Još 2011, Lancôme je predstavio Visionnaire, svoj prvi serum sa molekulom LR2412, revolucionarnim otkrićem koje je rezultat dvanaestogodišnjeg istraživanja, a inspirisano je procesom samoobnove biljaka u cilju postizanja lepše kože. Sada, tri godine kasnije, Lancôme pretače moć ovih izuzetnih molekula u srce kreme kako bi ispunio želje žena za raskošnijim teksturama koje bi dopunile ili zamenile serum, a nakon skoro dva meseca korišćenja  Visionnaire Advanced Multi-Correcting kreme koja obećava glatku, sjajnu i puniju kožu, slede i moji utisci.

Molekul LR2412

Lancome Visionnaire krema sadrži molekul LR2412 u koncentraciji od 2%. Ovaj molekul je poseban po tome što ima mogućnost prodiranja u sve delove kože i dokazano deluje na četrnaest ključnih markera unutar različitih slojeva kože, podstičući dinamički proces obnove tkiva. Takođe,sadrži i hijaluronsku kiselinu koja igra ulogu u izgledu punije kože, a i ključni činilac je pri prenosu određenog broja ćelijskih poruka za optimalno funkcionisanje svih komponenata kože. Tu je i adenozin, koji pomaže u zaštiti mreže kolagena, nadopunjujući blagotvorno delovanje molekula LR2412.

lancome-visionnaire-2

Tekstura

U teškoj i luksuznoj plavoj teglici sa zaštitinim poklopcem nalazi se krema lagane, skoro gelaste teksture. Miriše intenzivno i osvežavajuće, a miris se zadržava na koži neko vreme i daje vrlo prijatan osećaj kada se nanese. Na teglici nema sastava a nisam mogla ni da ga pronađem na internetu, ali pretpostavljam da ima silikone pri vrhu liste jer je krema svilenkasta dok se nanosi, divno klizi po koži i ostavlja je savršeno glatkom. Ne upija se trenutno kao što sam mislila kad sam prvi put pod prstima osetila gelastu teksturu, ali na koži ne ostavlja nikakav sloj ni masni sjaj, već joj daje dozu svežine i čini je vidno nahranjenom i hidriranom.

Ono što me je kod ove kreme oduševilo je upravo tekstura, koja deluje tako sveže i lagano a zapravo je veoma bogata i hranljiva kad se nanese na kožu.

lancome-8

Dejstvo

Krema nije masna, ali nije ni takva da se potpuno upije i ostavlja lice matiranim. U pitanju je neka sredina, vrlo prijatna sredina koja dovoljno hidrira lice i čini ga blistavim i glatkim već posle prvog nanošenja. Moja koža je normalna, leti malo masnija na t-zoni, i ova krema mi je odlična za noćnu upotrebu ovih dana – nanosim je posle čišćenja lica, a budim se sa mekanom, finom kožom koja je nahranjena i nemasna.

Odlična je i kao podloga jer zagladi pore i stne linije pa se može se koristiti ispod šminke, ali mi se čini da bi kao takva više odgovarala onima sa suvom kožom, a meni je ovih letnjih dana za upotrebu tokom dana ipak potrebno nešto što se brže upija i nije ovako bogate teksture.

lancome-6

Posle nekoliko nedelja upotrebe, za Lancome Visionnaire Advanced Multi-Correcting Cream imam samo reči hvale: lice mi izgleda svežije, čistije i pod prstima deluje elčastičnije, a ten je blistav i ujednačen. Iako gelasta i veoma prijatna (čemu doprinosi i taj divno svež miris), iznenadila me je sposobnošću da nahrani i najsuvlje delove kože.

lancome-visionnaire-3

Cena ove kreme je oko 10000 dinara za 50ml, a može se kupiti u bolje snabdevenim parfimerijama. Odlično se razmazuje pa je za upotrebu potrebna minimalna količina, a teglica može trajati nekoliko meseci.

Uz Visionnaire kremu o kojoj sam vam danas pisala, u Visionnaire liniji postoji još nekoliko proizvoda koji mame svojim konceptom, a osim kreme za predeo oko očiju i seruma koji sadrži čak 4% LR2412 molekula, posebno zanimljivo deluje preparat za vizuelno uklanjanje pora i ostalih nepravilnosti – Visionnaire 1 minute Blur Instant Skin Perfector:

lancome_visionnaire_yeux_cijela

 Da li ste probali Visionnaire kremu ili neki drugi preparat iz ove linije?

lancome-7

 

Proizvod prikazan u ovom postu poslat mi je od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

7 Responses

  1. Avatar
    Jelena

    Imala sam tester kreme za predeo oko ociju iz ove linije i bila mi je jako prijatna za koriscenje (vrlo prijatan osecaj na licu kad je stavim)

    Reply
  2. Avatar
    Lara

    Moja koza, posebno ta t-zona je jako masna, pa izgleda da bih trebala da je preskocim. 🙂

    Reply
  3. Avatar
    Miljana

    Visionnaire koistim skoro dva mseca sa tim da ovde u Dubaiju je izasla nova 4% postotna verzija iste kreme koja se nalazi u prodaji tek nekih mesec dana.Visionnaire koristim u kobinaciji sa Genifique kremom-serumom i prezadovoljna sam sa tim da je moja koza po prirodi masna,posle nanosenja nema vidljivih tragova masnoce na kozi.
    Mozete je koristiti za svaki dan kao i primer pre sminkanja.Tekstura koze posle nanosenja je svilenkasta i nezna.Sam miris koze je fenomenalan i zato toplo preporucujem svim damama nezavisno od godista jer krema svakako sadrzi anti age efekat.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.