Istina je da smo već zagazili u oktobar, i da sam poslednji post o mesečnim favoritima pisala još početkom avgusta, i zato je danas tu The Best of September. Nije mi bilo lako, u stvari nikad nije, da izdvojim nekoliko proizvoda od onih koje sam najviše koristila prošlog meseca, ali morala sam, pa ću one koji nisu ušli u ovaj post a takođe su zaslužili tu da se nađu, pomenuti u nekim narednim.

I još jedna stvar – ovaj post sam podelila u dva dela jer je preveliki, tako da danas pišem o proizvodima za negu lica, tela i kose, a sutra ću objaviti nastavak u kome ćete moći da vidite moje omiljene make up proizvode iz septembra.

best best-of-septenmber-004

Nega lica, tela i kose

best-of-septenmber-006

Weleda šampon od ovsa za suvu i oštećenu kosu – uz još jedan šampon za kosu o kome ću pisati u posebnom postu, i ovaj sam dobila na blogerskom druženju u Metropoliten parfimeriji, kao jedan od novih Weleda proizvoda na našem tržištu. U stvari sam, kao i ostale koleginice, dobila priličnu količinu uzoraka ovog šampona i balzama iz iste kolekcije u kesicama, i vrlo sam zadovoljna šamponom, koji sadrži ovas, ulje jojobe, žalfiju, mimozu i kedar, potpuno je prirodan i bez štetnih sastojaka, savršeno čisti kosu i ostavlja je finom i mekom. Peni vrlo slabo, što je jedna od zajedničkih karakteristika svih šampona bez štetnih sastojaka, ali meni to ne smeta preterano. Weleda balzam za suvu i oštećenu kosu bi trebalo da bude dopuna ovom šamponu, međutim previše je slab za moju veoma suvu kosu i možda bi mogao da bude dobar onima kojima je kosa u boljem stanju od moje, tj. normalna.

best-of-septenmber-007Blistex Medplus balzam za usne – Još jedan proizvod sa Metropoliten druženja za koji mi je mnogo žao što ga nisam ranije probala. Uvek imam brdo balzama i iako sam ovaj imala u vidu od ranije, nikako nije došao na red, sve do sada. Za njega imam samo pohvale – savršeno neguje usne i dosta dugo ostaje na njima, što mi se baš sviđa, a efekat hlađenja koji ima na usnama je bonus. Ukoliko vam ne prijaju balzami koji hlade/peckaju u početku, onda ovaj nije za vas, ali ako vam ne smeta, onda mogu od srca da ga preporučim.

best-of-septenmber-008Amika Perk Up Dry Shampoo, šampon za suvo pranje kose – Tokom prošlog meseca sam isprobala nekoliko Amika proizvoda za negu kose, i jedan od njih, možda čak i onaj koji mi se najviše svideo, je baš šampon za suvo pranje kose. Interesantno je da ne sadrži talk, pa ne ostavlja ni mrvicu onog belog praha na kosi, tako da bez bojazni možete da ga koristite i ako imate tamnu kosu. Ne lepi kosu, ne učvrščuje je, samo daje prelep miris i svežinu, i malo je podiže ukoliko je npr. slepljena pri korenu. Jedan je od blažih šampona za suvo pranje od svih koje sam imala priliku da isprobam, a do sada možda i meni najomiljeniji. Prodaje ga Alexandar Cosmetics.

best-of-septenmber-009Clinique Take The Day Off Makeup Remover for Lids, Lashes and Lips, dvofazni skidač šminke – ovo je moj omiljeni skidač šminke sa očiju svih vremena, i ne znam kako do sada nisam pisala o njemu na blogu, jer sam ga kupila bezbroj puta. Ipak, ispravljam grešku, a kad kupim sledeće pakovanje pošto mi je ovo malo pri kraju, pisaću o njemu i poseban post. Iako je dvofazni, ne ostavlja mi kožu masnom, što je meni baš bitna stavka kod čistača, a pritom savršeno skida kako običnu, tako i vodootpornu šminku – maskaru, puder, lajner, lip stainove i dugotrajne karmine, i sve to u samo par poteza. Pored njega volim i Clinique balzam za skidanje šminke iz iste kolekcije, ali mi je ovaj ipak draži jer mi je nekako zgodniji za korišćenje.

best-of-septenmber-011 best-of-septenmber-012Clinique Repairwear Laser Focus serum – Još jedan Clinique proizvod koji sam sa uživanjem koristila prošlog meseca. U pitanju je serum protiv bora i štete nastale UV zračenjem, a meni je fenomenalno legao na moru i posle mora, kada mi je koža lica prilično suva. U pitanju je lagana formula, koja nije lepljiva ni masna, skoro trenutno se upija a može da se koristi i na području oko očiju. Planiram da pišem zaseban post o ovom i još jednom Clinique serumu, pa ću vam tada dati detaljne utiske i informacije, za sada mogu samo da kažem da odlično  hidrira, da je prava stvar za bilo koji tip kože, i da je odlična dopuna kremi, bilo dnevnoj ili noćnoj, kada se nanosi pre nje.

best-of-septenmber-013 best-of-septenmber-014Dr Hauschka Melissa Day Cream, dnevna krema od matičnjaka – Prvi put sam probala ovu kremu kada su mi je naneli na kraju tretmana u Metropoliten salonu, i bila mi je divna, počevši od mirisa, pa do osećaja na koži. Zbog toga sam odlučila i da je kupim, ali sam tek pre nekoliko nedelja počela da je koristim. Krema miriše sveže i fino, na med i limun, ili čaj sa medom i limunom – bar mene na to asocira, i odlično neguje kožu a da je ne masti. Za mojhu kombinovanu kožu je odlična, mada mislim da nije za one koji imaju baš masnu. Malo se sporije upija nego što sam navikla, pa je radije koristim uveče nego kao podlogu za šminku, ali kad se uzme u obzir sastav, kvalitet i način na koji neguje kožu, mnogo mi se dopada. O ovoj kremi kao i o još nekim Dr. Hauschka proizvodima, uskoro ću pisati detaljnu recenziju.

best-of-septenmber-015

Vichy Idealia Life Serum sam dobila početkom septembra, kad sam počela i da ga koristim, i brzo mi je postao nezamenjiv u večernjoj rutini nege lica. Interesantne je teksture, nešto između onoga što bih ja nazvala serumom i kreme, dakle kao neki losion, ili neka tečnija lagana kremica. Svakako uskoro možete očekivati recenziju, a dotle ću samo da kažem da mi se, za razliku od Idealia kreme koja mi je bila too much za moju kombinovanu kožu, ovaj serum izuzetno dopao. Primećujem da mi lice izgleda blistavije i svežije, da mi je ten ujednačeniji, serum nije težak niti mastan, brzo se upija i što se nege tiče, više me podseća na kremu.

best-of-septenmber-016

Alverde gel za tuširanje od mente i bergamota -obožavam miris limuna! Ovaj Alverde gel je, iako se ne ponekad ne slažem sa njihovim proizvodima, fantastičan. Miris mu je predivan, divno osvežava, a lepo i neguje kožu. Meni je pravo otkriće jer me podseća na miris koji ima Dr. Hauschka gel za tuširanje od limuna i koji inače obožavam, ali je ovaj mnogo puta jeftiniji. Ako volite citrusne mirise, oduševiće vas.

Alverde ulje protiv celulita od limuna i ruzmarina -još jedno Alverde iznenađenje za mene. Volim njihova ulja, mada mi je prethodno, koje sam probala, posle nekog vremena korišćenja postalo previše masno za moju kožu, ali ovo sa predivnim mirisom limuna koji dugo ostaje na telu, mnogo volim. Kao i sva ulja, nanosim ga na još vlažnu kožu tako da se solidnom brzinom upija i ne ostavlja kožu masnom. Ne mogu da kažem kako deluje protiv celulita jer ga ne koristim u tu svrhu već za negu celog tela, ali ono što mogu da kažem je da je za ono što meni treba, odličan proizvod. Inače, DM ima još divnih proizvoda od limuna o kojima jedva čekam da vam pišem.

best-of-septenmber-017

Eucerin Intim Shutz Waschfluid – Na kraju prvog dela septembarskih favorita, ali ne manje važan, je Eucerin gel za intimnu negu. Za njega sam preporuku pročitala kod blogokoleginice Dijane, tada sam ga kupila i mislim da ga skoro neću menjati. Prijatno i blago miriše, gelaste je teksture i providan, lepo čisti i neguje i dugo traje, a ja više od ovakvog tipa proizvoda ne mogu da poželim, tako da je definitivno odličan.best-of-septenmber-018U nastavku, tj. drugom delu ovog posta koji objavljujem sutra, moći ćete da pročitate o mojim favoritima za prošli mesec kad je u pitanju šminka:

best-of-septenmber-039

Da li imamo neke zajedničke omiljene proizvode kad je u pitanju preparativna kozmetika? Šta ste vi najradije koristili za negu kose, lica i tela u proteklom periodu?

 

Komentari

comments

17 Responses

  1. Avatar
    Dear Skin

    Divni favoriti <3

    Naravno, imamo puno zajedničkih, posebno Eucerin i skidač od Clinique.

    Ja jedva čekam recenzije tvojih seruma Vichy i Clinique 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Jecka

    Divni favoriti, baš bih volela da isprobam neke od ovih stvarčica. Jedva čekam post sa šminkom, mnogo me interesuje ova četka. :))

    Reply
  3. Avatar
    SuperNova

    Bas mi se svidja odabir! Meni Weleda sampon nikako ne odgovara, posle njega nemam ni m od meke kose. Suva je ko slama i moram da stavim puno neceg da je omeksam da bih mogla da je uopste ocesljam.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Meni je šampon ok, iako kosa stvarno bude malo onako škriputava, imam osećaj da mi je odlično opere. Zato posle stavim neko jače pakovanje ili balzam, što inače radim i posle drugih šampona, pa sve bude ok na kraju.

      Reply
  4. Avatar
    MakeUp Arena

    Zadnja slika mi je najdraža, a kako i ne, kad ja više volim dekorativu od preparative 🙂 u biti uvijek imam max 2 kreme za istu namjenu, dok sa dekorativnom ne znam stati 🙂

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Jao verujem ti, ali meni je teško da se odlučim šta više volim… ranije sam čini mi se više pridavala pažnje dekorativi, ali u poslednje vreme sam luda i za preparativom, mrtva trka 🙂

      Reply
  5. Avatar
    Milica

    Zdravo! Super je blog, vec dugo ga pratim, sve pohvale 🙂 Ukoliko ti je kosa jako suva, kao shto si navela, ako vec nisi, probaj hidratantnu dnevnu kremu za kosu Phyto 7 ili Phyto 9, vec duzhe vreme koristim i jako su dobre, vidim da do sada nisi pisala o njima, pa dajem preporuku… Po mom mishljenju, i iz mog iskustva, ova francuska marka preparata za kosu je fenomenalna, koristim njihove shampone i prezadovoljna sam… Veliki pozdrav!!!

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      Hvala Milice 🙂
      Citala sam na nekoliko mesta ranije o Phyto preparatima ali nikako da se setim da se malo vise informisem. Sad si me ti podsetila na njih i kupila sam Phyto 9 kremu za kosu i Phytonectar sampon, a uzela sam i uzorke maski i seruma, pa jedva cekam da isprobam i da pisem o njima na blogu 🙂

      Reply
  6. Avatar
    alittlemakeupobsessed

    silno me zanima recenzija clinique seruma, mjerkam ga već dugo 🙂

    Eucerin mi je divan, Vichy serum nisam još dovoljno isprobala za dojmove, a ja sam valjda jedina koju je Clinique dvofazni skidač make up-a razočarao 🙁

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      E, pa bas mi je zao da te je razocarao, meni odlicno skida sminku i ne smeta mi ocima…. bice recenzija Clinique seruma u sledecih par dana 🙂

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.