Sve je počelo sa pucajućim, a sada ću da vam pokažem i magnetni.

Da, da, ima i toga…neki verovatno znaju, a neki možda i ne, da je to lak za nokte u kome se nalaze sitne metalne čestice koje mogu da se kreću dok se lak ne osuši, i koje pomoću na određen način polarizovanog magneta koji se prislanja vrlo blizu površine nokta, formiraju šare nekog oblika. Obično su to linijice, tj. štraftice.

Kada sam dobila par prizvoda ljubaznošću distributera Alessandro proizvoda u Srbiji među kojima je i ovaj lak u nijansi Wild Purple, moram da priznam da sam bila pomalo sumnjičava kako će to sve da ispadne, da li ću ja to umeti da koristim, da li će mi magnet odvojiti ceo nokat od prsta kao i koliku ću odštetu za to moći da tražim od proizvođača,  da li ću otići na Barbados ili Fidži kad mi je isplate, i slično 🙂

Ali moje sumnje su se pokazale neosnovanim, jer osim što zahteva malo više vremena nego nanošenje običnog laka, postupak zaista nije komplikovan. Potrebno je samo malo vežbe prosto da biste mogli da procenite koliko debeo sloj laka bi trebalo da nanesete, koliko to brzo morate da uradite, koliko udaljen magnet mora da bude od nokta i slično.

.

.

.

Uglavnom, postupak se sastoji u sledećem: sprava ima dva dela, postolje i gornji deo koji ispod ima magnet. Pre mazanja nokta, deo sa magnetom bi trebalo podesiti na visinu od oko 3-4 mm iznad površine nokta. Što je magnet udaljeniji od nokta šare su manje izražene, a što je bliži to su šare jasnije i izraženije. Kad odmerite tu visinu (da ne biste kasnije dok vam je nokat namazan gubili vreme na to), onda sklonite nokat sa te skalamerije i pristupite drugom koraku –

.

.

– a to je mazanje nokta i pretpostavljam da nas velika većina zna kako se to radi. Potrebno je lak namazati u jednom, malo debljem sloju (što nije teško obzirom da je gust i četkica zgodna), i brzo, dok se lak ne osuši, pristupiti trećem koraku –

.

.

– postaviti prst na označeno mesto na postolju, postaviti prethodno podešen magnet iznad nokta, i tako držati jedno 10-15 sekundi, za koje vreme se na noktu naprave ove simpatične dijagonalne štraftice.

.

.

Kao što rekoh, potrebno je malo prakse, ali su rezultati skroz ok – ako volite šare na noktima a ne želite da crtate ili lepite po njima ovo je pun pogodak. Čak i meni, koja nisam obožavalac tih crteža, ovo deluje prilično diskretno i nosivo. Evo kako je ispalo, isprobale i sestra i ja:


.

.

.

.

.

Lak dolazi u pakovanju koje se sastoji od laka, magneta sa postoljem i detaljnog uputstva za upotrebu. Cena ovog kompleta u Lilly drogerijama je oko 1500 dinara, što je po meni skupo  obzirom da dobijate samo jedan lak od 10 ml i jedan magnet, i što ako želite da kupite magnetni lak u drugoj boji opet morate platiti ceo komplet sa magnetom iako ga već imate. Ali, za one koji žele štraftaste pa još i  namagnetisane nokte, ništa nije skupo.

.

.

.

Prvi put sam probala nešto od Alessandro proizvoda za negu ruku (a imaju ih dosta), i to anti-aging tj. lifting kremu za ruke Hands!Up. Krema je stvarno bogata kao što piše, i zgodna  za npr. noćnu negu jer je dosta gusta i ne upija se baš brzo (što je očekivano za sve te guste i hranljive kreme) i ostavlja tanak zaštitni film, pa bi za one kojima je koža ruku baš suva bila odlična, a za one druge je idealna za pre spavanja kako bi se ujutru probudili sa mekanom i svilenkastom kožom ruku. Takođe ima i anti aging dejstvo, protiv prvih znakova starenja kože ruku, pega, fleka, itd.

Dakle, onima kojima je namenjena mogla bih komotno da je preporučim, iako bih se ja lično pre odlučila za neku laganiju varijantu. Naročito kad u obzir uzmemo cenu, koju sam radi ovog posta proverila u Lilly-ju, i koja je oko 1700 dinara. Krema ima 100ml i sporo se troši, tj. pakovanje zaista dugo može da traje jer je koncentrovana i gusta, i za mazanje ruku je potrebna tek mrvica, ali i pored toga mislim da je cena previsoka.

Roze turpiju sa slike, iz Nail Spa kolekcije mogu samo da pohvalim, odlična je za skraćivanje i oblikovanje noktiju, čvrsta i kvalitetna, cena joj je oko 300 dinara što je sasvim ok, a dolazi upakovana u zgodnu plastičnu kutijicu u kojoj se može čuvati a i poneti sa sobom.

.

.

.

.

I na kraju, par informacija: Alessandro International će sa svojim proizvodima kao i do sada učestvovati na sajmu kozmetike u Beogradu, 12. i 13. marta 2011. (više informacija o samom sajmu ovde), gde će  imati akciju za sve lakove tako da će se oni prodavati po specijalnim sajamskim cenama, biće i prodajnih akcija 2+1 gratis, a kao glavni događaj pripremaju nam prezentaciju sasvim novih lakova koje do sada kod nas nismo imali prilike da vidimo.

Hvala na čitanju i uživajte!

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi na testiranje od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno.

Komentari

comments

8 Responses

  1. Avatar
    Jelena K.

    zanimljivo. takodje nisam ljubitelj sharica, ali nije loshe, jednom u nikada, i malo promeniti
    a imash i garantovanu zabavu za drushtvu, moj lak ima magnetice, oooozbiljno, pogleeeedaj, pippppppni ::))

    Reply
  2. Avatar
    Biba

    Alessandro ima tako lepe barve teh magnetnih lakov. Ne pa Essence, ki je imel same take neprivlačne…

    Pa me veseli, da si preživela nanos magnetnega laka in da ne bo treba tožiti proizvajalca *lol* 😉

    Reply
    • makeup&more
      makeup&more

      pa da, eto, niko nije očekivao ali sam i to preživela 🙂
      i slažem se, imaju baš lepe boje, ima mnogo lepa plava, pa neka berry nešto… zaboravila sam da stavim u post ali ću dodati kasnije

      Reply
  3. Avatar
    Ana

    Nisam znala za ovu spravicu, djeluje fora! Alessandro proizvodi su super, a pogotovo krema Hands up! Hvala što si posjetila moj blog..pratim i ja tebe!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.