Prošla je već skoro trećina meseca, pa tako ovi majski favoriti stižu sa zakašnjenjem, ali znam da volite da ih čitate, zato što i ja volim da ih gledam/čitam na drugim blogovima, pa zato uronite u verovatno stopedesettreći post o omiljenim proizvodima u maju koji ste videli ovog meseca!

may-favorites-02

may-favorites-011

 

Nega lica, tela i pomalo kose

may-favorites-03

may-favorites-05

Divni Dr.Hauschka gel za tuširanje – priznajem da dok nisam probala one koji nisu iz drogerija, nisam baš najbolje razumela ljude koji izdvajaju više od 300 dinara za gel za tuširanje, ali mi je sad potpuno jasno. Skoro ću da vam o ovim gelovima napišem i detaljniji post jer dolaze u mnogo finim mirisima i novi su, za sad samo ukratko želim da vas obavestim da ih obožavam.

may-favorites-06

Collistar Eye Contour Serum-gel imam u mini pakovanju, koristim ga možda i više od mesec dana i ima ga još dosta. Dobila sam ga u poklon pakovanju (Collistar je povodom svog rođendana napravio pakovanja svojih najprodavanijih krema sa gratis proizvodima) i mogu slobodno da kažem da ću ga kupiti i u regularnom pakovanju čim ga potrošim, jer iako mi nije dovoljan za noć već ga nanosim ispod kreme za okoloočno područje, za dan je fantastičan (nanosim ga ujutro, nekad i tokom dana ako popravljam korektor), upija se u kožu u roku od par sekundi i skoro pa trenutno je hidrira.

may-favorites-07

Bioten Repairing-Nourishing Body Lotion for Very Dry Skin – Isprobavam ovih dana nekoliko proizvoda ovog za mene prilično novog imena u svetu kozmetike i uz još neke njihove stvarčice (ali nije za sve bilo mesta u ovom jednom postu, avaj! pa ću vam samo šapnuti da su to krema za ruke, tonik i dnevna krema sa narom) ovo mleko me je oduševilo, posebno kad u vidu imam cenu od nekih 300 dinara i činjenicu da ne sadrži parabene. Namenjeno je veoma suvoj koži, divno miriše, brzo se upija i kožu čini hidriranom baš dugo, tako da – bingo!

may-favorites-08

The Body Shop Vitamin C Microdermabrasion sam skoro kupila (nekih njihovih proizvoda ima na bg aerodromu) i brzo sam ga zavolela. U pitanju je piling sa veoma sitnim, ali gusto napakovanim zrncima, koji divno miriše, super polira kožu i lice ostavlja finim i blistavim, bez isušivanja! Košta nekih 12 eura ako se dobro sećam, ali se troši baš sporo i vredi svaku paricu, bar mom licu.

may-favorites-09

Ne znam da li ćete mi poverovati ako vam kažem da ovaj gel za umivanje od 125ml, a u pitanju je Darphin Purifying Foam Gel za masnu i kombinovanu kožu, trošim od početka marta (kupila sam ga na jednom od 8-martovskih popusta) i imam ga još skoro pola! Promoterka mi je rekla da će mi trajati 6 meseci, ja sam (verovatno, ne mogu sad tačno da se setim) prevrnula očima kad nije gledala i promrljala “važi”, ali bila je skroz u pravu 🙂 Savršeno čisti, ne iritira oči, moju kombinovanu kožu ne isušuje (možda malčice suvlje delove, ali ne značajnije), i miriše na čisto i sveže. Regularna cena mu je oko 2300, i više je nego isplativ.may-favorites-10

Vita Liberata je brend koji proizvodi sredstva za samopotamnjivanje, i iako nepoznat kod nas, u poslednje vreme je baš popularan u inostranstvu. Čim počne lepše vreme, proizvode ovog tipa vadim iz fioka i ormarića, i obzirom da planiram veliki post o mom iskustvu sa velikim brojem onih koja sam isprobala, o ovom ću vam samo reći da mi je najbolji do sada, jedini je koji nema nikakav miris, potpuno je providan i trenutno se upija, a daje veoma blagu boju pa je pogodan i za one koji su baš svetli. Ima ga (ili će ga biti, proveriću pa ispravljam) u Sephori.

may-favorites-11

Još jedan proizvod za telo u ovom postu je morao biti ubiven naveden, i iako ga nisam koristila baš u maju, nego tek od početka juna, ta čokolada u obliku Elixir Intenzivne emulzije za telo je prosto neodoljiva. I ako ste na dijeti, i ako niste, skoro sigurno je da čokoladu volite, a iako deluje i zvuči čudno, kad ovaj uljani proizvod nanesete na telo, u istoj možete da uživate bez ikakvih posledica, ako ne računamo divnu i glatku kožu koja je zagarantovana. Deo je ponude Alchemy kozmetike, i može se naručiti sa njihovog sajta ili kupiti u njihovoj prodavnici.

may-favorites-04

Planiram i jedan post o kosi (primetili ste da mnogo planiram, šteta je što se plana retko kad pridržavam), ali dok to ne stigne na red predstavljam vam jedan od omiljenih mi proizvoda za negu iste, posebno ako vam je kriminalna kao moja (isušena, ofarbana, i sl). U pitanju je TIGI S Factor Serious Conditioner, koji je, kako mu ime ne kaže, maska tj. pakovanje koje predivno miriše, veoma je koncentrovano, super oporavlja i neguje kosu pri tome je ne otežavajući, sve u svemu, baš dobar proizvod. Ima ga u frizerskim salonima i kod zastupnika, u prodavnici “Unitech” u Ustaničkoj.

 

Šminka

may-favorites-15

may-favorites-27

Zašto ja ranije nisam koristila ovaj puder, i zašto tek sada svi pišu o njemu, ostaće mi misterija, ali je činjenica da sam propustila mnogo, ali baš mnogo što ga ranije nisam upoznala. Savršen letnji puder, možda i najsavršeniji za moju kožu ikad. Bar dok se ne pojavi neki novi. Sasvim dovoljno pigmenta i prekrivanja za neproblematičnu kožu, SPF 30, lagan i divan na licu, dugotrajan (od rane zore do pola noći dugotrajan), prirodan, skoro nevidljiv…. dalje ću da pričam u posebnom postu. Shiseido Sun Protection Liquid Foundation. The puder!

may-favorites-17

Zatim imamo na spisku prelepu sivo-crnu senku-ajlajner u teglici, u pitanju je Chanel Illusion d’Ombre Long-Wear Luminous Eyeshadow u nijansi Mirifique koju koristim i kao ajlajner i kao senku, divne je teksture, kremasto-penaste, solidnog pigmenta i puna prelepih šljokica, lepa je i za dan kad se blago nanese četkicom uz ivicu trepavica, a i za veče sa jačim nanošenjem ili kao senka. Dugo traje na očima, ne razmazuje se, troši se minimalno pa traje baš dugo. Volim!

may-favorites-18

Dva prijatna iznenađenja prošlog meseca: Artdeco maskara All in One (moja prva AD maskara), dovoljno intenzivna i kako da kažem, fabulozno voluminozna, ali ne lepi trepavice pa može da se nanese i diskretno, za dnevnu varijantu, i Essence Stay No Matter What Eyeliner Pen, ajlajner u obliku flomastera koji zaista ostaje na kapcima i posle svakakvih nepogoda, a izvlači tanku i preciznu, veoma crnu liniju. I olovke iz ove serije (druge epizode, ali iste Stays No Matter What serije) su odlične, nešto manje pigmentovane ali super za nekih par stotina dinara koliko koštaju.

may-favorites-19

Benefit Fake-up concealer je još jedna obavezna stvar koja je uvek uz mene otkad sam ga probala, nisam ga baš ugladila za fotografisanje ali obećavam da hoću kad budem o njemu detaljnije pisala. Savršen je za moju veoma suvu kožu ispod očiju jer super hidrira (ima boju u centru i neku balzamastu materiju okolo), pristojno prekriva, tj. posvetljuje podočnjake i ja se od njega više ne odvajam. To uvek kažem, iako u stvari mislim dok ne izmisle neki još bolji, ali ovaj im je baš onako zadao domaći.

may-favorites-20

O Sephora električno plavom ajlajneru sam pisala pre nekoliko dana, i znate da ga mnogo volim i da sam zaljubljena u njegovu boju pa neću da se ponavljam. Još jedno otkriće koje ne spada baš u šminku, mada i može, što da ne, jer mi se tako htelo (a u stvari sam zaboravila da ga slikam uz proizvode za negu) je Extravaganja Lip Cream balzam za usne. Nekog će naziv ove kozmetike oduševiti, neke verovatno šokirati, ali tako se zove jer je napravljena na bazi hladno ceđenog ulja konoplje, bez THC-a (a ponadali ste se, heh) i ostalih štetnih sastojaka, a ja isprobavam još neke proizvode iz ove linije o čemu ćete naravno biti blagovremeno obavešteni. Sad samo da pomenem da je balzam jedan od omiljenih mi, savršeno neguje i brzo se upija, upakovan je u predivnu teglicu, i naručuje se odavde.

may-favorites-21

Dva omiljena karmina prošlog meseca, oba su balazamasta i ne ostavljaju previše boje ali savršeno neguju usne, u pitanju su Loreal Caresse (o jednom pinkastom sam pisala ranije) u nijansi Dating Coral i Maybelline Color Whisper u nijansi Coral Ambition. Sjajni!

may-favorites-22

Slede (osećam se kao da vodim dnevnik) vesti iz sveta kompaktnih proizvoda, i prošlog meseca sam najčešće koristila Sephora bronzer iz najnovije njihove letnje kolekcije, pisala o njemu ovde, Essence All About Matte u kompaktnom obliku (o sličnom Essence puderu u prahu sam pisala ovde) i Essence rumenilo iz Floral Grunge kolekcije. Ne znam kada će se matirajući puder pojaviti tačno u prodaji, ali bi trebalo uskoro (a možda ga već i ima, nadam se da ćete mi javiti, ili ja vama kad saznam), mogu samo da kažem da se spremite da ga imate. Zato što morate – odličan je. Rumenilo je prelepo, ne znam koliko sam uhvatila nijansu ali je u pitanju koralno – rozikasta, nežna ali pristojno pigmentovana, solidno traje na licu, a mislim da bi odgovarala bukvalno svakom tenu – hladnom i toplom, svetlom i tamnom, svakog će podjednako osvežiti, garantujem!

may-favorites-23

Svočevi na unutrašnjem delu ruke i dnevnom svetlu, redom: Loreal Caresse Coral Ambition, Maybelline Dating Coral, Essence Floral Grunge rumenilo, Chanel Illusoire senka, Shiseido Sun Protection Liquid Foundation SP40, Benefit Fake-up korektor u nijansi 1.

 

Lakovi za nokte

may-favorites-24

Volela sam ih sve, naravno, jer takva sam vam ja, prepuna ljubavi za sve i svašta, i svakog, ali ovi su bili najčešći na mojim noktima, jer su lepi i pastelni, a proleće je lepo i pastelno (rezedo, kao što je moja baka govorila a sad se zove mint, lila, rozikasto i bežkasto) iako vreme baš nije, pa vam predstavljam ekipu u sledećem sastavu, i čekam vaše predloge za dopunu moje skromne pastelne kolekcije lakova:

may-favorites-26

Gornji red: Essie Lilacism, Golden Rose Rich Color 38, Nails Inc Royal Botanical Gardens, Essie Mint Candy Apple

Donji red: Kiko 376, Avon Apricot Mystery, Essie Ballet Slippers, Sephora Expert Manicure 19

 

To su, dakle, bili majski favoriti kod mene, a volela bih da pročitam koji su bili vaši, šta ste najviše voleli i volite sada, da li ste probali nešto od ovoga što se meni sviđa i kakvi su vaši utisci 🙂

Podsećam vas i da je u toku Essence nagradna igra i da u istoj možete osvojiti slatke paketiće (ne, nisu slatkiši ali mogu da ubacim, eto ideje) istoimene šminke, pa se prijavite ako niste do sada.

Komentari

comments

49 Responses

  1. Avatar
    DI

    Bronzer, rumenilo i Kiko lak, ne mogu da prestanem da gledam..Ja nesto nikada nemam favorite, manje vise drzim se istih proizvoda stalno :).

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ja bih volela kad bih mogla da se drzim istih, ali cim nesto potrosim, koliko god da mi je dobro, nesto me vuce da probam nesto novo 🙂

      Reply
  2. Avatar
    Sonja

    Bas lep post i divne slike.. 🙂
    Svasta mi se dopada, moracu uzivo da pogledam neke od prozivoda. Posebno me zanima taj post koji najavljujes o proizvodima za samopotamnjivanje.
    A od tvojih favorita koristim Maybelline Coral Ambition i mnogo volim taj ruz, i lak Apricot Mystery. Bas sam ga pre neki dan mazala.. 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Hypnotized by make up

    Sci lakovi su predivni, florar grunge rumenilo je i meni bilo najaktuelnije ovog meseca i rouge caresse 03 🙂
    Ovaj Shiesido puder sada definitvno moram da kupim, jer sam pored tvojih hvalospeva proitala jos mnogo 😀
    Jedva cekam punu recenziju 😀

    Reply
  4. Avatar
    Dear Skin

    Ajoooj, koliko ovdje ima divota <3<3

    vVeć sam upisala puno stvari u svoju teku koje bih probala, između ostalog Collistar okoloočni gel.

    Prelijepi favoriti 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Super je Collistar, skroz je kao neki serum, lagan i brzo se upija, ali divno hidrira.
      Nadam se da ces nesto isprobati, pa da citamo tvoje utiske 🙂

      Reply
  5. Avatar
    hermetic

    Prelepi pastelni lakici, ali me je najvise od svega zainteresovala ova Chanel senkica, fantasticno izgleda!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Senka je stvarno super, dugo sam razmisljala da li da je kupim i da li mi je potrebna, ali se pokazalo da jeste, i drago mi je zbog toga 🙂

      Reply
  6. Avatar
    aleksandra

    I meni se dopada Bioten, inace taj proizvodjac Sarantis pravi B.U, Str8 for men i jos svasta nesto >)

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Znam, bas sam od njih dobila neke proizvode da isprobam, pa cu uskoro napisati. Prave i Carroten (grcki, pravi, ne onaj nas), jedan od mojih omiljenih brendova preparata za suncanje 🙂

      Reply
  7. Avatar
    Marijana

    Divno!!. Sve mi se svidja, i puder, i senka, essence rumenilo izgleda prelepo a tek ruzevi 😀 Koliko god se trudila da pobegnem od ovih novih maybelline ruzeva, nemoguce je jer ih svi zivi hvale, a ja znam sebe…kad probam jedan, pozelecu sve i onda odoh u debeli minus 🙂

    Reply
  8. Avatar
    Voodoo Blonde

    Ako ti se svidio Tigi maska, probaj Dumb Blonde Leave in Conditioner – on se ne ispire, savršeno njeguje, raspetljava i omekšava kosu. Nije samo za plavuše 🙂
    Probala sam onaj novi Essence Fix & Matte puder, no u prahu i jako je fino mljeven i super matira. 🙂
    Super mi izgleda ovaj Sephorin električno plavi eyeliner :O

    Budem čekirala ovaj The Body Shop peeling 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Probala sam, davno doduse, Dumb Blond sampon i balzam, ali onaj koji se ispira, i bili su mi super. Bas cu da probam i ovaj 🙂
      Taj Essence u prahu je dobar, ali je ovaj u kamenu jos zgodniji i prakticniji 🙂

      Reply
  9. Avatar
    SuperNova

    Lakovi su odlicnih boja! Color Whisper imam isti i isto ga obozavam. Mnogo bih volela da probam to Essence rumenilo i Sehora bronzer, bas izgledaju divno!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Obe stvari i jesu divne, s tim sto bi bronzer trebalo da isprobas zbog nijanse, ali rumenilo ce svakom odgovarati, prelepo je! 🙂

      Reply
  10. Avatar
    Magrit

    Kakva divna gomila !
    I gomila saveta i misljenja, hvala 🙂
    Svidja mi se sto uvek pokazes dijapazon proizvoda razlicite cene.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Hvala vama na citanju i komentarisanju! 🙂
      Koristim stvarno razne stvari, i skuplje i jeftinije, pa se trudim i jedne i druge da vam pokazem, tj. one koje su mi se svidele 🙂

      Reply
  11. Avatar
    Lena

    au šta ga lepih stvari na jednom mestu!!!
    prekrasno!!!
    dala si mi ideju da probam par stvarčica definitivno!
    prelepe fotografije!!!! 🙂

    Reply
  12. Avatar
    nekic

    Elixir emulzija za telo je fenomenalna! Ja sam dobila na poklon i kupila jos jednu za more. Koza ima predivan sjaj posebno ona koja je malo tamnija, kao moja. Sastav je jako jednostavan i kvalitetan. Koliko razumem, ovo je linija apotekarske kozmetike… Menij su licno asocijacije na apotekarsku kozmetiku ruzna pakovanja i teske kreme ali ovo je skroz drugacije. Podseca me Kielh’s. I mirise na kakaooooo :))))))))

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Da meni mirise na cokoladu, th. na kako, slicno mi je to. U svakom slucaju predivno mirise i fenomenalno neguje, bas zato sam je i preporucila iako je tek nekoliko dana koristim. Pisacu u posebnom postu o ovoj liniji 🙂

      Reply
  13. Avatar
    ANA

    Da li znas po kojoj ceni ce se prodavati essence matt puder?hvala unapred

    Reply
  14. Avatar
    Pirinco

    Dok sam citala osecala sam se kao da polecem na avionskoj pisti, tvoj entuzijazam je zarazan!
    Bas nista od navedenog ne probah, ali ima divnih predlogai!
    Moji favoriti behu Roger & Gallet Cedrat gel za tusiranje, fitomil sampon za kosu, essence tecna bez senkica iz neke zimske kolekcije (jos je tako malo ostalo 🙁 ), essence balerina penasto rumenilce, chanel ruz culte i tbs piling od kokosa.

    Reply
  15. Avatar
    Aleksandra

    Sjajni favoriti, stvarno ima za svakog ponešto. Probala bih DrHauschka gel za tuširanje, onaj tirkizni Nail Inc lak i Essence rumenilce (i još mnogo toga, ali ‘ajde da navedem samo prvo što mi je zapalo za oko)

    Reply
  16. Avatar
    jelenche

    Mogu zaista da potvrdim da je Essence ajlajner flomaster zaista pigmentovan i precizan – sa njim ce lako raditi i “ajlajner pocetnici” 🙂 Medjutim, ne mogu potvrditi da je vodootporan …ne znam kakva su tvoja iskustva ?
    Jos i pitanjce – da li rumenilo iz nove Essence kolekcije ima neku oznaku, tj broj ?
    hvala unapred i sve pohvale za FAVORITES postove!

    Reply
  17. Avatar
    Lejdi

    Predivni favoriti, neki moji se isto pronalaze medju njima 🙂 U bronzer sam se zaljubila kada si prvi put pisala o njemu, definitivno u morati da ga uzmem 🙂

    Reply
  18. Avatar
    Sandra

    Essie Mint candy apple deluje drugacije na poslednjoj slici nego na prethodnim, kakav je uzivo? Da li je vise tako zelenkast kao na poslednjoj ili vise plav kao na prethodnim? Nikako ne mogu da ga nadjem u mom Lilly-u 🙁 Ovo je moj prvi komentar, pa bih, usput, da pohvalim tvoj blog, inace moj omiljeni beauty blog za sada 🙂 🙂 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.