ciscenje lica, i svidja mi se ova nova rubrika, od tebe uvek nesto zanimljivo 🙂

    Reply
  5. Avatar
    Andrea :)

    Super post 🙂 ja sam definitivno za još takvih 🙂

    Što se tiče nagrade igre za Avon boje za kosu, mislim da nije problem objaviti svoju sliku i onako danas se svagdje stavljaju, ali su po meni neke frizure čudne i uopće se ne može lijepo na naredit na svoju sliku, a i nisam sudjelovala zato što je samo za Srbiju. Ovo je moje mišljenje i ne mora da je u potpunosti točno, ali to je tako kod mene 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      moram da kažem da se slažem sa tobom da jesu malo čudne, i da ih uopšte nije lako namestiti na fotografiju, a i boje na frizurama su malo… pa čudne 😀

      Reply
  6. Avatar
    bubbles

    Super post, jooj mnogo volim tvoj blog, mnoogo je kvalitetan i prosto se obradujem svaki put kad citam neki tvoj novi post i vidim da i kod nas moze da se nesto radi a da se ulozi trud da sve budem cakum-pakum (i fotke, i tekst, i izbor tema).

    Reply
  7. Avatar
    Anja

    Odlican i sveobuhvatan post:) A sad sam se razocarala u vezi ove cetke za puder, bas mi je prakticno delovala jer mi je potrebno nesto slicno za torbicu. Moram i da se pridruzim pohvalama za kvalitet tvog bloga, slika… Tako da ako se kvalitet uzme u obzir, broj ljudi koji te prati uopste nije iznenadjenje:)

    Reply
  8. Avatar
    Bamby311

    e draga, hvala za vezu ka mom blogu! I ja imam dileme kao i ti, imam sto ideja, a ne znam gde udaram, i koju cu pre temu na blogu da obuhvatim.
    Vidim, devojke vole da pisem o make upu, sminci koja je svima dostupna, kosi, garderobi… tako da mi je jako tesko da se odlucim o cemu da piskaram.

    Ubacicu i ja moje favorite, ali necu mesecno,nego po godisnjem dobu. Jer mi se koza jako menja! Zimi kombinovana, leti jako masna, na prolece je jedino dobra!
    Sto se tice micelarnih tonika, najboji su, ja koristim Vichy i mislim da ga necu menjati skoro.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ja volim da te čitam jer pišeš baš o svemu i svačemu, i skroz mi se sviđa taj miks, pa nije ni čudo što sam stavila link 😀

      Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      meni je bolji bioderma, u stvari on mi je bio najboljih od svih koje sam probala do sada. najbolje skida sminku a ne ostavlja lice suvim, i to onaj sa roze zatvaracem.

      Reply
  9. Test: četka za… lice – Budilepa

    […] Kod nas nema mnogo ovakvih “gedžeta” za lepotu, ali Sephora ima svoju četkicu za pranje lica. Ona se koristi sa gelom za umivanje lica, kako bi pomogla da se koža što detaljnije opere. Nisam je probala, ali neke naše blogerke jesu. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.