.

Za ovu super dvostranu olovčicu koja me je osvojila čim sam je prvi put probala, na zvaničnom sajtu kažu:

.

Olovka za oči sa dvostrukim vrhom za savršeni svakodnevni smoky eye,  u 5 dubokih i intenzivnih nijansi kojima se ovaj izgled postiže u dva jednostavna koraka: 1)oivičiti oči olovkom; 2) razmazati četkicom. Izuzetno mekom četkom od prirodne dlake savršeno razmazuje formulu. Rezultat: suptilno, ali neverovatno seksi smokey look u samo 2 koraka!

Dobro, do pre par dana sam stvarno mislila da više nikad neću pogledati nijednu olovku za oči osim Urban Decay 24/7 Glide-On Pencil (ok, možda UD 24/7 Glide-On Pencil u ostalih milion boja) i ne mogu da kažem da je ova jednako dobra ili bolja od njih, ali sam je ipak pogledala. I njom našminkala oči. I oduševila se, jer stvarno je dobra.  Dostupna je u pet boja: crnoj, braon, ljubičastoj, zelenoj i sivoj:

.

.

Sa jedne strane je olovka, sa druge sasvim fina četkica koja je mekana i dobro oblikovana za razmazivanje boje. Obradovala me je ta četkica jer je to prvi put da sam videla nešto takvo na olovci, obično su to sunđerčići koji za tu namenu po meni nisu baš idealni. Jedina mana ove četkice je što je možda za mrvicu mekša nego što bi trebalo.

Ja sam uzela sivu olovku zato što je uz crnu i braon bila jedina tamo gde sam kupovala i učinila mi se najzanimljivijom, ali ću vrlo rado kupiti i zelenu i ljubičastu prvom prilikom. Sviđa mi se boja; nisam do sada imala ni jednu baš ovako pravu sivu, ni previše tamnu ni previše svetlu, i mnogo lepo se slaže uz braon oči. Nije pretamna ni prejaka tako da lepo može da se nosi i preko dana.

Zatim, olovka je stvarno meka i odlično pigmentisana, ne truni se, siva boja sadrži jedva primetne diskretne šljokice koje ne otpadaju, i što je najvažnije, dosta dugo traje. Prvih 4-5 sati zaista ne mrda sa očiju, a posle toga lagano izbledi, meni je najvažnije što se ne razmrljava oko očiju. Kada je stavite na kapak iznad linije trepavica i tu razmažete, trebalo bi to uraditi preko neke od baza za senku, jer tako nanesena može da preživi i ceo dan a da ne izbledi.

Stvarno sam zadovoljna ovom kupovinom, jer za nekih 500 dinara ova olovka sa četkicom po kvalitetu stoji rame uz rame sa mnogo skupljim i izvikanijim proizvodima ovog tipa, i bez dvoumljenja ću ih kupiti i u drugim bojama. Sivom sam oduševljena kao bojom, i mnogo mi se sviđa kakav efekat stvara na mojim tamno braon očima, nije previše očigledna a može skroz da promeni pogled, naročito ako se nanese i na gornji iznad, a i na donji kapak tik ispod trepavica. I super mi je za neku brzu varijantu šminkanja, kada žurite ili nemate kod sebe sve potrebne senke. četkice, itd. Preporučujem!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Evo slika ove olovke i u ljubičastoj varijanti, boji 72 Dark Purple, za nju važi sve ono što sam napisala i za sivu, tako da i nju preporučujem – ovo su stvarno odlične olovke.

.

.

.

.

.

.

.

Komentari

comments

4 Responses

  1. Avatar
    Jelena

    bome sam ja generalno prezadovoljna Bourjois shminkom
    iako imam gomilu raznoraznih proizvoda, u najuzoj beauty rutini su mi chak chetri njihova proizvoda. odlichan odnos cena:kvalitet

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Slažem se, samo sam par puta pogrešila (jedna od maskara, rumenilo), ali imaju sve te lepe sjajeve i karmine i onaj čokoladni bronzer, super olovke, ajlajnere i još svašta.

      Reply
  2. Avatar
    Dzasmina

    Ja sam se pri prvom susretu sa Bourjois razocarala, a kupila sam Bourjois Duo Lip Scrub & Moisturizing Balm… Susilo je usne, nekako je bilo sasvim uzaludno – sem ako vam usta nisu prirodno 99% glatka i nesklona ljuspanju, dakle ironicno sve ono sto nemate ako ga kupujete… jedina simpa & cool stvar je mali lip scrub koji vam ostaje za uspomenu…(ako bacite ostatak kao sto sam ja)

    Danas sam slatko naostrena citanjem ovog posta otisla do Lilija u zelji da uzmem ovu slatku sivu olovcicu za oci, ali avaj, Lili i Bourjois u mom kraju (ili generalno) nisu vise u ljubavi… 🙁
    I zato sam se bas ponadala lepom shoppingu, kao malo dete necim sam se morala zadovoljiti pa sam uzela Miss sporty tamno sivu olovku za oci Basalt 015 mat.
    Prvi utisak: lepo i lako se nanosi, kremasto i za te pare super, a kako imam i Avonov providni ajlajner sa sljokicama – imam dve kombinacije 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.