Iako sam planirala neke postove koji se slažu uz ovaj početak godine, na primer o omiljenim kozmetičkim proizvodima iz prošle ili tako nešto (koje mi je baš teško da izdvojim – imam muku i sa mesečnim favoritima kad je potrebno da napravim uži izbor, a da ne pričam o svih dvanaest meseci zajedno), ipak sam od njih odustala, a umesto toga započinjem seriju postova o preparativnoj kozmetici koja mi je u opticaju.

Naravno, ne koristim sve odjednom od proizvoda koje ću pomenuti danas u postu – neke imam od ranije ali ih koristim tek od skoro, neke sam probala i ne odgovaraju mi pa sam čekala neku ovakvu priliku da ih fotografišem i onda prosledim onima kojima će se možda više svideti, sve u svemu, ovo je neka vrsta grupne recenzije u vezi sa mojom trenutnom rutinom kad je u pitanju skidanje šminke, čišćenje i priprema lica, pa su  uz čistače tu i termalne i osvežavajuće vodice, pilinzi i pribor za čišćenje, a u narednim postovima planiram da pišem i o maskama za lice koje koristim, serumima i kremama, kao i trenutnoj rutini kad su u pitanju nega kose i tela.

skidanje-sminke-01 skidanje-sminke-03

Što se tiče postupka čišćenja lica, ne znam da li je nepotrebno, previše ili dovoljno, ali mi je običaj da prvo skinem šminku sa očiju preparatom za to područje ili micelarnom, zatim sa ostatka lica takođe micelarnom ili mlekom za skidanje šminke, posle čega se umivam sredstvom za umivanje (gelom, penom i sl.), a na kraju na lice nanesem termalnu ili neku od drugih hidrirajućih vodica pre nego što nanesem serum ili kremu. Dva-tri puta nedeljno, a nekad i češće radim piling, a isto toliko puta na lice stavljam i maske. Tako sam nekako navikla i već godinama ovaj postupak ne menjam.

skidanje-sminke-04

skidanje-sminke-05

U ovaj post sam uvrstila i maramice za skidanje šminke, iako njih ne koristim često. U stvari, za samo skidanje šminke skoro nikad – one su tu više kad isprobavam neke karmine na primer, ili kad slikam za postove, ili kad negde putujem, ali sam htela i njih da uključim – trenutno koristim Cala maramice sa krastavcem o kojima sam već pisala, kao i Balea maramice o kojima sam takođe pisala u više navrata u raznim postovima.

_MG_2500

Od mleka za skidanje šminke i čišćenje lica, trenutno koristim Estee Lauder Take It Away koje mi odlično skida čak i vodootpornu šminku pa ga uglavnom koristim u tim nekim slučajevima, jer mi je žao da ga potrošim na onu šminku koja se skida i slabijim čistačima. Tekstura mu je između mleka i losiona, miriše divno i osvežavajuće, a skida šminku nežno i bez iritacija ili isušivanja. Kožu ne ostavlja masnom, što mi je veoma važno, ali ipak posle njega osećam potrebu da pređem preko lica tonikom, micelarnom ili da se umijem, što svakako radim posle svih čistača.

skidanje-sminke-08

Garnier micelarnoj sam skoro pisala, gde sam je i uporedila sa L’oreal micelarnom, a u istom tekstu sam pomenula i Vichy, kojom nisam najzadovoljnija, posebno kad se u obzir uzme njena cena. Trenutno je imam u mini izdanju, iako sam je imala i potrošila i u regularnoj veličini, a Darphin micelarnu koristim tek nekoliko dana, imam je takođe u mini varijanti i za sada sam prilično zadovoljna. Ostavlja kožu mekom, odlično je čisti, a ne isušuje je, što mi je vrlo bitno u poslednje vreme. Uz sve to ima i prijatan, ali diskretan miris, i za sada još nisam sigurna, ali je moguće da ću je nabaviti opet kad potrošim ovo malo pakovanje.

skidanje-sminke-09

Micelarne su mi ovih dana skoro u potpunosti zamenile tonik, pa je jedini koji još uvek imam (i na koji sam iskreno skoro zaboravila jer me nije baš oduševio, o čemu sam pisala u postu o Mixa proizvodima), Mixa tonik za osetljivu kožu. Istina je da ne isušuje, ali ostavlja taj neki lepljivi film na koži, što ne volim pre svega jer imam osećaj da mi lice na taj način nije potpuno čisto.

skidanje-sminke-11

Čistač koji nisam mogla da svrstam ni u kategoriju mleka, ali ni pilinga je Dr Hauschka krema za čišćenje. Ovu kremu sam prvi put isprobala u setu za negu masne kože Dr. hauschka o kome sam detaljno pisala, i zaista sam bila zadovoljna: kako negom, tako i samim načinom na koji se koristi, potpuno drugačije od svih ostalih preparata za čišćenje lica. Dopao mi se kompletan ugođaj, drugačiji način na koji se lice čisti i osećaj koji imam posle korišćenja, ali kad sam odlučila da je kupim u standardnoj veličini i počela da je koristim, od nje su počele da mi izlaze bubuljice. Naravno, na sve načine sam je testirala, isključila sve novije proizvode iz nege, pravila pauze posle kojih sam joj se ponovo vraćala, ali mi je žao što moram da kažem da mi ova krema za čišćenje jednostavno ne odgovara, od nje mi zaista izlaze bubuljice već posle drugog ili trećeg korišćenja, iako bih volela da nije tako.

skidanje-sminke-12

Sredstva za skidanje šminke sa očiju: iskreno moram da kažem da nijedno od ova tri ne skida vodootpornu šminku, ali se sa klasičnom snalaze.

Talika Gentle Eye Cleanser je najnovije, koje isprobavam najkraće, i iako ima dobrih osobina, ima i onih koje mi se manje dopadaju. Namenjeno je osetljivoj koži i očima, i to mi se pokazalo kao tačno – nije ni najmanje masno, vrlo je blago i ima blag miris, šminku skida dobro, ali ne sjajno, pa ga je potrebno upotrebiti u nešto većoj količini. Kako je nemasno ali ni ne isušuje kožu, s njim se može skidati šminka i sa kompletnog lica, ali se prilično brzo troši, što mu je, obzirom na cenu, mana.

Garnier Essentials sredstvo za skidanje šminke je takođe pogodno za osetljive oči, volim što nije masno (iako je masno za skidanje očiju ok zbog moje isušene kože, ipak ne volim taj osećaj), ne skida šminku savršeno, ali prihvatljivo, i žao mi je što su ga zamenili – ranije sam obožavala njihovo ovakvo sredstvo samo u plavoj bočici, bilo je, čini mi se, mnogo koncentrovanije i bolje je skidalo šminku.

Care Bi-Phase sam kupila u Maxiju, u pitanju je Delhaize robna marka i dvofazni skidač šminke sa očiju. Pročitala sam o njemu na nekom blogu, i mogu da kažem da me je zainteresovala činjenica da ovaj preparat za Delhaize proizvodi Yves Rocher kozmetika, pa mi je to uz vrlo povoljnu cenu bio razlog da ga isprobam. Iskreno, iako ne mogu da kažem da je loš, nije mi ni sjajan – pored toga što inače nisam ljubitelj uljanih čistača ovaj ne čisti toliko dobro da bih zanemarila masnjikavi osećaj na očima posle skidanja šminke.

skidanje-sminke-13

Jedino sredstvo za umivanje koje trenutno koristim i koje obožavam je Biotherm Biosource pena za čišćenje namenjena suvoj koži. Tekstura joj je kao neka pasta, bele je boje, ali u dodiru sa vodom se pretvara u neku vrstu pene koja savršeno čisti lice. Ni najmanje ne isušuje kožu i ne zateže posle umivanja, a miriše mnogo lepo, i miris neko vreme čak i ostaje na koži, ali je prefinjen i izuzetno blag. Da ne volim da isprobavam uvek nove proizvode, sasvim sigurno bi se vratila ovom čistaču, jer je jedan od boljih koje sam koristila – istovremeno odlično čisti a kožu ostavlja nežnom i mekom.

skidanje-sminke-14

Razmišljala sam i da li da u ovom postu pomenem i pilinge, ili u sledećem kad budem pisala o maskama, ali ipak sam odlučila to da uradim iako će možda biti previše za čitanje.

The Body Shop Vitamin C Microdermabrasion sam već pominjala u nekim postovima o favoritima, što znači da mi je jedan od najdražih, ali iako je trajao mesecima a tuba nije prevelika, pri kraju mi je, pa ćete o njemu uskoro čitati i u postu o proizvodima koje sam potrošila. On sjajno radi piling, malo je grublji i ima sitne, ali gusto napakovane piling čestice, nije pogodan za mnogo osetljivu kožu ali pošto moja to nije odličan mi je.

Avon Solutions Trully Radiant 5 minutes Renewing Treatment bi trebalo da bude maska, ali pošto u sebi ima piling čestice svrstala sam ga u ovaj post. Ne radi ništa spektakularno na licu osim klasičnog pilinga, lepo miriše i fino osvežava. Posle tretmana sa vitaminom C iz iste ove Avonove kolekcije koji me je oduševio, nadala sam se nekom vidljivijem rezultatu, ali je ovaj tretman na kraju ispao prosečan.

Bioten Skin Moisture piling sa medom i kajsijom je,  posebno za cenu po kojoj se prodaje, odlična stvar. Nije previše grub ali nije ni sasvim nežan, baš je nekako po mojoj meri, fin je i kremast, i ostavlja lice sjajnim i glatkim bez osećaja da mi je koža isušena. Uz to ima veoma lep i svež miris, tako da mi je brzo postao jedan od omiljenih pilinga u poslednje vreme.

skidanje-sminke-15

Darphin Dermabrasion Anti-Age piling je najnoviji dodatak mojoj kolekciji, pa iako sam ga nanela svega dva-tri puta, mogu da kažem da sam oduševljena. Potrebno je vrlo malo ovog proizvoda za jedan tretman, abrazivne čestice su veoma sitne ali ih ima mnogo, pa možda nije najbolje rešenje za veoma osetljivu kožu. Imam ga u mini pakovanju od 15 ml i čini mi se da će mi trajati baš dugo, a već mi je na wish listi i u full-size varijanti, jer je jedan od najboljih pilinga koje sam koristila i sasvim dostojan, ako ne i bolji naslednik mog do sada omiljenog The Body Shopa o kome sam pisala gore, bar kada pričamo o kategoriji tih abrazivnih pilinga.

skidanje-sminke-16

Avon Clearskin Professional tuferi za lice su jedan od proizvoda koje uvek imam. Ne koristim ih često zbog čega mi traju mesecima, ali kad imam neke bubuljice ili seriju istih i kada oseećam da mi je za čišćenje lica potrebno nešto jače, tu oni stupaju na scenu. istina je da pomalo isušuju, pa nisu sjajna opcija za one sa osetljivom ili suvom kožom, ali ja ih najčešće nanosim samo na delove koji su mi u datom momentu problematični, poput brade, i za to mi savršeno odgovaraju.

Dermalogica Daily Microfoliant je neka vrsta sasvim nežnog pilinga, mada ga koristim kao sredstvo za umivanje, skoro svakodnevno. U pitanju je odličan preparat, enzimski prah koji se na dlanu pomeša sa par kapi vode i tako napravi pasta koja se nanosi na lice a potom ispire. Nekad ga umesto sa vodom, pomešam sa penom ili gelom za umivanje, pa još bolje očisti lice. Može se i držati par minuta na licu kao maska, ali mene malo isušuje kada ga ovako koristim, mada bi za masnu kožu bio pun pogodak. Inače je nežan za kožu, mogu da ga koriste i oni koji su jako osetljivi na pilinge, jer su mu zrnca kojima radi skoro neprimetna. Traje jako dugo, jer je za upotrebu potrebna minimalna količina proizvoda, pa je i ekonomičan iako mu cena nije niska. Kod nas ga još uvek nema ali se može naručiti online.

skidanje-sminke-17

Isprobala sam do sada i imala razne termalne vode, i najčešće kupujem Avene iako moram da priznam da među njima ne vidim neku posebnu razliku. Trenutno imam Vichy termalnu vodu u mini pakovanju i veoma sam zadovoljna, a na ovom linku možete pročitati moj post o termalnim vodama i za šta ih sve koristim. U rutini čišćenja lica ih najčešće nanosim na samom kraju, pre nanošenja seruma ili kreme.

Sephora Softening Facial Mist je divan sprej za hidrataciju i osvežavanje kože, može da se nanese pre ili posle šminkanja, pa iako ga nekad koristim i tako, posebno sada tokom zime, najčešće ga na lice nanosim upravo posle čišćenja a pre kreme. Jako lepo miriše i čini kožu mekom i hidriranom, a posebno mi pomaže ako mi posle čišćenja ili agresivnijih pilinga bude zategnuta. Sjajna stvar, za koju bih volela da postoji u manjem pakovanju kako bih je nosila u torbi.

Caudalie Beauty Elixir je još jedna vodica za negu lica. Miris je biljni i prilično čudan, mogu da kažem i intenzivan, čak i za moje pojmove, ali sam se navikla pa mi ne smeta toliko. Ne mogu ni da kažem da ovaj proizvod čini neka čuda za moju kožu, ali mi prija, pa ga povremeno kupujem i koristim i to najčešće posle čišćenja lica, jer nisam primetila da mi bilo kako pomaže ukoliko ga nanesem pre šminkanja ili tokom dana, a i zbog mirisa ga retko koristim na taj način.

skidanje-sminke-18

Sephora četka za čišćenje lica je nešto što imam i koristim već par godina, u pitanju je fenomenalna stvar koja zaista pomaže da lice bude čistije, i jedina je zamerka što je malo grublja nego što bih ja volela. Ranije mi je to bilo super, kad sam bez pardona maltretirala svoje lice svim mogućim sredstvima bez obzira koliko su jaka i neodgovarajuća, ali u poslednje vreme sam naučila da budem finija prema svojoj koži, možda su u pitanju godine, možda prosto navika, ali svakako imam u planu da nabavim i jednu nežniju varijantu ovakve četke, pa ću vam pisati i o tome.

skidanje-sminke-19

I na kraju moram da podelim sa vama i moje omiljene tufere za čišćenje lica: možda su nekom svi isti ili slični, ali isprobala sam ih mnogo i DM-ovi Babylove tuferi su oni kojima se vraćam godinama, i uvek imam zalihe, jer su mi najbolji i najekonomičniji. U pitanju su baš veliki, mogu da kažem i ogromni tuferi, prilično su debeli, i mogu da ih iskoristim sa obe strane. Ima ih 100 u pakovanju, koštaju oko 250 dinara, ali traju mi dva, možda i tri puta duže od onih manjih. I još imaju nacrtane medvediće, pa može li lepše 🙂

Skoro sam probala i Bioderma tufere (u pitanju su reklamni, dobijali su se uz njihove proizvode ali se ne prodaju posebno) koji su upakovani sjajno za putovanja i uopšte za poneti sa sobom, a uz to su divno mekani i debeljuškasti i vrlo kvalitetni i nežni za kožu lica.

skidanje-sminke-20

skidanje-sminke-21

Eto, to su proizvodi koje trenutno koristim, mada među njima ima i onih koje sam samo isprobala i ne odgovaraju mi pa se kod mene neće zadržati. Nadam se da ću dobar deo ovoga uspeti da potrošim u sledećih par meseci, mada je teško jer stalno iskrsnu neki novi preparati, a to je i moj osnovni problem i razlog što malo toga iskoristim do kraja. Ono što sam uspela da istrošim do kraja svakako ćete moći da vidite u postu o proizvodima koje sam potrošila, ali mi je u svakom slučaju drago što sam o nekim preparatima koji neće dobiti zaseban post bar ovde napisala poneku rečenicu.

 

Koje proizvode za skidanje šminke i čišćenje lica vi koristite? Da li ste probali neki od ovih? koji su vam omiljeni, a koji su vas razočarali?

 

Komentari

comments

13 Responses

  1. Avatar
    Di

    Imamo dosta istih proizvoda i slična mišljenja uglavnom.
    Žao mi je što ti krema za čišćenje ne odgovara, meni je baš fantastična, a ovi Babylove tuferi su mi preslatki :))

    Reply
  2. Avatar
    Dear Skin

    Jaooo koliko čistilica, a ja sam mislila da ih imam mnogo 😀

    Puno toga bih htjela probati, a posebno pohvaljujem Mixa tonik koji je super!

    Reply
  3. Avatar
    Mikka MB

    Nemamo isti tip kože pa nam se naravno većina proizvoda razlikuje, ali sam zato umrla od smijeha kad sam vidjela Baby Love vatice, i meni su one najdraže za skidanje šminke, obožavam što su tako velike! 🙂

    Reply
  4. Avatar
    SuperNova

    Jao bas cu da probam te velike babylove tufere! Inace sad jos vise zelim da probam taj bioten piling! Odlican porst 🙂 I ako stvarno nadjes meksu cetku od te sephorine javi! Ja isto nju koristim ali nekim danima mi je pregruba.

    Reply
  5. Avatar
    Bojana u boji

    Interesantno mi je što ti je svaki proizvod za skidanje šminke potrošen već skoro do pola iako ih imaš puno 🙂 Ja sam skoro kupila Mixa micelarnu i koristim je trenutno ali moram da kažem da nisam zadovoljna – time što mi previše proizvoda izađe kad stisnem pumpicu pa moram da cedim tufer 🙂 ali pre svega zato što me oči peku od nje :'( Ne stignem ni da razmišljam o tome kako čisti.

    Inače, kao i uvek, kod tebe je sve lepo 🙂

    Reply
  6. Avatar
    Jelena

    Kupila sam danas Garnier micelarnu vodu I Bioten piling. Isprobacu veceras pa cu da javim o utiscima.

    Reply
  7. Avatar
    Lady's attitude

    Ja vec duzi vremenski period koristim micelarnu vodu za skidanje sminke iz Bioderma.Ona je poput ove Garnierove micelarne vode. Jedino zbog cega bih mozda Garnier preporucila je cena,inace ta Bioderma nema konkurenciju,premda je,kazem prilicno skuplja…
    🙂 p.s. jako je zanimljiv i koristan blog 🙂

    Reply
    • Avatar
      Lady's attitude

      nisam zavrsila comm :O …slucajno sam ga pronasla na bloglovinu,ali jako je zanimljiv,a relativno sam nova ovde…ko je zainteresovan mozda baci pogled na moj blog koji sam otvorila pre par dana :)) http://tamarastanisic13.blogspot.com/
      Inace sto se tice Vichy micelarne nisam nesto fascinirana,probala sam je.Iako smatram da su dobri proizvodi,mislim da ima pristupacnijih micelarnih,a slicnih poput Garnierove.Sto se Vichy a tice vise sam za Normaderm gel za umivanje npr…penusav je i prijatan.Izvini,raspisala sam se 😀 pozdrav :))

      Reply
  8. Avatar
    Nina

    Sjajan tekst, I bas koristan! Ja sam dugo koristila La Roche Effaclar gel za umivanje jer sam, iako imam 37 god, imala problema sa nekim atipicnim bubuljicama, cesto buknem i odreagujem na sve i svasta… Medjutim LRP mi je postala previse jaka, isusuje mi kozu. Vratila sam se staroj ljubavi Bioderma micelarnoj i savrseno mi odgovara. Temeljno cisti, ne ostavlja nikakv film na kozi, ne zateze, nemam reakcije, koza mi je nezna, meka, hidrirana. Jeste cena jaca u odnosu na druge micelarne, ali probala sam ih nekoliko I Bioderma mi zaista vredi svakog dinara. Plus, kolicina potrebna za celo lice, I zonu oko oka je znatno manja u odnosu na neke druge, skida lakse, bez potrebe za trljanjem i grubim potezima, tako da kako god okrenem – isplati se! Preporuka za sve tipove koze, pa I moju, nepredvidljivu a sa uveliko antiage zahtevima.

    Reply
  9. Avatar
    Djurdja ORIFLAME_KUTAK

    Kakvi diiivni proizvodi. Ja trenutno korisitim Avon micelarnu vodu,planiram da probam i sve ostale. 🙂 Bioten gel za umivanje,Oriflame Skin Pro cetku za ciscenje lica,Avon tonik-ruzina vodica,Oriflame kemu za lice sa alojom… To je trenutna situacija,sigurna sam da ce sledeceg meseca biti neki drugi proizvodi,jer obozavam da isprobavam razlicite proizvode,samo Skin Pro cetku ne menjam,njoj sam verna.

    Reply
  10. Avatar
    lena

    Dr hauscuska
    I meni se desaavalo
    Da izadju I nastavim I prodju
    Ali to je zato
    Jer izlaze na povrsinu
    Jer krema pospesuje samociscenje koze 🙂

    Krema je fenomenalna.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.