Proleće nam je donelo mnoštvo make-up kolekcija raznih kozmetičkih kuća, a među njima i novu limitiranu kolekciju šminke iz Dr Hauschka prirodne kozmetike, koja nam je predstavila šarenoliki svet boja za lice, oči i usne. Malo drugačije nijanse od onih na koje smo od Hauschke navikli, živahne i vesele ali i dalje elegantne i suptilne, slave ovo godišnje doba ističući prirodnu lepotu – od mat do sjajnih, preko koralnih do modrih, bogate nijanse i blagi prelivi su u savršenoj harmoniji, dok pažljivo odabrani sastojci čuvaju i neguju i najosetljiviju kožu.

dr hauschka sminka promo 01

Apsolutna zvezda ove kolekcije je Dr Hauschka Matte&Shimmer Blush Trio – trobojno rumenilo u roze i bronzanim tonovima, sa mat i sjajnim delovima koji se savršeno kombinuju. Rumenilo je fino i svilenkasto na dodir, dobro je pigmentovano ali sa merom, a nijanse su prilično neutralne i kao takve bi mogle da odgovaraju svakoj boji tena i podtonu kože.

Tu su i Dr Hauschka LipGloss 07 sjaj i Dr Hauschka Lipstick 18 karmin, neutralnih smeđe koralnih nijansi koji se odlično uklapaju i dopunjuju sa ostalim proizvodima, Kajal Eyeliner 08 – olovka za oči hladno braon boje, kao i dve duo senke – Duo Eyeshadow, interesantnih kombinacija boja: zeleno ljubičasta u nijansi 08 i roze plava sa oznakom 09.

dr hauschka sminka promo 02_Fotor_Collage

 

Tu je i promotivni video:

.
Dr Hauschka Chorus kolekcija nam je predstavljena jednog od sunčanih dana krajem februara u fenomenalnom TORO Latin GastroBar restoranu (koji od srca preporučujem) uz odličnu hranu i piće, isprobavanje šminke, mirisanje kupki i losiona i priču o kozmetici –  bilo je to pravo žensko popodne:

drh01_Fotor_Collage

Ispod su boje iz kolekcije, onako kako izgledaju na unutrašnjoj strani ruke: u gornjem redu su braon olovka za oči, koralni sjaj i karmin, a u donjem redu su tri nijanse rumenila (tamnije, svetlije roze i bronzana), roze plava senka i zeleno ljubičasta senka.

drh01_Fotor_Collage34

Iako je rumenilo definitivno bilo zvezda dana i najlepši deo ove limitirane kolekcije, blogerke su dobile ostale komade šminke iz Chorus linije, a u mojoj kesici je bila duo senka u nijansi 08, zanimljiva zeleno ljubičasta kombinacija:

drhauschka sminka 01 drhauschka sminka 02 drhauschka sminka 03

Priznajem da nisam imala prevelika očekivanja – do sada nisam koristila Dr. Hauschka dekorativnu kozmetiku, a i pored toga što znam da su u pitanju prirodni, pažljivo uzgojeni i odabrani sastojci, meni je kod dekorativne kozmetike najvažniji pigment, postojanost i tekstura.

Međutim, senke su me zaista oduševile, jer iako im je pigmentacija srednja, ne mogu vam opisati koliko im je tekstura fina i svilenkasta, posebno kada ih četkicom nanesete na kapak. Uz dva-tri sloja ostavljaju jaču, ali ipak suptilnu boju, lako i savršeno se blendaju i na kapcima ostaju dok god ih ne skinete. Nisu potpuno mat, ali nisu ni sjajne: finiš im je fini, satenski.

Uz to je i kombinacija boja neobična, stvarno posebna, ali veoma nosiva – odlične su i za dnevnu, diskretnu šminku ali i za večernji, malo dramatičniji izgled. Posebno mi se dopada tamnija nijansa, mešavina ljubičaste i braon, koja može da se nanese u jednom sloju za samo dodir boje ili u više slojeva za intenzivniji efekat.

U pakovanju je ogledalce, kao i aplikator koji je prilično upotrebljiv, senke sadrže po 1,3 grama svaka, ali se troše prilično sporo jer se ni najmanje ne mrve. Za one koji vole odabrane, prirodne sastojke, kao i kvalitetnu šminku diskretnih i neutralnih nijansi, Dr. Hauschka svakako ima šta da ponudi.

drhauschka sminka 05

 Ovako senka izgleda na ruci:

drhauschka sminka 04

 … a ovako na kapcima (slika je iz jednog od prošlih postova):

huihnjo

Cene i više informacija o Dr. Hauschka kozmetici možete pronaći na sajtu ili FB strani.

Da li ste probali nešto od Dr. Hauschka šminke, kakvi su vam utisci? I kako vam se čini Chorus kolekcija, imate li favorita? 

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

3 Responses

  1. Avatar
    Šminka je ljubav

    Super ti stoji ovakva šminka! Kolekcija je baš lepa, a meni se, skroz neočekivano, ipak najviše svidela olovka, neverovatno koliko je otporna na trljanje.

    Reply
  2. Avatar
    Nina

    Prelepo izgleda na tebi, bas istice sve sto je lepo ali nista nije agresivno, neprirodno! 🙂
    Inace ja sam koristila nekoliko proizvoda iz prosle, Slow Mood serije, i odusevljena sam olovkama za oci koje pre toga uopste nisam koristila. trajne su, prelepe boje, nekako “mekane” u finisu, nema opasnosti da se previse ostro iscrta linija, plus imas sundjercic sa druge strane da je namerno malu “blurujes” sa senkom (ili samostalno), tako da i kad krene da se skida kao da lagano samo bledi, ne razmazuje se. Sada sam se zaljubila u novo rumenilo ali jos ga nisam kupila! Vidim da je i na promociji bilo “zvezda” 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.