Mislim (i nadam se) da svi već znamo kako je oktobar mesec borbe protiv raka dojke, i tom prilikom jedna od akcija koja je imala za cilj da se što više žena informiše o nastanku, faktorima rizika na koje se može uticati i načinima na koje se može delovati protiv ove opake bolesti koja svake godine oduzme mnogo života, održana je u četvrtak zajedničkim snagama kompanije Orbico koja je uvoznik proizvoda Estee Lauder grupe kompanija za Srbiju, parfimerije Sephora i udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke “Budimo Zajedno”.

 

Bilo mi je drago što sam prisustvovala ovom događaju i što su žene koje su juče došle u Sephoru u Ušću mogle da popričaju, da se informišu i edukuju o ovoj temi, možda neke od njih posle razgovora sa ljubaznim članicama  Budimo Zajedno udruženja i prvi put odu na pregled ili urade samopregled dojki, i što smo svi zajedno bar malo doprineli da se svest o važnosti prevencije raka dojke bar malo podigne.

Još jedan od povoda ovog druženja bilo je predstavljanje Estee Lauder seta proizvoda, posebnog limitiranog izdanja kreiranog u čast 20 godina Breast Cancer Awareness kampanje koju brendovi ove kompanije svake godine obeležavaju posebnim proizvodima od kojih prihod ide u dobrotvorne svrhe.

 

 

Ove godine je to Evelyn Lauder Dream Lip Collection, set koji se sastoji od Pure Color Long Lasting Lipstick karmina u nijansi Candy, Pure Color Gloss sjaja u nijansi Pink Innocence u divnom kompaktnom pakovanju, kao i šik torbice u pink nijansama sa zmijskim printom.

 

Kod nas su ovi setovi dostupni u Sephora parfimerijama u Ušću, Delta City-ju i Knez Mihailovoj po ceni od 6660 dinara (uz kupovinu se dobija poklon šminkanje koje se uz fiskalni račun kao dokaz o kupovini može zakazati do kraja godine), a sredstva od njihove prodaje Orbico i Sephora doniraju udruženju “Budimo Zajedno” kao dobrovoljnoj, humanitarnoj, nevladinoj i neprofitabilnoj organizaciji koja ima za cilj pružanje  infomacija i psihološke podrške ženama obolelim i lečenim od raka dojke kako bi se brže i lakše vratile normalnom životu i svojim porodicama.

Udruženje takođe radi na edukaciji ženske populacije o prevenciji raka dojke putem druženja i održavanja predavanja i radionica, o čijem se rasporedu, kao i ostalim detaljima poput izveštaja sa dosadašnjih i planu budućih akcija možete informisati na njihovom sajtu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U vezi sa  temom, želim da vas podsetim da sličnu kampanju već godinama organizuje i Avon, ovaj put uz poruku “Želim život uz tebe”:

 

 

a o još jednoj odličnoj akciji, Moje dojke su ok, informisati se možete na sajtu ili Facebook strani, uključujući korisne linkove o tome kako izgledaju pregledi, razgovore sa lekarima, aktivnosti i akcije koje se kod nas dešavaju na temu prevencije i borbe protiv raka dojke – divan način da se proširi ideja, podigne svest i pomogne mnogim ženama.

 

Komentari

comments

3 Responses

  1. Avatar
    Aleksandra

    Treba nam što više ovakvih dešavanja i postova da bi nas trgnuli iz ušuškanog sveta u kojem živimo. Sama priznajem da sebi stalno obećavam da ću se redovno pregledati, i onda ne uradim ništa po tom pitanju, kao ni moja majka ni sestra.

    Reply
  2. Avatar
    Jasmin

    Beautiful pictures!! The pink clutch and the lipstick are gorgeous!! And the food look so tasty:) Thumbs up!

    Hope you visit me on my blog
    fashionobsession-mieni.com

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.