Uz toliko očekivani početak proleća, stižu nam i neki noviteti iz Avona. Tu je unapređeni i moderniji katalog koji otkriva proizvode iz najnovije kolekcije i svojim mirisnim i inspirativnim tonovima najavljuje prolećno šarenilo.Ono što mi dopada je što se u novom katalogu  mogu pronaći saveti i preporuke (tips & tricks) stručnjaka (što je posebno korisno za početnike u šminkanju), detaljni saveti o načinu upotrebe proizvoda, obeležavanje stranica po kategorijama proizvoda za lakše snalaženje, kao i vesele, živahne boje u trendu u novim kolekcijama šminke.

 

Posebno su me obradovale nove nijanse lakova za nokte koje će moći da se naruče u katalogu br. 4/2012:

Moram da kažem da sam kao i svaki ljubitelj kozmetike uživala u prelistavanju ovih novih šarenih kataloga. Imala sam priliku i da isprobam nekoliko novih proizvoda koji će moći da se nabave u katalogu 4, aktuelnom već za nekoliko dana.

Infinite Moment je novi miris o kome Avon kaže:

Ovaj miris zaista opija svojom svežinom, ali i toplom senzualnošću, a njegova ženstvena nota izmamiće osmeh na licu svake dame. Sastojke toaletne vode cvetno-orijentalnih nota činimešavina ukusne Kir Rojal note, listova maline i ljubičice, zajedno sa jasminom i orhidejom, čiji miris pojačava harmonična nota hinoki drveta. Sve to je sjajno uklopljeno sa osnovnim notama pačulija, tonke i vanile.

Meni je ovo simpatičan spoj cvetnog i toplog, slatkastog, pa iako sam više ljubitelj svežijih mirisnih nota, vanila koja se na mojoj koži oseća mi baš prija u ovo još uvek hladnjikavo zimsko vreme. Kako je u pitanju toaletna voda, na mojoj koži se zadržava nekoliko sati (6-7), što je skroz ok kad u obzir uzmemo pristupačnu cenu.

I sledeći novitet, losion Cellu- Defy nas podseća da je proleće na pragu, a samim tim i pravo vreme da se uhvatimo u koštac sa celulitom.

Kao glavni sastojak ove napredne formule za borbu protiv celulita je odabran nar, biljka koja potiče iz toplih predela južne Azije. Tajna se nalazi u voćnom kompleksusnažnog dejstvakoji podstiče ključne enzime u ćelijama, takozvane „sagorevače masti“, koji pomažu razbijanju masnih molekula, glavnih izvora celulita. Molekuli se razbijaju na manje komponente, što ubrzava prirodno sagorevanje masnih ćelija kože.

Ono što ja mogu da kažem obzirom da nisam imala dovoljno vremena da isprobam koliko je delotvoran, je da je veoma lagane, prijatne i nemasne teksture – nešto između losiona i kreme, i  miriše fino i voćkasto – znači sveže.

Meni najdraži novitet u ovom paketu je novi Shine Attract karmin, koji bi po Avonovim rečima trebalo da predstavlja spoj karmina i sjaja za usne – u stvari je karmin obavijen slojem sjaja, i osim što neobično i zanimljivo izgleda, obogaćen je vitaminom E, ima zaštitini faktor 15, i dolazi u 12 nijansi.

Meni se ovaj karmin sviđa – ako pratite blog znate da sam u ovo doba godine kada su usne sklone isušivanju, ljubitelj laganog i hidratantnog karmina koji neguje usne i podseća na labelo – a ovaj je baš takav. Fine je teksture, i za ovakav tip karmina je iznenađujuće pigmentovan – boja je naravno sve intenzivnija kako se nanose dodatni slojevi. Ipak mi je malo neobično to što je samo u sredini boja a okolo sjaj, ali kad ga nanesete sve se to spoji tako da je krajnji efekat odličan. Na usnama mi traju 3-4 sata što je ok obzirom na laganu teksturu, veoma su prijatni, a iako nisam primetila da posebno neguju plus je svakako što ne isušuju usne. Na fotografijama ih možete videti u nijansama Guava – nežna koralna, i Myserious Mauve – srednje ružičasta.

 

Hvala na čitanju!

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

21 Responses

  1. Avatar
    Jelena

    Avon <3<3<3 Katalog je super, ne znam sta cu pre. Nove boje lakova su me odusevile, uzela sam mint i zaljubih se u njega. :))) Ja sam stekla utisak da karmini nisu nesto pigmentovani, ne znam sto. Infinite Moment je lep ali Herve Leger Intrigue me je raspametio, predivno mirise i traje satima. 🙂 Probacu ovo za celulit, kazu da je Avon jedan od najboljih sto se tice tih cudesa. :)))

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      mene su karmini iznenadili – ovo na mojim fotografijama je jedan sloj, na usnama dva, ali je to priličan pigment obzirom da su najavljeni kao ti lagani koji neguju. lakovima sam oduševljena, super su boje 🙂

      Reply
  2. Avatar
    AnyRainbow

    Pa i nemaju puno noviteta. :/ Ovi ruzevi su mi bas bili cudni na prvi pogled ali lepo ti stoji ova koralna nijansa. :] Meni su usne jako pigmentovane, ko zna kako bi na meni izgledao.

    Lakovi su divnih boja, jos da im je bolji kvalitet. 🙁 Mozda se mogu koristiti za nail art. :3

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      videla sam u katalogu da ima još novih stvarčica, ali ove su mi poslali da probam pa sam zato o njima pisala… i meni su usne baš tamne, baš ću postaviti sliku i bez karmina 🙂

      Reply
      • Avatar
        AnyRainbow

        Oooh, pa super onda! ^^ Mozda ga narucim. :] A trazim neki nude karmin, od kog ce mi usne stvarno biti nude, a ne pink kao sto inace jesu. 😐

      • Makeup&more
        Makeup&more

        mozda da psrobas neki golden rose ili don juan… oni imaju dosta nude nijansi, i prilicno prekrivaju usne, a i nisu skupi…

      • Avatar
        AnyRainbow

        Videla sam kod tebe na blogu, ali nigde u Pancevu ne mogu da ih nadjem. Juce sam uzela Rimmelov Airy Fairy i posle pogledam slike na netu. Svima stoji drugacije, zavisno od pigmentacije usana. O tome nisam mnogo razmisljala. Ali bih volela da su mi svetlije usne. :]

      • Makeup&more
        Makeup&more

        i mene nervira što su mi usne tamne, onda i svetli karmini deluju tamno ili mi se kroz njih provide usta… kad vidim neku lepu nežnu boju uvek se zaletim na nju a kad probam razočaram se. što se gr i don juan tiče, mora da ih ima i u pančevu, ovde ih kupujem na pijaci, ima ih na svakoj bar po jedna tezga sa šminkom. u aviv parku imaju i svoju parfimeriju, ali mislim da je ipak jeftinije na pijacama.

      • Avatar
        AnyRainbow

        Isti problem imamo. 😀 Lol. Kroz pijacu prolazim svaki dan kad idem u skolu a nikad nisam svratila i prosetala da vidim sta ima, sramota! 😀 I do Aviv parka treba da prosetam, ali nikako da nadjem vremena. O: Kolika je cena ruzeva otprilike?

  3. Avatar
    Pirinco

    Lepo izgleda ovaj vir u katalog! Nekako meni sve u njihovim katalozima, i proizvodi i estetika, deluje plasticno. Mada, imaju finih stvari, ali mislim da bi im mnogo bolje bilo da unajme, recimo tebe da im uradis fotografije proizvoda i realne svoceve, a ne one komjuterske igrice 🙂

    Karmini me podsecaju na Dior-ove, na Revlon Lip Butter, Clinique Almost Lipstick… tako su koso seceni, tubica je metalna uska, hidrantni su 🙂 Hit hit 🙂

    Reply
  4. Avatar
    Psycho Cat

    Odličan ti je ovaj post 🙂 Karmini mi deluju zanimljivo, ali ću preskočiti jer volim da su potpuno mat i veoma pigmentovani, ali će zato lakovi biti moji, prelepe su nijanse 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.