Kako vreme leti… Jel se samo meni to čini ili je i kod vas tako?

Prošlog meseca nisam stigla da napišem ovakav post, ali sam zato odlučila da vam danas pokažem šta je to što je na mene ostavilo utisak u julu, i koji su to proizvodi koje sam najviše koristila i kojima sam najviše bila zadovoljna proteklog meseca. Ovo je samo delić toga što bih htela da predstavim, ali od nečega moram da počnem.Dakle:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

  • Sephora micelarni tonik za lice za normalnu/kombinovanu kožu – ranije sam isprobala sva njihova sredstva za skidanje šminke i nijednim nisam bila oduševljena. Ipak, ako ste čitali neke od mojih ranijih postova /komentara, mogli ste da primetite da mnogo volim da skidam šminku micelarnim losionima, i kako se onaj od Bioderme koji mi je bio najbolji kod nas više ne može nabaviti, oduševila sam se kad sam videla i da brend Sephora proizvodi nešto slično. Za sada sam zadovoljna, lepo skida i vodootpornu šminku za oči/usta/lice, lice ostaje čisto, jedini problem (nekome sa suvom/normalnom kožom) može biti zatezanje koje se oseća posle uklanjanja šminke, što meni ne predstavlja problem jer posle toga svakako koristim kremu, a i imam kombinovanu kožu koja je sklona mašćenju pa volim taj osećaj zategnutosti. 150ml košta oko 500 dinara što nije mnogo, ali mislim da ću ga brzo potrošiti.
  • Balea Aqua Marine fluid za telo – Mnogo lepo miriše. Ne znam na šta me podseća, možda na neki parfem koji sam imala kad sam bila mlađa, ali mi se osim super mirisa sviđa i što ne ostavlja kožu lepljivom, brzo se upija i vrlo je lagan. Kao što mu samo ime i kaže, to je fluid, dakle laganije je i od kreme i od losiona za telo. Kako ne patim od suve kože ovo mi baš odgovara, mada nisam sigurna koliko će odgovarati devojkama sa suvom kožom. Ali miris, mmm….
  • Avon Foot Works sprej za stopala sa višnjom – super stvarčica za rashlađivanje. Ne čini ništa posebno za moja stopala, ali mnogo fino miriše i daje prijatan osećaj hlađenja kada se naprska na stopala, pa tako nije loša stvar za ove vrele dane kada se umorni od šetnje vratite kući.
  • Elf četka za puder /Powder Brush/ – preporuka dragih blogerki koju sam odmah naručila i presrećna sam što sam ih poslušala. Četka koja je tvrda, ravna, a na vrhu tako mekana da je to neverovatno. Za sada sa njom nanosim puder u kamenu/u prahu / ponekad rumenilo, ali ne sumnjam da je odlična i za razne druge namene.  Fenomenalna četka!

.

.

  • Rimmel 60 seconds  lakovi za nokte u nijansama Star Studded i Instyle Coral – Simpatični lakovi, mala pakovanja, ok cena, lepe letnje boje – ova dva sam baš iznosila proteklog meseca. Jedan je sedefasto belo-žućkast sa belim šljokicama, drugi je kremast koralni rozikasti. Prezadovoljna!
  • Golden Rose Quick Dry Top Coat – Ovo je jedna od onih kupovina kada za male pare (130 dinara) dobijete stvarno sjajnu stvar. Mislim da je ovo najpristupačniji i najbolji brzosušeći nadlak koji se može nabaviti kod nas. Suši se, dakle, brzinom munje, ne ostavlja mehuriće, ostavlja divan sjaj, i traje baš dugo. Malo je nezgodan za nalaženje (ja ga kupujem na Bajlonovoj pijaci), ali kad nađem, uvek kupim par komada. Upravo trošim 5. ili 6. bočicu, toliko je dobar. Inače je providan, meni se malo obojio od raznih lakova, i još sam htela da kažem da je daleko daleko  ispred Essence brzosušećih nadlaka koji su jedini osim ovog u tom cenovnom rangu kod nas. I sa ovim više nemam problem sa lakiranjem noktiju pred spavanje, jer ih stvarno suši za manje od minuta. Zaista toplo preporučujem.

.

.

  • Alverde kremasto rumenilo u stiku iz ograničene kolekcije Rose Garden u nijansi 604 Rose Love je sasvim dobro rumenilo. Boja je lepa, tamno roze, i nije tako tamna kad se razmaže koliko je u pakovanju. Ima diskretan sitan sjaj u sebi, malo je tvrđe pa se teže razmazuje, ali kad se razmaže traje po ceo dan. Inače ne volim Alverde dekorativnu kozmetiku, jer u par stvari koje sam kupila sam se veoma razočarala, ali kako sam opsednuta rumenilima u svakom obliku, ovakvu zanimljivost, posle testiranja u prodavnici, nisam želela da propustim. Sviđa mi se i kartonsko pakovanje, deluje vrlo simpatično (ne znam koliko će da traje, doduše), i jedina stvar koja mi se ne dopada je jak miris ruže čiji nisam najveći fan. U svakom slučaju vredi ga imati.
  • Avon Bali Bliss toaletna voda – Šta da kažem – nije baš postojana, ali mi se sviđa kako miriše. Kažu da je inspirisan lepotom Balija i donosi harmonično kombinovane egzotično voćne, cvetne i drvene note, i da je kreiran od egzotičnih i voćnih nota, cvetnih esencija strasnog frangipanija i od aroma egzotičnog drveta koji doprinosi finom toplom prizvuku. Ja volim letnje parfeme, volim voćne note, i meni su svi Avon letnji mirisi do sada bili lepi, pa tako i ovaj nije izuzetak. Plus, sviđa mi se i pakovanje. Plus, nije skup. Plus, uz njega možete pazariti losion za telo i svetlucavi losion u spreju iz iste kolekcije, i svi zajedno mirišu na leto.

.

.

  • Freeman maska za lice od ananasa – Tačnije, enzimska maska za lice od ananasa sa voćnim kiselinama. Sjajna maska, ja je koristim već neko vreme i nikako da je potrošim. Vrlo je lagana, ne isušuje kožu ali stvarno lepo osvežava i otklanja mrtve ćelije sa površinskog sloja kože pomoću (pretpostavljam) tih enzima i voćnih kiselina a i pomoću sitnih zrnaca koje sadrži. Nanese se na lice, drži se desetak minuta i ispere. Ja je koristim dva-tri puta nedeljno jer mi ne isušuje i ne zateže kožu, i što se mene tiče (kombinovana koža!) bezbedna je čak i za svakodnevno korišćenje (jedino što ne sme da se koristi u blizini očiju).  Povrh svega, ima 150 ml u pakovanju a dovoljno je zrnce-dva za celo lice i košta oko 400 dinara – super isplativa maska za sjajnu i obnovljenu kožu.
  • Dove Visible Care Renewing krema za tuširanje – Kako je ovo dobra stvar! Stvarno sam oduševljena ovom kremom za tuširanje. Ne izgleda kao gel već kao krema, a i koža je posle tuširanja ovim sredstvom divna i mekana, kao da sam uradila piling. Otkad se ovim tuširam uopšte ne koristim piling za telo. I ne nedostaje mi. I stvarno preporučujem da probate.

.

.

  • Stila Lip Glaze sjaj za usne u nijansi Watermelon – Pošto sam obišla već polu-opustošenu Seforu proteklog vikenda i naišla na neke popuste, nisam mogla da odolim između ostalih stvarčica i ovom sjaju od Stile u ovoj divnoj kremastoj roze boji. Sjaj je gust, nije uopšte lepljiv, ostavlja lepu blagu roze nijansu na mojim usnama i traje sasvim solidno za jedan sjaj.  I mnogo se sija, ali iako nisam ljubitelj sjajeva (više sam za polu-mat varijante karmina) ovaj mi se baš dopada i sa zadovoljstvom ga nosim. I mnogo lepo miriše. I na popustu je.
  • Avon Pro To Go Ruž za usne u nijansi Nude Peach – Ne znam da li se ova nijansa i dalje može pronaći u katalogu, jer ovaj karmin nije baš novost, a i ja ga imam već neko vreme. Iako bi trebalo da je po nazivu breskvasta, ona više vuče na roze, ali je meni za leto to jedna od omiljenih nijansi za usne. Osim boje, zadovoljna sam i kvalitetom ovog karmina, ne traje dugo na usnama kao i ostali “obični” ruževi ali je baš fino kremast i savršeno neguje. I lepo i lako se maže, i boja mi je super.

.

.

  • Avon narukvica Randa Charm Bracelet
  • Minđuše Six u obliku mašnica

.

.

  • Essence Smokey Eyes Set u braon nijansi – Ovo je prva senka koju sam kupila od Essence, jer sve pre toga koje sam probala činile su mi se ili nedovoljno pigmentisane i nepostojane, ili mnogo praškaste. Pročitala sam nekoliko pozitivnih komentara na raznim blogovima o ovom setu (dosuše u crnoj boji), a i kad sam ga isprobala u DM-u učinio mi se super, i drago mi je da sam ga kupila. Sastoji se od tamno braon senke sa sitnim sitnim šimerom/šljokicama, tamno braon ajlajnera i slabo upotrebljive četkice. Ima i uputstvo za aplikaciju, boje su lepe, dosta tamne i veoma postojane, i kako mi se mnogo sviđa, planiram da kupim i onaj u crnoj boji i u sledećih nekoliko dana posvetim im poseban post sa detaljnom recenzijom i swatch-evima.
  • Avon MagiX podloga za lice u nijansi Natural Beige – Ovo bi trebalo da bude tečni puder, mada meni više liči na neku podlogu ili bazu, ili pak toniranu kremu za lice. Postoji i Avon MagiX baza za lice koju sam odavno probala ali mi se uopšte nije svidela, ali sam ipak odlučila da isprobam i ovaj proizvod iako sam bila skeptična. Ova podloga ne čini mnogo toga za moje lice – ne mogu reći da ga preterano matira, već samo minimalno, mada se od nje ni ne sijam. Nema skoro nikakvu, tj. ima jako slabu moć prekrivanja, što bi značilo da samo malo izjednačava ten, i ne prekriva ni sitne fleke, a verovatno ni bubuljice. Meni se ipak dopada jer ima silikona (izjednačava površinu kože, popunjava borice i porice), lagan je, malo mi izjednači ten, malo sprečava da se sijam, i boja (iako tamna u pakovanju) se lepo izjednači sa bojom mog tena. Prava letnja podloga, i prva stvar ove vrste koja mi se dopada od Avona.
  • Maybelline Falsies VolumExpress maskara – Po preporuci koleginice blogerke Beautymaniac sam kupila ovu maskaru iako sam je do sada zaobilazila (uglavnom zbog zakrivljene četkice), i nisam se razočarala. Daje solidan volumen, lepo produžava trepavice, malo je čudnog oblika na koji nisam navikla pa mi je trebalo malo prakse sa njom, i jedino što mi smeta je što je previše tečna, mada je tako sa većinom maskara dok su sveže. Za nedelju-dve će se verovatno dovoljno osušiti da mogu da kažem da mi je odlična.

Toliko od mene u ovoj retrospektivi omiljenih proizvoda za mesec jul.

Da li vam se nešto od ovoga dopada? Šta ste vi najviše koristili tokom ovog letnjeg meseca? Šta od šminke koristite (i da li uopšte koristite) kad su ovakve vrućine?

Komentari

comments

6 Responses

  1. Avatar
    Biba

    Super post, vedno z zanimanjem preberem take stvari. Rimmel laki in Stila lip glos mi krasno izgledajo!

    Reply
  2. Avatar
    Maybe

    Volim ovake postve jer uvijek saznam nešto novo. Evo npr za tvoj GR nadlak. Volim tu marku ali kod nas ju je teško naći, na žalost, no budem se potrudila doći do tog nadlaka!

    Reply
    • Avatar
      Maybe

      prvo te moram ljubiti, a onda reći zašto!:-)
      danas sam na tvoju preporuku išla po GR quick dry i naravno da sam ga odmah isprobala! sve, ama baš sve što si napisala za njega stoji!!!! za 3-4 min i manje su mi nokti bili potpuno suhi!!!!!! a sve to za smao 27 kn!!!!!!!
      ljubim te!

      Reply
      • makeupandmore
        makeupandmore

        e baš mi je drago da si ga našla i da ti se dopada! mnogo mi je drago! uvek mi je bilo krivo da dam po 10ak eura za neki opi brzosušeći ili tako neki skup, jer ih trošim u količinama (svaki dan skoro mažem nokte), ali ovo je pun pogodak i drago mi je što je i tebi dobar. i kod nas se ne nalazi baš lako, ali ga vredi potražiti! poljubac i za tebe!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.