Eto, malo kasnim ovog meseca, ali tako je to kad počne septembar, sve malo živne i ubrza se, pa tako i ja. Neću mnogo da filozofiram, i pokazaću vam šta je to lepo od kozmetike što me je najviše ulepšavalo tokom avgusta. Potrudila sam se da ne bude predugačko, pa nisam ponavljala proizvode koje sam ranije pominjala u svojim mesečnim favcoritima, obzirom da njih uvek nastavljam da koristim, a nove koje usput otkrivam možete videti u ovom postu.

 

1. Balea šampon za kosu – Pure+Fresh

Nisam od onih što preterano obraćaju pažnju na sastojke, i koristim sve ono što mi odgovara i što mi se dopada. Kada sam poslednji put tražila novi šampon za kosu koji bih isprobala, dugo sam se motala oko police sa istima u dm-u, i na kraju se odlučila za Balea bla bla, svidelo mi se to što je providan, pogodan za čestu upotrebu, i bez silikona. Ovo poslednje sam prosto htela da isprobam, jer nikad nisam koristila proizvode za kosu bez silikona (možda i jesam, ali ne znam za to), ali koristim dosta toga na kosi, pa sam pomislila da bi nešto bez silikona možda bolje ispralo sve te silne proizvode, bar do prvog sledećeg nanošenja balzama za kosu par minuta kasnije.
I nisam pogrešila, jer dugo nisam imala ovako dobar šampon. Zgodno je to što ima pumpicu, lepo peni (nisam primetila da manje peni od običnih šampona, možda za nijansu, ali zaista neprimetno), super opere kosu, i za divno čudo, ne ostavlja je slamastom, isušenom i škriputavom (što sam ja ne znam iz kog razloga zamišljala da sigurno rade šamponi bez silikona), već mekom, svilenom i skroz finom, a opet čistom. Kad kažem mekana i svilena, mislim na osećaj pod prstima kao da ste stavili malo regeneratora, tako nekako. I zato ga preporučujem svima koji razmišljaju o tome koji šampon da isprobaju sledeći, jer sigurno se nećete pokajati, naročito za cenu od oko 200 dinara.

 

2. Clinique Moisture Surge tonirana krema

Samo ću reći da je ova tonirana krema (inače, tonirane kreme su do skoro bile moj najveći neprijatelj) bila jedina podloga koju sam koristila svakodnevno na licu tokom ovog vrelog meseca koji je za nama, a ostalo ćete saznati u posebnom postu u kome ću vas upoznati sa svim detaljima o istoj jer ona to stvarno zaslužuje.

 

3. Garnier Roll-on protiv podočnjaka

Ovo imam već dugo, kao i verziju protiv podočnjaka koja nije korektor (u zelenom pakovanju), ali ga ranije nisam često koristila. Međutim, u poslednje vreme mi baš odgovara, nisam primetila da su mi podočnjaci manji ili manje naduveni ili slično, ali ih sasvim lepo prekriva kada su mi malo tamniji, dosta je redak i nije previše suv i to kod ovog korektora volim. Istina je da mi se malo uvlači u borice i da nije previše dugotrajan, ali u ovim letnjim mesecima mi baš prija jer je blag i lagan. Ne mogu da se setim koliko tačno košta, ali mislim da uje bio oko 600-700 dinara, što mi je bila ok cena obzirom da baš dugo traje.

 

4. Rimmel Lasting Finish rumenilo u nijansi 004 Winter Glow

Pre nego što sam ga kupila, o ovom rumenilu sam pročitala dosta toga, i dobrog i lošeg, pa sam odlučila da ga probam,  i u odnosu na svoju cenu (400 i nešto dinara) pokazalo mi se kao odlično. Mane su mu lošije pakovanje (iako je praktično i simpatično zamišljeno, loše je izvedeno, brzo se rasklimalo) i to što se malo rasipaa dok ga uzimate četkicom. Međutim, lako se nanosi na lice i fino blenduje, ostaje na licu baš baš dugo (i po desetak sati), i može da se nabavi u nekoliko lepih nijansi. Ova koju sam ja odabrala ima tri nijanse u sebi, od kojih su dve mat i jedna onako sjajnija, a kad se sve pomešaju dobija se lepa prljavo rozikasto braonkasta boja. Količina od 4,5 grama neće trajati previše dugo jer se ovo rumenilo malo brže troši od ostalih kompaktnijih, ali kada se uzme u obzir cena, mislim da je skroz ok. Ja ću ga sigurno uzeti u još nekoj nijansi, jer me baš prijatno iznenadio, a na donjoj slici možete pogledati kako izgleda na ruci, prvo sve tri nijanse zajedno, a onda i posebno.

 

5. Maybelline Color Sensational karmin u nijansi 413 Delicate Coral

Heh, prvo sam pomislila da je ovo mlađi brat mog omiljenog letnjeg karmina u nijansi Coral Pop, ali ne lezi vraže 🙂 Ovo je totalno njegov dalji rođak. Boja je između koralne i rozikaste, na mojim usnama čak malo više roze, dosta je svetliji i neutralniji, i nije potpuno kremast već kao nekako ima neke nevidljive šljokičice koje sijaju srebrnkasto ali nije sedefast (ala sam ga objasnila!). Bez obzira na sve, mnogo mi se dopada, i super je za neutralniju varijantu usana (kada ne želite da ih istaknete drečavom, već mirnijom i prirodnijom bojom), a opet daje boju i čini da lice malo živne. Mnogo lepa i nežna bojica. Što se teksture tiče, vrlo je sličan Coral Pop-u, dosta dugo traje na usnama i malčice je suvlji engo što bih ja volela (ali zato valjda duže traje, pa sa balzamom ispod nećete imati problema). U Lilly-ju je na popustu od 20%, i košta oko 600 i nešto dinara.

6. Deborah Euphoric Shine sjaj za usne u nijansi 06

Ne znam da li bih ovo ikad kupila da nije bilo na akciji (zajedno sa Deborah karminom 700 din.), zato što sam se prilično iznervirala još davno kada sam videla reklamu za ovaj sjaj o molekulima sreće (sigurno se sećate, jel), ali eto, nikad ne reci nikad, i ja sam poklekla jer mi se nijansa baš dopala. To je neka onako srednja prljavo roze bojica, meni takve stoje fino jer su mi usne tako neke slične nijanse, pa sam zato i odlučila da je probam i nije mi žao. Sjaj kao sjaj je ok, solidno prekriva i nije lepljiv, fino miriše i ima malo iritirajući aplikator čiji se vrh mrda (sad ne znam da li sam dobila feleričan ili je takav na svim sjajevima) dok ga nanosite, traje par sati kao i svaki običan sjaj, a ono što mi se najviše dopada je boja.

 

7. Estee Lauder Sumptous maskara

Ranije sam bila oduševljena EL maskarama, ali ih zaista dugo nisam imala, i u međuvremenu se pojavilo mnogo novih, a nestalo mnogo starih. Ovo je jedna od onih koje obećavaju volumen, i podizanje, i ne laže. Ne produžava trepavice preterano, ali ih zato odlično naglašava, i uz činjenicu da traje i po 12 sati na trepavicama i ostane bukvalno ista onakva kao kada ste je naneli (možda može i duže, to nisam probala) i da se u tom vremenskom intervalu sa trepavica ne skine ni jedna mrvica, ona mi je bila jedan od najboljih saveznika tokom proteklog meseca, i to kad god sam želela da mi oči budu baš baš istaknute.

 

8. Sephora Scented Spray

Ovo su mali sprejevi (Eau de Toilette) u raznim zanimljivim mirisima, u simpatičnom duguljastom pakovanju od 10ml, i čini mi se da ih do sada nisam pominjala na blogu iako neki od njih skoro uvek nosim u tašni. Dopada mi se što su zgodni za poneti, u raznim su bojama, i što ih ima u mnogo lepih voćnih i slatkastih mirisa. Nisu to neki kompleksni mirisi, obično su mešavine dva-tri voćna mirisa i slično, ali ja volim da mirišem na voće (naročito leti) i na čokoladne kolače (naročito zimi) 😀 Ne mogu da se setim redovne cene, ali ih ja skoro uvek uzmem na nekom sniženju (znate tamo pored kase i na kasi), i platim ih oko 200 dinara. Ne traju preterano dugo na koži, ali ja obožavam kako mirišu, i uvek kad želim da se oraspoložim prsnem ovu jagodicu na primer, a grejpfrut tek ako me neko iznervira, pošto je on malo gorkast iako i on divno miriše.

 

9. S-he olovka za uklanjanje zanoktica

Super stvar za zanoktice, olovka koja mi baš pomaže u eliminisanju istih, omekšava ih, a pomoću dovoljno špicastog vrha ih je lako pogurati. Cena joj je između 200 i 300 dinara, a meni prilično dugo traje, tako da mi je postala jedan od proizvoda koje baš često koristim, i kojim sam vrlo zadovoljna.

 

10. Color Club lakovi za nokte – Ruby Slippers, Sultry

Ne znam tačan datum od kada sam počela da volim lakove sa šljokicama, ali bilo je to negde baš u avgustu 2011. Tako da mislim da je došlo vreme da prestanem da govorim da nisam ljubitelj lakova sa šljokicama – možda ranije nisam bila – jer sad definitivno jesam. Polako me osvajaju, da se tako izrazim, jer šljašte, veseli su, stoje na noktima najduže od svih, ne primećuje sa ako ih malčice pokvarim zato što sam nestrpljiva da se osuše, i (pa šta ako sam već pomenula) jer šljašte. Ne volim što se teško skidaju, ali preživim i to nekako. Moji najnoviji hitovi su Ruby Slippers i Sultry, pored skromnog broja šljokičastih koje sam imala od ranije, i od sada ćete sigurno viđati mnogo više šljokica kod mene, a videćemo koliko dugo će to da me drži 🙂

*Update> Color Club lakove sam kupila u Ustaničkoj 65 u Beogradu, cena im je 350 dinara, uglavnom su starije kolekcije u pitanju ali ima dosta boja. Više informacija o prodajnim mestima naći ćete na sajtu uvoznika.

 

 

Hvala na čitanju!

Komentari

comments

45 Responses

  1. Avatar
    Pirinco

    Samo da ti kazem da redovno pratim tvoj blog, obradujem se svakom novom clanku, bas je prijatan i vedar!

    Zaintrigirali su me sampon, korektor i olovka za zanoktice, cim potrosim nesto od onoga sto vec imam u zalihama, probacu bas ove 🙂 Sampon je blag, zar ne?

    Super je kada probas proizvode za usne na samim usnama, tek onda se stice prava slika (pretpostavljam da su slike bez korektora ili vec neceg sto eliminise boju usana)

    Reply
  2. Avatar
    Irena B

    Odnedavno koristim Garnierov korektor i bas mi odgovara…Nisam dosad imala ništa tako tekuće i super sam se iznenadila…Fino mi prekrije podocnjake i ne uvlaci mi se u borice jer se fino da razmazati…Bas sam zadovoljna…Crveni lak je prepredivan!

    Reply
  3. Avatar
    Emma

    Kako su divni lakovi <3 Ja sam vjerni obožavatelj glittera, mislim, ko ih ne bi volio kad su tako sjejni, svjetlucavi, krasni… 🙂

    Reply
  4. Avatar
    Antigonas Orchid

    Probala sam Deborah sjaj (ne dopada mi se jer ne moze mnogo proizvoda da se izvuce iz bocice) i rumenilo (na meni izgleda brasnjavo, kruni se, dosta) ali ostalo nisam probala. Odavno zelim da probam ovaj Granier roll on ali nikako.

    Inace tvoj blog rado posecujem, na veoma profesionalan nacin ga uredjujes. Sve cestitke.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      slažem se sa tobom u vezi sjaja, moram po nekoliko puta da “izvlačim” sjaj da bih ga nanela, ko zna kako će tek bit kad ga ostanje još manje u pakovanju… što se rumenila tiče, ne znam kakvom četkom nanosiš, ono jeste malo nekako praškasto, ali za njega su baš baš mekane i nežne četke najbolje.
      Hvala ti puno!

      Reply
  5. Avatar
    Tacy

    Jel i dalje traje ta akcija za Deborah? ja to nisam videla 🙁 Zeljno iscekujem recenziju Clinique tonirane, i ovaj zlatni lak divnooo izgleda, gde ih kupujes?

    Reply
  6. Avatar
    Vesna

    Ovaj CC Ruby Slipper je u rangu sa ChG Ruby Pumps. Čak imaju i sl. ime 😀
    I sviđa mi se ovo Rimmel London rumenilo.

    E da, imamo isto deborah sjajilo, svakodnevno ga koristim 🙂

    Reply
  7. Avatar
    Jelena

    Garnier korektor imam i obozavam ga. Nisam ni ja primetila da su mi podocnjaci manji, ni od njega ni od onog drugog zelenog koje ima istu svrhu a nije korektor :D, ali ih odlicno prikriva.
    Inace, blog ti je odlican, jedina mana mu je to sto me posle svakog procitanog posta mami da kupim gomilu stvari! :))))
    Pozdrav!

    Reply
  8. Avatar
    Osma Putnica

    Meni su ti Sephorini mini parfemčići odlični, evo upravo imam na sebi vanilla creme brulee, i odličan je čim malo zahladni, i sve preporuke za postojanost 🙂

    Reply
  9. Avatar
    Emma

    Ja sam proslog leta uzela Sephora parfermcice,svidela mi se boca,bas je slatka,ali cim sam prsnula bilo mi je muka,i uzasno me je glava bolela od njih.Bas mi je zao jer su bas slatki za torbu,ali miris je mnogo cudan.Deborah sjaj je odlican,ja sam imala u pink nijansi sa slokicama,inace dosta sjajeve koristim pa sam svasta isprobala,ovaj je bas dobar i jeftin.Sad me je obradovalo sto se dobija i karmin uz njih:)

    Reply
  10. Avatar
    littleBird

    Ja obožavam garnier roll-on ! 😀
    Taj Balein šampon je sledeći koji kupujem! 🙂

    E da, lakovi su prelepiiii i jedva čekam recenziju za toniranu 🙂

    Reply
  11. Avatar
    Tijana

    Jos jedan sjajan, inspirativan post. 🙂

    Dopada mi se nacin na koji opsiujes proizvode, culno, opipljivo.

    Ja trenutno koristim Rimmel rumenilo, kao ovo sto si predstavila.
    Nijansa 003 Autumn Catwalk. Divna rozikasto, breskvasta boja.
    Sredisnja boja ima fine svetlucave iskrice, dok su ostale dve mat, u svojevrsnoj prljavo roza nijansi i nekakvoj boji cigle.
    Kada se pomesaju, cine zaista divnu harmoniju.
    Probaj ovu nijansu. 🙂

    Inace, moje najdraze rumenilo svih vremena je Collistar Silk Effect Maxi Blusher, nijansa Pesca. <3

    A jednog dana, kada vise ne budem bedni student, probacu Chanel. 🙂

    Reply
  12. Avatar
    Zubotehnicarka

    Joooooooj, najvise volim ove tvoje postove o proizvodima meseca:))
    Uh…
    I tako ja pravim “must have” listu…Balea shampon..<3
    Zlatni shljokicavi lak…Love it!

    Reply
  13. Avatar
    Dragana

    Prelepe stvarčice, lakovi su odlični, taman sam htela da te pitam gde si kupila jer super izgledaju na noktima.
    Moram ih potražiti u N.S-u!

    Reply
  14. Avatar
    Natasa

    Probajte Sephora sprej od kokosa (ko voli taj miris)! Ja ga imam, i dugo mi se zadržava na koži, a divan je dok je još toplo vreme 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.