Crvene usne uokvirene olovkom, klasični crni ajlajner, veštačke ili prirodno naglašene trepavice, besprekoran ten, neutralne boje na kapcima i jarko crveni nokti uvek su bili klasika, ali je Artdeco napravio pravi potez objedinivši ovakve proizvode u jednu kolekciju, napravljenu u saradnji sa kraljicom burleske i jednom od najseksipilnijih žena na svetu, Ditom Von Teese. U okviru kolekcije se mogu pronaći sledeći proizvodi, a ja sam imala priliku da isprobam neke od njih i sa vama podelim utiske:

 

 

 

 

 

 

Compact Powder Dita – ovo je translucentni kompaktni puder koji se proizvodi u jednoj nijansi koja u pakovanju izgleda dosta svetla, ali se donekle prilagođava boji tena obzirom da je translucentan, tj. prilično providan.

Zahvaljujući ovoj osobini, Dita kameni puder nema veliku moć prekrivanja, već je namenjen više setovanju tečnog pudera, matiranju t-zone, sitnim popravkama i ublažavanju prosijavanja tokom dana.

U lepom je, elegantnom crnom pakovanju koje je zaista kvalitetno, dolazi sa aplikatorom i velikim ogledalom ugrađenim u kutijicu, svilenkaste je teksture, na koži je dosta svetao ako se nanese u većoj količini mada za to uopšte nema potrebe, i idealan je za matiranje, tako da i sa ili bez tečnog pudera, koristim ga ujutru i možda još jednom tokom dana, i moja t-zona je skroz pod kontrolom.

Dakle, preporuka za one sa mešovitom kožom, svetlijim – srednjim tenom koji ne očekuju previše pokrivanja, već žele puder koji matira, ujednačava ten i fiksira podlogu.

 

 

 

 

Art Couture Lipstick Velvet Dita – karmini u ovoj kolekciji zauzimaju zaista posebno mesto, i iako među vama ima onih koji se crvenog karmina plaše (tako sam i ja nekad, heh), među 7 Ditinih nijansi će svako moći da pronađe svoju savršenu nijansu crvene. I iako možda mislite da vam ovaj komad šminke nije potreban, ja sam ubeđena da svakoj ženi treba bar jedan u toj boji i da svaka može da nađe crvenu koja joj dobro stoji, i svesna sam da ovo zvuči kao kliše ali ja u to najiskrenije verujem.

Mislim da bi se mnogi iznenadili i to prijatno kada bi se usudili da probaju 🙂

 

 

208, 409

 

Nego, da pređemo na stvar: u ovoj kolekciji možemo videti crveno narandžastu, klasičnu jarko crvenu, topliju tamnu crvenu, hladniju crvenu koja vuče na pink… mnogo nijansi, i iako deluju slično, sve su različite. Veoma, veoma, veoma su pigmentovani i lako se nanose, u smislu da iako su malo suvlje teksture na usnama, dok ih nanosite prosto klize i ostavljaju zaista mnogo boje.

Na usnama su i pored toga prilično lagani (obzirom na pigmentaciju), i jedina moja zamerka je što posle nekog vremena počinju da mi isušuju usne. Ovo možda i nije mnogo bitno, obzirom da su ovo više ruževi za posebne prilike nego za svaki dan, a kako u kolekciji možete naći i tri nijanse olovki za usne komplementarne bojama karmina (koje sam zaboravila da fotografišem), imate sve što je potrebno za klasične glamurozne crvene usne.

 

 

620, 637, 645

 

645, 637, 620, 409, 208

 

Ako imate neodumice u vezi nanošenja crvenog karmina, pogledajte video Lise Edridge u kome detaljno objašnjava i pokazuje postupak:

 

 

Što se samih ruževa tiče, finiš im je polumat, dakle nisu mat ali nisu ni sjajni, što uz nešto suvlju teksturu omogućava da traju zaista dugo (3-4 sata ostaju besprekorni, posle čega malo blede, ali boja ostaje i izgleda ok na usnama i posle 6-7 sati), i da se ne razlivaju preko ivice usana (iako je ipak, sigurnosti radi, bolje da ih uokvirite olovkom).

Zbog same teksture predlažem da pre nanošenja ovih karmina uradite piling usana (može i neki domaći, šećer+maslinovo ili neko drugo ulje i sl.) i da nanesete balzam, kako biste ih najbolje moguće pripremili na dugotrajni crveni ruž.

 

 

Art Couture Dita trepavice – jedna od dve vrste trepavica koje je Artdeco plasirao u okviru Dita Von Teese kolekcije. Za razliku od onih malo klasičnijih, da tako kažem, čiji je zadatak da dodaju volumen i dužinu i time dodatno istaknu mačkasti ajlajner i neutralnu senku na kapcima, ove koje sam probala su potpuno drugačije, jedinstvene, i moram priznati, veoma glamurozne.

Namenjene su spoljašnjem uglu oka, sadrže deblje i tanje trepuškice, crne cirkončiće koji izgledaju vrlo diskretno, i prosto nisu za svaki dan (delimično i zato što su tako lepe i tanane), već za neke zaista specijalne prilike.

Ja sam i ranije imala priliku da probam Artdeco trepavice i uvek sam bila zadovoljna, tako da ovo što su nam sada pripremili mene i nije preterano iznenadilo, i kvalitet je onakav kakav sam očekivala, a svakako proporcionalan ceni, što me raduje.

 

 

 Uz ove proizvode koje sam isprobala iz Dita kolekcije, još ću sigurno probati Lip Lacquer, neko od rumenila i neke od senki zato što me boje baš baš privlače, a drago mi je što mogu da preporučim svima da ovu kolekciju pogledaju i isprobaju u nekoj od Jasmin ili Glamour parfimerija, jer sam sigurna da će svako naći nešto za sebe: jarke i glamurozne nijanse lakova ili karmina, fenomenalne trepavice ili ajlajnere za izražajne i istaknute oči, a drago mi je što ni oni koji vole diskretniju šminku neće biti razočarani, jer nijansi senki i rumenila ima mnogo, čak i za one najizbirljivije ljubitelje prirodnog i svežeg izgleda.

 

Za kraj, making of video Dita Von Teese za Artdeco, i mali sneak peek jesenjeg dodatka ovoj kolekciji:

 

 

 

Šta biste odabrali iz ove kolekcije, šta vas najviše privlači? Da li ste nešto već probali?

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

14 Responses

  1. Avatar
    MARIJA

    Kao klinka sam koristila samo crveni ruž, u međuvremenu sam prešla na nude nijanse sa sjajem, jer, kao imam tanke usne i samo mi to stoji. Međutim, ovog leta su me privukle jarka narandžasta i pink i na moje iznenađenje dobro mi stoje te boje. Sada sam u potrazi za savršenom crvenom i sigurna sam da ću naći odgovarajuću, možda baš u AD kolekciji, sa čijim proizvodima sam uglavnom zadovoljna.

    Reply
  2. Avatar
    Lena

    ja sam bila fascinirana puderom kad sam ga probala,
    to je toliko svilenkasto da sam ostala zapanjena. i ja sam ga nanosila na ruku i nije ostavljao trag a kad sam ga dodirnula prstima bio je onako beo, i zamisli, meni radnica kaže da bih sa njim izgledala kao duh jer je previše svetao za mene,i ja joj poverujem.
    a on je translucent o.O ostala sam sad u čudu….ništa, onda ću gledati da ga nabavim sledećom prilikom, jer mi treba upravo takav za setovanje i da mi ne menja boju tečnog ispod. jesam uzela Bourjois skoro al moram onda da pogledam ponovo ovaj.

    Reply
  3. Avatar
    Ivana

    Ozbiljno razmisljam o kupovini necega iz ove kolekcije jer sam kako ide jesen i hladniji dani, sve vise u retro i pin-up fazonu za sminkanje, i sad citam ovo i znam da cu uskoro otici bar po ruz i puder. 🙂

    Reply
  4. Avatar
    Coxy

    Puder izgleda divno, ma čak me i trepavice privlače. Što se tiče ruževa, jako lepo izgledaju, svakako, ali stojim kod toga da onaj ko tvrdi da svakoj ženi stoji neka nijansa crvenog ruža nije još upoznao mene 😀

    Reply
  5. Avatar
    jelena

    Iz ove kolekcije mi se najvise dopadaju puder i senke.
    Karmini su prejaki za moj ukus a i ne stoje svakome.

    Koja je cena kompakt pudera?
    na slici deluje svetlo ali ne onako vampiriski belo 🙂

    Reply
  6. Avatar
    Ana

    prelepa kolekcija! puder me privlaci, a crveni karmini su mi opsesija ali mislim da mi ne stoje pa ih zaobilazim 🙂

    trepe su preslatke 🙂

    Reply
    • Avatar
      fat burners

      Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative.
      I’m going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future.
      Lots of people will be benefited from your writing.
      Cheers!

      Reply
  7. Avatar
    tatjana

    moram da nabavim koji karmin ali gel ajlajner mi je prvi upao u oko kad sam videla kolekciju po netu,jel znas da li ga ima kod nas u ponudi?

    Reply
  8. Avatar
    Emilija

    Kupila sam korektor iz ove kolekcije i uopšte nije ništa naročito,za taj novac očekivala sam mooogo više

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.