Danas vam donosim utiske o novim dugotrajnim kremastim Maybelline Color Tattoo senkama o kojima sam čitala uglavnom pozitivne kritike na stranim sajtovima.

Maybelline tvrdi da su ove nove senke kremaste-gel teksture, i da su intenzivne čak 24 sata, a kako su se meni pokazale, možete pročitati u nastavku.

 

 

 

Prva Color Tattoo senka koju sam kupila bila je tamno crvena sa sitnim šljokicama, u nijansi Metallic Pomegranate. Bila je na popustu u čini mi se, DM-u, i učinila mi se nekako najzanimljivijom od nijansi, a kako takvu nijansu nemam među svojim kremastim senkama, izbor je pao upravo na nju. I moram da kažem da sam se oduševila!

 

 

Metallic Pomegranate je, pa može se reći i metalik senka, obzirom da ima dosta sitnih sjajnih čestica, ali ne izgleda napadno na kapku kada se nanese i razmaže, iako je intenzivna, gusta i veoma bogata, ne znam koji bih izraz upotrebila da je opišem ali “složena” bi možda moglo da posluži.

Jako je pigmentovana, nije ni previše tvrda a ni previše meka, odlične je teksture, i vrlo lako se blenda kada se nanese. Probala sam da je nanosim prstima i ravnom sintetičkom četkicom za senke (Sephora br. 26 i Avon sintetička četkica za senku koja sa druge strane ima sunđerčić za razmazivanje), i oba načina su se pokazala kao ok, s tim što se sa četkicom ova senka preciznije nanosi i blenda, pa je zgodnija.

Na kapcima bez ikakve podloge ova nijansa mi traje 4-5 sati bez skupljanja u pregibu, a posle toga polako počinje da bledi, dok mi podloga za senku produžava trajanje ovog proizvoda za par sati, pa iako to nije 24 sata koliko proizvođač tvrdi da će biti postojana, prilično sam zadovoljna i ovim, posebno kada se u obzir uzme cena, a i očekivanja mi nisu bila preterana.

 

 

Endless Purple  i Permanent Taupe sam kupila jer sam baš bila zadovoljna prethodnom nijansom, i žao mi je što moram da kažem da sam se malo razočarala.  Ljubičasta je divna, plavo-ljubičasta nijansa metalik finiša i bez nekih vidljivih svetlucavih čestica, ali je lošije teksture od prethodne, slabije pigmentovana, i postojana na kapcima bez podloge svega sat ili dva posle čega počinje da mi se skuplja u pregibu i da polako nestaje sa kapka. Sa podlogom nešto duže traje, možda dva ili tri sata, što je u svakom slučaju mnogo manje nego što sam očekivala, iako je boja divna i vrlo primamljiva.

Čime god sam pokušala da je nanesem nisam uspela u nameri da boja na celom kapku bude jednaka, i bez obzira da li sam nanela jedan ili više slojeva, uvek su ostajali neki manje obojeni ili skroz neobojeni delovi, tako da nisam uspela ni da je nanesem ravnomerno. Ne znam kako to da objasnim, ali mi se čini da je nekako masnija i mekša od prethodne nijanse.

 

 

Permanent Taupe sam kupila jer mi je boja bila divna. Inače sam toplog, žućkastog podtona, ali dosta ovakvih, hladnijih “taupe” – sivkasto braon senki imam koje su hladnije i volim kako mi stoje, i pritom su vrlo zahvalne za kombinovanje i često zgodne kako za prirodniji, tako i za dramatičniji izgled, pa kada sam videla da je ovo potpuno kremasta nijansa bez sjaja i šljokica a pritom i fine nedefinisane boje koju baš volim na očima, nisam mogla da odolim.

Međutim, iako se nije pokazala kao potpuni promašaj i ona je dosta lošija od prve nijanse, ali ipak bolja od ljubičaste.

Nešto je postojanija na kapcima od ljubičaste, i kod ove nijanse imam teškoće sa ravnomernim nanošenjem, ali ipak uz nešto truda uspevam da je nanesem kako bi trebalo, i za to su mi se najbolje pokazali prsti, mnogo bolje nego četkice.

 

 

Na kraju, žao mi je što sam od tri nijanse potpuno zadovoljna samo jednom, i to Metallic Pomegranate. Delimično sam zadovoljna i sa Permanent Taupe, dok Endless Purple, iako divne boje (šteta!) ne bih nikako mogla da preporučim. Mana im je što nisu sve jednake teksture i pigmentacije, i kad bi sve bile kao prva, zaista ne bih imala šta da im prigovorim, obzirom da sam ih na popustu platila između 400 i 500 dinara.

Međutim, pigmntacija ljubičaste, kao i nepostojanost na kapcima ljubičaste i taupe su me baš razočarale, jer se bez baze za senku jako brzo skupljaju u pregibu i skidaju sa kože, dok sa bazom za senku traju nešto duže ali ih je i teže naneti ravnomerno i lepo razmazati (izblendati), pa jedini način na koju ću ih ubuduće koristiti jeste kao podlogu za obične, prah senke, za šta su se pokazale sasvim ok.

Videla sam još nekoliko lepih nijansi koje bi baš mogle da mi se dopadnu, ali nisam sasvim sigurna da bih posle ovog iskustva ponovo sa njima eksperimentisala.

 

 

Da li ste probali neke od ovih senki? Koje nijanse imate i kakvi su vaši utisci?

 

 

Komentari

comments

23 Responses

  1. Avatar
    Coxy

    Baš mi je ovaj post došao u pravo vreme, obilazim oko ovih senki kao mačka oko vruće kaše 😀 Naravno da i mene najviše privlači taupe nijansa, radovala sam joj se dok još nije stigla u radnje, ali onda sam pročitala da je nepostojana i odlučila da odložim kupovinu. Imam masne i spuštene kapke, na meni bi joj trajnost očito bila nula 🙁 Mislim da ću za početak kupiti onu braonkasto-bronzanu, trebalo bi da je ona iste teksture kao Metallic Pomegranate.

    Reply
  2. Avatar
    hermetic

    Imam ovu Taupe i 035 Bronze, koja je bas topla i cini mi se po teksturi najslicnija kako opisujes ovu Pomegranate, a i finish je isti, nju preporucujem, a Taupe jeste dosta slabija, to se videlo i po testeru ali sam je kupila jer mi se bas svidela nijansa.

    Reply
  3. Avatar
    marija

    volim da procitam vas komentar….merkam ove senke neko vrem…braonkasto-sivkasta nijansa nije losa…ali ako nije postojana..bolje je da uzmem neku intezivniju…

    Reply
  4. Avatar
    Joanne C.

    Hm, vec neko vreme ih gledam, i merkam ove dve koje nisu toliko pigmentovane. Post mi je dosao u pravi trenutak, da razmislim i odaberem neke druge… 🙂 xo

    Reply
  5. Avatar
    Diamond

    Znaci, ove zime cemo se setati u bojama nara… 🙂
    Da li mogu jos negde da ih kupim osim u DM-u ?

    Reply
    • Avatar
      Diamond

      Nasla sam ih u Lilly-ju i potpuno si u pravu !!!
      Jedino Pomegranate je vredna paznje, nazalost… Ona ljubicasta je stvarno prekrasna, ali toliko nepostojana da je to za pricu…Preporucujem jos i Tenacious Teal , prelepa boja, dobro se drzi i trajna je…;)

      Reply
      • Makeup&more
        Makeup&more

        Bas si brza, htedoh da napisem da ih ima u Lilly-ju!
        Divna je ta tirkizna, ali imam vrlo slicnu isto kremastu pa je nisam mnogo zagledala.. devojke hvale i bronzanu… nje nije bilo kad sam ja gledala, ali ako je kao Pomegranate verovatno cu je kupiti pa cu dodati u post 🙂

  6. Avatar
    Nena3110

    Hvala za ovaj post.
    S obzirom na to da nosim sočiva, mogu da koristim samo kremaste senke, a i njih retko, uopšte retko šminkam oči, samo u posebnim prilikama, jer su mi veoma osetljive, pa mi puno znači da pročitam o tome kakvi su prozvodi.
    Kupim sebi, pa uglavnom potroše ćerke 🙂

    Reply
  7. Avatar
    LeClaire

    Ja imam Permanent taupe, On and on bronze i Pink Gold. Prve dve sam kupila u inostranstvu, a poslednju u Srbiji i pre svega razlika u ceni je znacajna. U Spaniji je 8 evra, u italiji 11, a kod nas 700din. Ja imam masne kapke i meni se jos uvek ni jedna nije skinula na pola dana, pogotovo Permanent taupe, koja je mat i treba malo pritisnuti pri skidanju. Ja ipak, iz predostroznosti, koristim uvek Too Faced Shadow Insurance, ali probala sam i bez podloge i uvek su se lepo drzale. Sve pohvale. 🙂

    Reply
  8. Avatar
    Lou Moonzberg

    i ja sam je uzela u dmu na sniženju, al crnu.
    pigmentovana je nekako srednje, al se haos teško razmazuje i nejednako. al mogu ti reći da dosta dugo stoji, zasuši se, pa skoro i cementira.
    s obzirom da se osećam sad kao da sam bezveze dala novac za tako nešto, ipak planiam da je koristim, al ću preko nje dodatno stavljati crnu senku, čisto da blendiram jer je sa ovom to poteže.

    Reply
  9. Avatar
    Katarina

    Tirkizna je fenomenalna! Ja je koristim sa senkom u kamenu iste boje (Mini Colorama) i onda traje bas dugo…jedva je skinem! 🙂

    Reply
  10. Avatar
    Melissa

    ja sam odusevljena sa ovim kremastim senkama i imam ih u bronzanoj i plavoj nijansi.
    Meni su veoma postojanei ajl najlkse mi je da ih nanosim prstima.
    Da ti se ne bi skupljala senka na kapcima pokusaj da nakon stavljanja ove masne senke stavis neku senku u pragu *(da bih sacuvala boju stavim probliznu boju senke u prahu ili istu boju / Ako zelim da malo posvetlim pigment te kremaste- stavim malo belicaste senke u prahu.) POKUSAJ TAKO,MENI JE POSTOJANA CITAVOG DANA KREMASTA SENKA
    VELIKI POZDRAV :*

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.