Metropoliten je parfimerija koja se nalazi u srcu Beograda, na uglu ulica Kralja Petra i Zmaja od Noćaja, pa iako je to srce divno i meni najdraže na svetu, ovaj prostor izgleda kao da je sa nekog drugog sveta. Druge planete, druge dimenzije, nekog mesta koje ne možemo ni da zamislimo, a kamoli opipamo ili pomirišemo. Ipak, vrlo je stvarna, i u ovim prazničnim večerima savršeno odmereno i potpuno drugačije ukrašena, pa zato i onaj utisak s početka da zaista odudara od većine toga što možemo da vidimo, posebno u svetu kozmetike.

Pored toga što krije prava mala blaga, proizvode koji se ne nalaze tako lako i vrlo su specifični i namenjeni onima koji zaista znaju da uživaju u kozmetici i mirisima, Metropoliten ima nešto za svakoga. Oaza u centru grada sa posebnom opuštajućom atmosferom i dizajnirana sa ukusom i posebnom pažnjom, osim što donosi mnoge lepe stvari dozvoljava i uživanje, mali predah od ubrzanog tempa življenja, zadovoljstvo za sva čula, i uz ljubazno i edukovano osoblje uvek raspoloženo za savet ili sugestiju, prostor je u kome svaka sitnica ima svoje pažljivo promišljeno i odabrano mesto, pa je vredi obići čak i ako ne planirate kupovinu.

Cene i opise svih proizvoda koje imaju u ponudi možete pronaći na njihovom sajtu, sa koga ih možete i naručiti u slučaju da niste u mogućnosti da dođete.


metropoliten-ng-12

metropoliten-ng-28

Fotor1228203711

Fotor1228203450

Cinq Mondes su vrhunski kozmetički preparati za negu lica i tela koji donose uživanje u neobičnim mirisima i teksturama, uz odlične rezultate i spa ugođaj, koji se koriste u nekim od vrhunskih svetskih spa centara. Cinq Mondes u ponudi ima mirise, cvetne vodice za telo, aromatične sveće, negu za lice, telo i posebna ulja za masažu. Predlog: Cinq Mondes Jardins de Carthage, osvežavajući i opuštajući sprej za telo i kosu, 100ml 6956 rsd.

Pure Altitude  je još jedna sjajna aromaterapijska preparativa koja nam stiže iz samog srca Alpa, sa visokom koncentracijom sastojaka iz planinskih lekovitih biljaka. Ovi preparati pomažu regeneraciju kože i štite je od zagađenja i ostalih spoljnih uticaja, sa runolistom kao zvezdom i sastojkom većine proizvoda. Predlog: Pure Altitude Fleurs de Neige mirisna sveća, 190g 4548 rsd.

.

Fotor1228203314

 Većina je čula za Darphin, luksuznu francusku negu, a u Metropolitenu ovih prazničnih dana nude nam slatke paketiće sa mini proizvodima, zgodne za isprobavanje i za one koji imaju prvi susret sa ovom kozmetikom. Jednom od njih ni ja nisam odolela, pa ovih dana uživam u Ideal Resource Discovery setu za blistavu kožu, 2990 rsd, a tu je i Vitalskin Discovery set za vitalnost kože, 2290 rsd, kao i set za osetljivu kožu, a svi su upakovani u male praktične nesesere i sjajni su kao poklon. Tu su i veći, luksuzniji setovi koje se takođe isplati kupiti ukoliko volite i koristite Darphin proizvode, a meni je za oko zapao Ideal Resource set, 9310 rsd, koji se sastoji od full-size istoimene kreme i dermoabrazivnog pilinga upakovanih u divnu kutiju, uz mini serum kao poklon proizvod.

 

metropoliten-ng-16

Darphin Hydraskin je linija za negu dehidrirane i suve kože, a samo neki od proizvoda u njoj su Hydraskin Rich bogata krema 5235, Osvežavajuće mleko za skidanje šminke 2313 , Hydraskin intenzivni serum 6388, Hidratantna maska sa kivijem 4399, Hydraskin Light lagana gel krema 5235.

 

metropoliten-ng-17

Darhin Arovita C je još jedna linija po kojoj je ova francuska kozmetička kuća poznata, pa tako možete uživati u Arovita C vitaminskom serumu protiv umorne kože i prvih znakova starenja, 10641 rsd, ili neke od odgovarajućih krema, 8374 rsd.


metropoliten-ng-19

Pure Altitude tonik za lice sa nanom i matičnjakom u spreju 2873, Pure Altitude mleko za čišćenje lica sa runolistom i arnikom sa planinskih pašnjaka 2873, Pure altitude zaštitna krema za spoljašnje aktivnosti SPF 15 3095 rsd.

 

metropoliten-ng-20

Dr. Hauschka Rose Dreams set, 2999 rsd: hranljivi gel za tuširanje od ruže (200ml), bogat, svilekasat, obavija vas u topao zagrljaj zaštite za kožu. U paketu je i Ružino ulje za negu tela (30 ml), i Hranljiva kupka od ruže (30 ml) sa ekstraktima ružinih latica, jojobinim i bademovim uljem.

 

metropoliten-ng-22

Dr Hauschka Almond Desires set, 2348 rsd: bogati losion za telo od badema (145ml) štiti kožu, a mirisom donosi magiju toplog letnjeg dana u Italiji, uz luksuzni gel za tuširanje od badema (10 ml) za harmoniju nežne nege.

 

_MG_2001

Za ljubitelje Weleda prirodne kozmetike, tu su i njihovi praznični paketi sa bogatim i mirisnim gel kremama za tuširanje i kremama za ruke: Weleda Losion i Tuš-gel od pasjeg trna, za novu energiju vaše kože tokom zime, Weleda Kremasti tuš gel i Ulje za negu tela od lavande za nežnu kožu i relaksaciju, Weleda Losion za negu tela i Krema za ruke od nara, za regeneraciju kože, Weleda Kremasti tuš gel i Ulje za negu kože od divlje ruže, za mirisnu, hidrirajuću negu.

 

metropoliten-ng-18

 

Tu su i parfemi, oni posebni i neobični koje nećete pronaći u ostalim parfimerijama, a Ljiljana koja se u njih odlično razume mi je mnogo pomogla izdvojivši nekoliko inspirativnih kao poklon predlog za neke specijalne osobe, ili vas same:

metropoliten-ng-25

metropoliten-novogodisnji-pokloni-01

Senzualno
L’Artisan Parfumeur L’Eau d’Ambre – ambra je onaj meki jastučić na koji se sležu ostali mirisi u parfemu, onaj oblačić koji mirisu daje toplinu, mekoću, senzualnost. Ambra je u ovom mirisu glavni sastojak. Uz nju su tu samo još malo pačulija i geranijuma da potrcrtaju  njenu privlačnost i daju joj malo orijentalnog šarma. Cena: 10.200 din 50ml EDP, 13.200 din 100ml EDP.
Kome pokloniti? Ženi mekih pokreta, crvenih usana, koja je okusila ljubav.
.

metropoliten-novogodisnji-pokloni-02

Elegantno
Nobile 1942 Pontevcchio – Nobile 1942 su italijanski mirisi koji se strogo drže najboljih zanatskih tradicija u izradi parfema: od izbora esencija, do načina na koje one moraju da “odleže” pre upotrebe u parfemu. Zato su ovi parfemi u najboljem smislu reči razigrani i dinamični, mirisi se prepliću i naizmenično dominiraju: a u prelepom, sofisticiranom Pontevecccio mirisu tu su bergamot, mandarina, korijander, iris, ruža, jasmin, beli mošus, ćilibar i sandalovina. Iskričavo, čisto, a tako bogato.
Inspiracija je most u Firenci Stari most na kom je tako lako zamisliti ženu koja nosi ovaj parfem, lakog koraka, talasaste kose, u dugom kaputu sa ešarpom koja vijori za njom i ostavlja duž mosta trag elegancije. Cena: 12.813 75ml EDP.
.

metropoliten-novogodisnji-pokloni-03

Mona Di Orio Oiro – Skupoceno, dragoceno, izvanredno. Parfemi Mone di Orio su beskompromisno komponovani, do savršenstva. Oni nose skupe esencije, ali to je manje  važno – oni nose duh i emociju, težnju ka perfekciji. U Oiro mirisu  Mona di Orio posegla za aposolutom jasmina, koji je skuplji od zlata, u gornje note stavila mandarine – tek da nas zavede lakim citrusom, do prelaska u zavodljivi jasmin. Mirisnu postojanost čuvaju kedar, mošus i ambra. Ovo je skup miris, za ženu koja zna šta je dobro. Cena: 20.338 100ml EDP.

 

metropoliten-novogodisnji-pokloni-04

Byredo Rose Noir – Tamna ruža? Da, ruža je kraljica ljubavi, a u ovom mirisu je, kako kaže tvorac, nosilac jedne tamnije, strasne, gotovo animalne ljubavi. Meni ovaj miris miriše, međutim, na osobu koja u životu glumi karakterne uloge, ima tamnu, ravnu kosu, tajnu u pogledu, i u životu igra karaktetnu ulogu. Da, uz takvu, doduše, često idu i tamne strasti. Cena: 17.000 100ml EDP, 11.959 din 50ml EDP.
.

metropoliten-novogodisnji-pokloni-05

Za muškarca
Frapin  Speakeasy – Frapin je brend konjaka, a njihovi parfemi uvek nose i dah nekog plemenitog pića. Speakeasy je posvećen vremenu prohibicije u Americi, kada se piće naručivalo tihim glasom, i miriše na kožne fotelje i skupe cigare, rum i mošus, sa slatkom dozom narandže.  Miris koji će zadovoljiti hedonistu u njemu. Cena: 10.692 din 100ml EDP.
.

metropoliten-ng-24

metropoliten-novogodisnji-pokloni-07

Sveća
Cire Tudon Odalisque – Francuske luksuzne mirisne sveće sa dugom tradicijom, Cire Trudon, pakovane su u istovetne čaše sa zlatnim grbom, od 270 ml, i gore preko 60 sati.
Odaliska je hedonistički komponovana, sa cvetom narandže i korom drveta, utopljeno u toploj vanili. Cena: 7.200 din
.

metropoliten-ng-07

metropoliten-novogodisnji-pokloni-08

Juliette Has A Gun Anyway – Nonšalantna i malo dečački nastrojena, nova Juliette je drvenasta, začinjena, poznata, a ipak intrigantna.  Drvenasta, sa daškom smole, prvi od Juliette parfema koji bi mogli nositi i muškarci. U tome, zapravo i jeste stvar. Juliette ovde nije samo slatka, vamp, drska  ili lakomislena zavodnica, ona je sa muškarcima na ravnoj nozi. Parfem je svež i lak, neobavezan. U parfemu su citrusi, (limeta, neroli) jasmin, drvenaste note, mošus i ambroksan (sastojak koji poznajemo iz Juliette Has a Gun Not A Parfume gde je jedini sastojak). Cena: 50ml 8280, 100ml 11160.

 

comptoir-sud-pacifique-10

Comptoir Sud Pacifique Vanilla Abricot i Princes Muscat (recenzija) – Zašto dva? Zato što je ovo izrazito ekonomičan način da kupite poklon. Comptoir je divan brend koji poziva na daleka putovanja, i nosi mirise tropskih ostvrva i dalekih mora. Vanila Abrikot će oduševiti svakoga ko voli veselje, plažu i sunce, a Princes Muskat je za mladu, vedru dušu, sa citrusima, orhidejom i ružom, i sandalovinom, razigran, cvetni miris. Oba ćete dobiti za cenu jednog, samo 6.045 din za 100 ml EDT.
.

metropoliten-ng-30

Na kraju, u Metropoliten parfimeriji možete sastaviti i vašu listu želja, koja će biti sačuvana sve dok neko vama drag ne dođe da proveri šta je to lepo što biste želeli da dobijete. Prateći svetske trendove, Metropoliten neće dozvoliti da  dobijete na poklon nešto što vam ne odgovara.

Na kraju, još jedna preporuka, a radi se o divnom Metropolitan salonu o kome sam ranije pisala, a u kome možete dobiti fantastične opuštajuće tretmane Dr Hauschka, Pure Altitude, Darphin, i ostalom luksuznom i prirodnom kozmetikom.

U salonu je moguće kupiti vaučer za tretman ukoliko poželite da ga nekome poklonite, a apsolutna preporuka za ovo zimsko vreme i hladne dane ide masaži toplom balzamskom svećom Pure Altitude (Cena: 7000 rsd). Ostale tretmane možete detaljnije pogledati na sajtu Metropoliten salona.

 

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.