Imam Lilly drogeriju ispred zgrade, tako da sam skoro svakodnevni posetilac – lili-tete verovatno trljaju ruke kad me vide, jer imam problem da odatle izađem prazne korpe. I kad nemam šta da kupim, gel za tuširanje je uvek opcija. To je uvek potrebno i nekad će se sigurno potrošiti, jel da? E sad, tuš kabina na moju veliku žalost ima prilično ograničen prostor za proizvode, pa tu stoje samo oni koje trenutno koristim. Danas mi je nekako baš došlo da napišem post o njima, pa sam ih pokupila u korpicu i dovela na slikanje, učinilo mi se kao dobra prilika da napišem par reči o nekima od njih koji možda ne bi dobili više prostora na blogu. Ostali su ostali da odmaraju u dubinama fioka i ormana, a kad i njih isprobam, možda mi opet dođe da napišem sličan post.

kupatilo1 kupatilo2

Balea gel za tuširanje sa mirisom cveta jabuke i uljanim perlicama divno miriše, kao i ostala njihova sredstva za negu tela. Fino i neguje, što ne dobijam baš uvek od njihovih tuširalica, ali ovom sam baš zadovoljna. Jedina je šteta što se miris ne zadržava duže na koži.

Weleda piling za telo od breze takođe miriše divno, nekako limunasto, i fino čisti i neguje. Vrlo je blag, piling čestice u njemu su retke i mekane, pa je više kao neki gel za tuširanje nego klasičan piling. Podstiče aktivnost ćelija i obnovu kože, i kao deo njihove kolekcije za telo od breze se koristi kao priprema za anticelulit tretmane.

Le Petit Marseillais gel za tuširanje je ovih dana svuda po drogerijama, a i blogovima, pa je teško odoleti mu. Za prvu probu sam odabrala ovaj sa mlekom badema, a mene taj miris obara s nogu. Ne zadržava se na koži, a nega mu je prosečna, što mi ne predstavlja problem obzirom da mi je koža normalna a i uvek posle tuširanja nanesem mleko za telo ili za negu pod tušem. Dolazi u još nekoliko sjajnih mirisa koje bi trebalo istražiti, čemu se unapred radujem 🙂

kupatilo3

Balea uljani balzam za negu pod tušem je divne, penaste i prilično guste teksture. Miris me podseća na more, mada ne umem tačno da objasnim zašto (možda na kreme za sunčanje, tako nekako). Nega mu je osrednja, i iako je pravo uživanje koristiti ga, nije nešto što bi baš moglo da zameni mleko za telo, posebno ako vam je koža suva.

Eucerin losion za negu tela pod tušem je druga priča, mogu da kažem i suprotna: nema miris, što mi ne smeta (mada više volim kad ovakvi proizvodi mirišu), ali odlično neguje. Tekstura mu je poput klasičnog mleka za telo, ali je veoma hidrantan i lepo se nanosi i razmazuje, pa se i ne troši previše brzo.

kupatilo4

Eucerin gel za intimnu negu sam pominjala više puta na blogu, i jedan mi je od omiljenih, pa sam ga kupila već mnogo puta, a njegov neutralan miris, blaga i odlična nega i pristojna cena su samo neki od razloga.

Wilkinson Intuition brijači su mi pravo otkriće. Trenutno imam onaj za suvu kožu sa finim mirisom kokosa, a kako je skoro potrošen nisam ga slikala izbliza pa kako izgleda možete pogledati ovde. Interesantan je jer ima taj deo oko patrone koji je kao neki sapun, i dok se brijete on tako peni i miriše i (kažu) neguje kožu mada nisam primetila neki poseban efekat. U svakom slučaju je baš zgodan za korišćenje, i sam brijač sa jednom patronom košta oko 1000 dinara, koliko košta i pakovanje sa 4 patrone, što je prilično isplativo jer dosta dugo traju, a može sasvim fino da se koristi i bez gela za brijanje jer tu funkciju solidno vrši taj deo oko žileta. Videla sam i da Gilette Venus ima neki brijač koji radi po istom principu, pa mi je sledeći na listi za isprobavanje.

kupatilo5

Schauma Silver Reflex šampon sam kupila jer me ponekad nervira žutilo kose koju farbam u plavo, a švrljanjem po stranim blogovima sam zaključila da ovaj šampon od svih tih ljubičastih, mada daje i najslabiji efekat, najmanje isušuje kosu. I istina je da tek malo ublaži žutilo, ali je za kosu ok. Koristim ga svakih nekoliko pranja i pri kraju mi je, pa ipak planiram da probam nešto novo za ovu namenu – u planu imam Loreal Professional ljubičasti šampon, a ako imate neki predlog, značilo bi mi da pročitam.

Phyto Phytonectar šampon je jedan od mojih omiljenih već mesecima. To je jedan od malobrojnih šampona koji je bez štetnih i agresivnih sastojaka, dakle prirodan, a ne pravi mi slamu od kose, već od njega bude fina i mekana, čak i pre nego što nanesem regenerator. Plus, na kraju celog procesa kosa mi čak ima i volumen pri temenu, a nije spljoštena kao od većina šampona namenjenih oštećenoj i suvoj kosi. Jedina mana mu je što je malo skuplji, ali se isplati jer ga je malo potrebno i baš dugo traje.

Balea maska za farbanu kosu koju sam već puno puta pominjala na blogu, instant rešenje za suvu kosu. Posle samo dva minuta je kosa mekana, glatka i totalno spremna za lako raščešljavanje. Plus, cena.

Gliss Total Repair Instant maska za kosu u tubici mi je takođe fina kad želim trenutne rezultate. Posle svega nekoliko minuta omekša kosu, a miris mi se sviđa i dosta se dugo zadržava u kosi. Iako je tubica mala mogu da je koristim i dva puta, pa je za stotinak dinara koliko košta sasvim ok.

Revlon Nutri Color Creme regenerator u boji sam kupila mnogo puta do sada, pisala sam i nekad davno o bakarno crvenom, a ovaj koji sada koristim za smanjenje žutila kose je u ljubičastoj nijansi, 1002. Potrebno je držati ga na kosi par minuta, posle čega zaista osveži boju a ovaj konkretni i da sivkasto-ljubičasti ton (u zavisnosti koliko ga dugo držite na kosi, toliko boja bude intenzivna). Ne sadrži amonijak ni hidrogen, pa ne isušuje kosu, a deluje kao i klasičan regenerator pa posle njega nemam potrebu za maskom, sasvim fino neguje. Traje oko 15ak pranja (ja ga koristim nakon svakog 3. ili 4.), cena mu je poprilična, oko 2800 dinara za 250ml, mada može da se kupi i u manjem pakovanju, tubici, za duplo nižu cenu. Može se kupiti u salonima koji drže Revlon, a moj je iz Cvrle Hair Shop-a, mada ga na drugim mestima možete naći i jeftinije. Odlična stvar za sve plavuše koje muku muče sa crvenkastim pigmentom ili žućkastom tonom kose.

Šta se sve nalazi kod vas u kupatilu? Koja sredstva za tuširanje i kosu koristite ovih dana?

 

Komentari

comments

34 Responses

  1. Avatar
    DramaPrincess.Ana

    Ja imam puuuuno tuširalica, pa ih biram ovisno o raspoloženju. Naime, dijelim ih na ljetne, zimske, jutarnje, noćne, za faks, za izlazak… znam glupo je, ali ne mogu si pomoći 😀

    Post ti je super i bacit će me u trošak jer želim probati Balea gel za tuširanje, Weleda piling i Eucerin losion.

    Možeš li mi reći cijenu Eucerin losiona i je li dobar za izrazito suhu kožu?

    Reply
    • Zlatana - Makeup&more
      Zlatana - Makeup&more

      Nije glupo, i ja ih stalno menjam, i postoje neke koje su za posebne prilike ili raspoloženja 🙂 Eucerin od 400ml je oko 1200 dinara, mislim da je za suvu kozu dobar.

      Reply
      • Avatar
        DramaPrincess.Ana

        Dobro da nisam jedina ( u svom društvu sam sigurno jedina koja ima preko dvije tuširalice) 🙂

        Eucerin uopće nije skup tako da ću ga sigurno probati 😉

  2. Avatar
    Katarina

    Da li se ovaj sampon Silver reflex moze koristiti i za sedu kosu? Mlada sam ali imam dost sedih. Nakon godina farbanja zelim da pustim svoju sedu kosu. Znam da u inostranstvu postoje posebni samponi za negu takve kose koji sprecavaju zutilo. Da li tako nesto pise i na ovom samponu?

    Reply
    • Zlatana - Makeup&more
      Zlatana - Makeup&more

      Može, baš piše na njemu da je namenjen i sedoj i farbanoj kosi (i pramenovima). Postoje i ovde takvi šamponi, ali mislim da je ovo jedini od drogerijskih – jednom sam u liliju kupila i Keune Silver šampon ali mi je jako isušivao kosu. Skoro svi salonski brendovi imaju neki ovakav šampon, ali sam i ja u potrazi za idealnim. Za početak, ovaj nije loš…

      Reply
  3. Avatar
    Katarina

    Hvala! Bas mi znaci tvoje misljenje, pogotovo sto nisam u prilici da kupujem neke skupe sampone.

    Reply
  4. Avatar
    Milkšejk

    Predlazem ti da probas Cleo kupku sa braon poklopcem. Odavno ljepsu kupku nisam imala, a divan miris se zadrzava. Zatim Alverde kupka od nane i bergamota… Ova prva, Cleo, nije osvezavajuca nego mirise gotovo kao parfem. I to su recimo neke i vise nego povoljne tusiralice.
    Cini mi se da je podignuta velika halabuka oko Le Petit Marseillais proizvoda, probala sam gel za tusiranje sa mirisom mandarine i limuna, zatim mlijeko za tijelo na pumpicu (zuto pakovanje) i sampon. Skoro da sam ravnodusna:-).
    Lijep pozdrav, super post

    Reply
    • Zlatana - Makeup&more
      Zlatana - Makeup&more

      Ne znam da li Cleo ima kod nas, znam da je bilo ranije alai nisam viđala u poslednje vreme, proveriću svakako 🙂 Ja razmišljam da probam masku LPM, ali još ću razmisliti 🙂

      Reply
  5. Avatar
    Lily

    I ja trenutno uživam u svojoj LPM tuširalici od breskve, presavršena je! Prije sam uvijek govorila “ah, gel ko gel, svi su isti”, ali ovaj definitivno nije. Onaj od cvijeta naranče stoji u ladici i čeka svoju premijeru. Inače mi je poznat taj osjećaj “drogerije u susjedstvu”, i ja sam imala DM preko puta i svako malo sam bila u njemu, skoro sam inventar postala haha. Zabrinula sam se kada su me ljudi počeli ispitivati gdje što stoji, valjda su mislili da radim tamo.

    Reply
  6. Avatar
    Nena

    Da li ljubiasti sampon i regenerator ostavljaju “sedi” efekat na kosi? Htela bih da osvezim boju, ali svi purple samponi koje sam gledala na sajtovima ostavljaju (John Frieda, Lee Staford) taj “biber” efekat na pramenovima, a to mi se ne svidja.

    Reply
    • Zlatana - Makeup&more
      Zlatana - Makeup&more

      pa ostavljaju, ako se drže duže… za baš kratko vreme, npr. 2-3 minuta ne ostavljaju, ali čim se duže drže onda da. Da, svi šamponi ovog tipa (silver, tj. ljubičasti) daju takav efekat, valjda da bi ubili taj žuti odsjaj… mada ako se kratko drže mislim da može da bude fino. a i ta sivkasta boja se vrlo brzo ispere, već posle jednog pranja…

      Reply
  7. Avatar
    Books and Lilies

    I ja tako razmišljam, kad ne znam šta bih kupila, gel za tuširanje uvek dobro dođe i brzo se potroši (a ponekad kupim i dezodorans, i njih uvek treba). Ovaj narandžasti Balea deluje primamljivo.

    Reply
  8. Avatar
    Makeup and OTHER

    koristila sam Balea gel za tuširanje sa mirisom cveta jabuke i uljnim perlicama, jako sam zadovoljna s tim gelom 😀
    trenutno koristim Balea gel za ruširanje Melon Tango, baš ima lijep miris, L’oreal Ever Rich šampon za kosu i masku, My lady gel za depiliranje 😀 i još svašta nešto 😀

    Reply
  9. Avatar
    Jovana

    Haha ocigledno da imamo isti problem oko kapaciteta kupatila i kolicine kozmetike. Takodje da iz lilija ne izlazim a da nesto ,bar nesto ne kupim pa sam tako pre neki dan kupila Le Petit Marseillais sa mirisom narandze , interesuje me gde si uzela brijac?

    Reply
  10. Avatar
    Any Rainbow

    Eucerin gel za intimnu negu, koliko kosta, koliko ima mililitara i je l pise kolika mu je pH? :]

    Takav brijac prvi put vidim, ali skroz zanimljivo mi izgleda. Jos mirise na kokos… 😀

    Reply
  11. Avatar
    alittlemakeupobsessed

    od svega ovog imam samo LPM badem i obožavam!

    Kod mene se u kupaonici nalazi puno toga, sreća pa imam dovoljno polica da sve to stane, a trenutni favorit su mi LPM tuširalice i Loreal Professionnel Mythic oil maska. No ima tu svakakvih proizvoda 🙂

    Reply
    • Zlatana - Makeup&more
      Zlatana - Makeup&more

      blago tebi, ja u tušu nemam toliko mesta pa je sve po nekim ormarićima i fiokama, ali zato se i često smenjuju proizvodi pa ću opet uskoro neki ovakav post kad se psotava promeni 🙂

      Reply
  12. Avatar
    Jelena

    Odlična ideja. Isto kao i ti ne umem ni iz Lilija ni iz DM-a da izadjem praznih ruku. Isto imam gomile proizvoda o kojima bih volela da napišem reč-dve, a to je isuviše malo za zaseban post, te će ići u gomili. Oko Balea maske samo obilzam, a ne znam dokle ću uspeti da joj se oduprem. Baš me mami 🙂

    Reply
  13. Avatar
    Papilotna

    Taj Loreal ljubičasti iz profesionalne linije bih preporučila za preskočiti.

    Nemam ništa posebno osetljivo teme, a na njega nije lepo reagovalo, plus kosa je bila baš bzvz.

    Od tih ljubičastih, Lush Daddy O mi je definitivno najbolji. Odličan šampon i prirodno utiče na taj žućkasti odsjaj,

    Reply
    • Zlatana - Makeup&more
      Zlatana - Makeup&more

      Hvala ti, obratiću pažnju i istraživaću još malo, pročitala sam razne recenzije i neke su super, a neke negativne… krivo mi je što lusha nema kod nas više, ali ako negde budem išla, imaću u vidu taj šampon.

      Reply
  14. Avatar
    Tamara

    Lep post,ali nije mi jasno,spominjes lilly,a ovamo proizvodi iz dm-a ??

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.