Većina ovih proizvoda se u DM drogerijama pojavila još početkom leta, ali mislim da su i dalje aktuelni jer su nas tropske vrućine baš sada pritisle, a skoro sam sigurna da ima i onih koji se, kao i ja, tek pripremaju za odlazak na godišnji odmor. Ja sam se za svoj skoro pa spremila, i ostalo mi je da se pobrinem samo za još neke sitnice, plus nekih desetak dana koje molim da brže prođu i da se ne vuku tako sporo 🙂 Jedan deo mojih priprema upoznaćete u ovom postu, letnja Balea + Sundance ekipa na okupu:

balea001 balea003 balea004 Počeću od kose,  i predstaviću vam ovogodišnji deo letnje kolekcije koja bi trebalo da pomogne da nam kosa preživi udare sunca, soli iz mora, hlora iz bazena, vetra, i ostalih letnjih štetnih uticaja. Posebno kosa kao što je moja, farbana, koju moram da napadam svim raspoloživim sredstvima dok sam na letovanju, jer u suprotnom počinje da liči na… metlu, na primer.
Isprobala sam Balea After Sun 2 in 1 šampon i balzam iz te kolekcije, i mogu da kažem da je odličan. Nije tajna da se moja kosa odlično slaže sa Balea šamponima, što je uz njihovu super cenu (ovaj je negde oko 200 rsd) zaista pun pogodak. Dodatak balzama čini kosu svilenkastom i mekom, miriše na nešto egzotično i letnje, najviše kokos, UV zaštita se brine o kosi izloženoj suncu, a dodatni plus je što ovaj preparat ne sadrži silikone. Uz šampon se mogu kupiti i kapi za zaštitu kose od sunca i za negu posle sunčanja, i jedina mana im je što su količine ograničene pa se može desiti da ih nestane u prodavnicama iako je leto u punom jeku!

balea006

Neki od mojih ljubimaca su i proizvodi egzotičnih mirisa, kojima ne treba mnogo kako bi me teleportovali na neke daleke plaže sa sitnim belim peskom, tirkiznim morem i vrelim tropskim vetrom, pa sam se obradovala Brazil Mango kolekciji (takođe ograničene količine). O gelu za tuširanje mogu da kažem samo da je odličan kao i ostali Balea gelovi za tuširanje, ostavlja zanosan miris i ne isušuje kožu. Sprej za telo je fenomenalan, i pre nego što sam ga dobila od DM-a i sama sam ga kupila, jer je očarao ne samo mene nego i sve one koji se nađu u mojoj blizini kada ga nanesem: brzo se suši, za jedan bodi sprej sasvim dovoljno dugo se oseća na koži, miris je predivan, slatkast ali osvežavajuć, i pakovanje je ili prilično veliko za ovakav proizvod (ili se samo sporo troši). Preporučujem ga od srca!  Na kraju, tu je i dezodorans od manga da upotpuni kombinaciju, posebno ako baš želite da posle sva tri upotrebljena proizvoda neko ide za vama sa namerom da vas pojede (toliko lepo mirišu). Deo sprej, tj. dezodorans je ok, ja više volim neke neutralnije mirise dezodoransa kako bih mogla da se razmašem sa parfemima, ali za leto, pa još u kombinaciji, stvarno ne mogu da nađem manu ovim proizvodima.

balea007

I evo ga još jedan od mojih Balea letnjih favorita: Balea Aqua, iliti kako mu samo ime kaže, voda u spreju. Dakle, ovo nije termalna voda kao one neke iz apoteke, ali za cenu od nešto preko 100 dinara, odlična je stvar. Ovog sam već potrošila dve bočice i kupila još nekoliko (čisto da se nađe, i dobro, možda sam malo hrčak), jer pakovanje nije preveliko ali tako dobro dođe da je imate pri ruci, i zbog cene mi nije žao da ga trošim u bilo kojoj prilici. Zgodan je za na poslu, za u prirodi, za na bazenu, za na plaži, i uopšte za bilo koje mesto koje vam padne na pamet, a da počinjete posustajete od vrućine i preznojavanja. Divno osvežava, nema miris, ne utiče loše na šminku, ima fin raspršivač, zgodno je upakovan…. odlična i must-have letnja stvarčica.

balea008

Zatim, dva Sun Dance proizvoda – u pitanju je takođe DM robna marka čiji proizvodi obuhvataju proizvode za zaštitu od sunca, negu posle sunčanja i za samopotamnjivanje. Ranije sam koristila samo ove poslednje, a ove godine sam priliku pružila i Sun Dance mleku za sunčanje sa zaštitnim faktorom 20, koje je prijatno na koži, brzo se razmazuje i upija, masnjikavo je ali ne previše (kao i sva ostala mleka za sunčanje) i fino miriše, klasični miris preparata za sunčanje (npr. kao Nivea). Drugi proizvod je sjajan Sun Dance losion za negu kože posle sunčanja sa pantenolom, koji se takođe brzo upija, vrlo je lagan zbog čega kod mene ima ogroman plus, odlično hidrira i umiruje kožu koja je bila izložena suncu (da, izlagala sam se suncu i ovde u Beogradu), i takođe fino miriše, ali svežije, i miris ne ostaje dugo na koži. Ono što ih, osim navedenih osobina izdvaja od konkurencije je njihova cena koja je veoma povoljna – neću je pisati jer ne znam tačno ali ću sutra kad dobijem informaciju dodati i to.

balea009

Još jedna stvarčica koja će vam dobro doći leti je Balea svetlucava krema za noge i stopala. U pitanju je lagana formula obogaćena Shea buterom, predviđena za negu ne samo stopala već i celih nogu, a caka je u tome što sadrži mikro čestice sjaja – nisu u pitanju neke šljokice koje se vide, nego baš sitne, skoro pa nevidljive srebrnkaste sjajne čestice, koje koži na nogama daju baš lep izgled. Krema je sa glicerinom a ja takve volim, brzo se upija i nije masna, a kao šlag na torti, ili jagoda na vrhu, miriše predivno, nekako voćkasto i osvežavajuće. Nije u pitanju neka krema za jako suvu kožu, ali sam zadovoljna kako hidrira moju normalnu, i baš je fin i koristan proizvod za leto.

balea010

Eto, tako je izgledalo moje druženje sa Baleom prošlog meseca, a već ovog imam još nekih lepih i mirišljavih njihovih proizvoda o kojima ću vam pisati u narednim postovima.

balea005

Kao i uvek, volela bih da pročitam da li ste probali nešto od ovoga i kakvi su vam utisci, koji su vaši omiljeni Balea proizvodi za leto, i naravno, jedva čekam vaše ideje i predloge koji će mi pomoći da sastavim sledeću šoping listu za novi pohod na DM 🙂

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

14 Responses

  1. Avatar
    janedoe

    baš danas kupila vodicu, ali već sutra moram uzeti ovaj sprej za telo 😀

    Reply
  2. Avatar
    Dear Skin

    Iskreno, ovo ljeto sam kupila samo jedan Balein proizvod: neki losion za tijelo sa šimerom.

    Htjela sam i ovu vodu za lice isprobati ali je nikad nema 🙁

    Reply
  3. Avatar
    Any Rainbow

    Guuuurl, tvoje slike su fantazija! 😀 Obozavam taj kvalitet, odmah sve mnogo lepse izgleda. Mozda neki post o osvetljenju i nacinu slikanja ako nekad budes imala vremena. :]

    Reply
  4. Avatar
    LilMee

    ja sam preskočila ovu Mango liniju, ali sam uzela Hawaiian Pineapple, Fiji Passionfruit gel za tuširanje i losion za tijelo sa shimmerom… super ljetni mirisi! 🙂

    Reply
  5. Avatar
    Di

    Balea Aqua je super stvar, bas sam pre neki dan potrosila svoje pakovanje. Skoro sam kupila kremu za samopotamnjivanje i sasvim lepo radi posao, posto ja ne volim da se izlazem suncu, jako mi smeta.

    Njihov super proizvod koji je jako jeftin je gel za umivanje, u roze bocici, imaju 2 vrste. Jedan je za sve tipove koze, a drugi cini mi se za normalnu, oko 300 dinara je i stvarno je super. Takodje i kremice za lice za svaki dan, ja to sada vise koristim kao podlogu za sminku, posto jako lepo lice izgleda kada se stavi puder preko toga. Sta jos, da, ulosci za obucu su im odlicni, jeste da nema veze sa kozmetikom ali je dobar proizvod. 🙂 Ako se setim necega da valja, dopisacu dodatni referat.

    Reply
  6. Avatar
    Natasa

    u Jagodini u Dm-u nema ovog sampona vec odavno i uzasno me nerviraju zbog toga 🙁

    Reply
  7. Avatar
    Vanja

    Hello!
    I love all Balea products, so cheap but so amazingly good! I love the body spray just like you do:)
    What do you say about following each other? I already follow your cute blog!

    Reply
  8. Avatar
    Ivana

    Ovu Balea vodu u spreju namjeravam kupiti no nažalost nisam je do sada našla u dm-u kad sam bila u prilici doći do dm-a. Imam jedno pitanje vezano za Sun Dance losion za njegu kože posle sunčanja sa pantenolom. Kupila sam ga početkom ljeta i koristila sam ga nakon sunčanja (super proizvod) no kako mi ga je ostalo više od pola a neću se više sunčati, do li se on može koristiti nakon tuširanja bez prethodnog izlaganja suncu kao zamjena za neki drugi losion?

    Reply
  9. Avatar
    perfumediamond

    Jedino sto mi se ne dopada kod Balea kozmetike je to sto su im mleka za telo, kreme za ruke i tako dalje prepuna parabena, a ja se trudim da to izbegavam koliko god je moguce…

    Reply
  10. Avatar
    Ela

    Ja ih i dalje rado koristim, tokom svih ovih godina, ali za svakodnevnu upotrebu. Za more mi je ipak potrebno nesto jace

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.